Автор Тема: Браузър игра  (Прочетена 2383 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bobonik

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 0
  • Публикации: 2
Браузър игра
« -: 03 Октомври 2014, 01:30:00 »
Здравейте, от около година работя по играта (втората ми игра :P). Всичко по играта (код и дизайн) е правено от мен, като изключим 1-2 нещица - дребни js гъзарийки, които ме домързя да напиша сам. Бих искал да дадете своето мнение за играта, няма значение дали ще е похвала или критика. Знам, че дизайнът не е от най-добрите, но все още съм на 19 и нямам кой излишни пари, които бих могъл да дам, за да може някой да ми направи качествен дизайн, а и не смятам да ставам уеб дизайнер. :)
Emagicus е нова браузър игра, която ви предлага битки в реално време, както с чудовища, така и с други потребители. Купувайте магии, тренирайте ги и ставайте по-силни. Търсете предмети от чудовища, или си направете сами с някои от професиите. Използвайте камъни и подобрявайте вашите предмети.
Героите се разделят на 3 раси - воин, стрелец и магьосник.
Играта е все още в бета и постоянно ще бъдат добавяни нови неща.
Линк към играта - emagicus

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
Re: Браузър игра
« Отговор #1 -: 03 Октомври 2014, 01:55:35 »
За 19г пишеш много добре, аз станах на 42 и все още правя правописни грешки :)

За играта като игра няма да говоря, но има някои забележки / препоръки, които бих искал да споделя.

1. Регистрацията - паролата може да бъде много къса. Мисля, че няма ограничение в дължината

2. Бях способен да brute-force-на акаунта си, много лесно

3, Имаш XSS, cross-site scripting vulnerabilities.

4. Лесно се крадът сесии

5. Сайта зарежда много бавно.

6. Ползваш прекалено много server-site( php ) код, товариш излишно базата и сървъра. Ползвай повече JS, виж какво е и AJAX. 

7. Вероятно имаш и уязвимости към базата данни - SQL injections.

Ами общо взето тва е, дето успях да видя за около 10 мин. Ако искаш ефективна помощ, ти трябва да споделиш кода с нас и съм убеден, че някой от по активните потребители или администратори ще ти дадат препоръки и насоки.
« Последна редакция: 03 Октомври 2014, 02:03:36 от jazzman »
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

bobonik

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 0
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: 03 Октомври 2014, 08:48:11 »
Благодаря за отговора, ще оправя каквото мога. Мисля, че единствено покривам 7-та точка, тъй като навсякъде използвам prepared statements, но за пръв път използвам PDO и може да не съм го направил както трябва.

theSit

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 18
  • -Получени: 3
  • Публикации: 152
« Отговор #3 -: 03 Октомври 2014, 11:21:55 »
И аз си мислех, че pdo по подразбиране ползва prepared statements, но след теста се оказа друго - http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15924.0.html

canon4o

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 18
  • -Получени: 33
  • Публикации: 324
« Отговор #4 -: 03 Октомври 2014, 21:51:51 »
На началната страница, долу на последните 2 снимки си забравил да затвори a href тага. Иначе играта е яка :) Трябва ѝ само развитие