Автор Тема: WebSockets  (Прочетена 1952 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HanKrum

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 125
  • -Получени: 73
  • Публикации: 1005
  • Кибик
WebSockets
« -: 14 Април 2014, 08:21:28 »
Въпросът ми е WebSockets могат ли да заменят на 100% AJAX?
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой

howto

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 44
  • -Получени: 5
  • Публикации: 341
Re: WebSockets
« Отговор #1 -: 14 Април 2014, 11:04:57 »
 /*

end
*/
« Последна редакция: 14 Април 2014, 11:41:03 от howto »

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #2 -: 14 Април 2014, 15:11:13 »
Source http://stackoverflow.com/questions/10377384/why-use-ajax-when-websockets-is-available

Понеже знам че не обичаш английския ще се опитам да обесня какво разбрах аз от темата в стака. WebSocket-ите просто не са направени да заменят AJAX, а да предоставят по-лека двустранна комуникация между сървъра и клиента. Това означава че с тяхна помощ може от сървъра да се пращат данни към клиента, което определено с AJAX няма как да стане. В момента няма такъв споделен хостинг, поне в България, който да ти предостави такива постонянно отворени връзки - ще трябва да си поръчаш VPS (около 30 лева на месец струва) или сам да си вдигнеш сървър. Така че, поне за сега и според мен, за зареждане на страници без рефреш, по-добрия вариант е AJAX.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

HanKrum

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 125
  • -Получени: 73
  • Публикации: 1005
  • Кибик
« Отговор #3 -: 14 Април 2014, 19:34:42 »
Исках да го ползвам за складовата програма, но май ще има вариант за сегашните споделени хостове с AJAX и за фирмен сървър с вдигнат VPS с WS
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой