Автор Тема: Малко помощ с file_get_contents  (Прочетена 661 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

aliench0

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 10
  • -Получени: 0
  • Публикации: 42
Малко помощ с file_get_contents
« -: 09 Май 2014, 14:07:46 »
Здравейте, искам да обходя всичките си страници "Любими" в vbox7.com и да взема имената на клиповете, тъй като голяма част от тях са песни. Но щом се опитам да отворя vbox чрез file_get_contents се появява това:
http://i.imgur.com/Q7RuXFq.png

Ако може някак да използвам бисквитките, които са си ми дадени от сайта... Някакви идеи?
Благодаря предварително! :)

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 269
  • Публикации: 2595
  • meow
Re: Малко помощ с file_get_contents
« Отговор #1 -: 09 Май 2014, 16:23:35 »
Явно не искат толкова лесно да става врътката, ще трябва да ползваш cURL. Пък не видях да има някакво API... Все пак, в уеб туриста вече има готово решение. То е за влизане, но реално за да вземеш любимите си от профила не е задължително да си влязъл в системата, затова малко "окастрих" кода и мисля че това ще ти свърши работа:
Код: PHP
  1. <?php
  2.  
  3. $ch = curl_init();
  4. curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, '1=1');
  5. curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'http://vbox7.com/favorites:aliench0');
  6. $content = curl_exec($ch);
  7. echo $content;
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

aliench0

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 10
  • -Получени: 0
  • Публикации: 42
Re: Малко помощ с file_get_contents
« Отговор #2 -: 09 Май 2014, 16:43:28 »
Мерси много! Жив и здрав! :)

aliench0

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 10
  • -Получени: 0
  • Публикации: 42
Re: Малко помощ с file_get_contents
« Отговор #3 -: 13 Май 2014, 22:20:11 »
И все пак не успях да взема сорс кода на страницата. Най-вероятно, защото за първи път се сблъсквам със cURL. Променливата $content има стойност 1, а не сорс кода на страницата, както предполагах. Доста потърсих из интернет, но нищо не работеше, отново най-вероятно, защото за първи път се сблъсквам със cURL и единственото, което сменям е линка. Останалата част от кода ми е готова, остава само да взема някак кода на страницата в една променлива...

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 269
  • Публикации: 2595
  • meow
Re: Малко помощ с file_get_contents
« Отговор #4 -: 14 Май 2014, 00:14:23 »
При мене има резултат различен от 1, пробвай с оригиналния код от уеб туриста.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

aliench0

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 10
  • -Получени: 0
  • Публикации: 42
Re: Малко помощ с file_get_contents
« Отговор #5 -: 14 Май 2014, 14:10:40 »
И на мен си ми отваря вбокса ако това имаш предвид, но когато превъртя най-отдоло има една единица, която се появява заради echo $content. Когато премахна реда echo $content това 1 изчезва и пак си ми отваря вбокса, но не знам как да взема сорс кода на страницата...

HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re: Малко помощ с file_get_contents
« Отговор #6 -: 14 Май 2014, 17:23:56 »
За какво ти е да взимаш сорс кода на страницата? Не може ли да го видиш от page source  в браузъра?

aliench0

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 10
  • -Получени: 0
  • Публикации: 42
Re: Малко помощ с file_get_contents
« Отговор #7 -: 14 Май 2014, 17:31:25 »
Аз не искам да видя кода само на една страница, а на 80 страници, в които има по 15 клипа, и след като им взема линковете да обходя всеки клип. На ръка няма как да го направя просто...