Автор Тема: Много FB Share бутони или линкове на една страница  (Прочетена 2404 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

antigoogle

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 6
  • -Получени: 5
  • Публикации: 273
Здравейте имам цикъл, който изкарва article със h2, снимка и параграф, тоест много article тагове на една страница.
Искам да направя споделяне за всеки article.
Пробвах с линк, бутон, FB App, но нещо не ми се получaват нещата.
Някой, ако има опит и знае да помага.
Кажи му дизайнер и не го обиждай повече !

canon4o

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 18
  • -Получени: 33
  • Публикации: 324
Слагаш кода за споделяне в цикъла и само му сменяш data-url

howto

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 44
  • Публикации: 341
Мисля, че не е правилно php да прави тази стъпка. Ако е това което си мисля аз просто трябва да си направиш цикъла да бачка, а в html файла да изведеш нужните ти резултати. Например

<li><a href="<?php echo $data['page'][0]['name'];?>"></a><a href="localhost/?page=<?php echo $data['page'][0]['id'];?>">FB SHARE LINK</a>
Горе долу така според мен стоят нещата. Ако имаш 20 article си хващаш ключа и викаш от array масива инфо. И аз до скоро във самия цикъл слагах html кода и то пак работи само, че караш машината ти да прави повече обработка на данни което не е шик  :)

antigoogle

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 6
  • Публикации: 273
php, тия неща са ми ясни, другото ме интересуваше. Обясних го така за да се разбере, че на всеки цикъл мога да слагам ФБ бутон/линк с различни параметри, но не са ми ясни точно те.
В крайна сметка се оправих с гет променлива, която зарежда всеки article поотделно и така сшаре бутона работи добре, но още ми е любопитно как се слагат много бутони на една страница. Ако някой може да го обясни само с код ще бъде добре.
Кажи му дизайнер и не го обиждай повече !

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Аз вчера ти бях писал отговор да ползваш ShareThis, но нямах времето да го пробвам дали работи за много неща на една страница и си изтрих отговора. Сега се разтърсих и видях, че има някакъв начин, ама малко е куцо - генерира сe с JS.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

howto

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 44
  • Публикации: 341