Автор Тема: показване на съдържание  (Прочетена 1916 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Did0_

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 101
показване на съдържание
« -: 16 Март 2014, 14:56:17 »
Здравейте,
първо се извинявам за заглавието, защото не е мн говорящо. И така към въпроса, имам следната ситуация. Имам една страница която не трябва да има скрол. Ако съдържанието е по-голямо и неможе да се събере да има странициране, а не да се скролва надолу. Трябва да работи на различни резолюции. Как това може да стане, предполагам че с jQuery. Някой може ли да предложи някакъв вариант. Благодаря предварително.

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: показване на съдържание
« Отговор #1 -: 16 Март 2014, 15:36:50 »
Здравей,

доста странно питане, аз леко го намирам за малко безсмислено, но в крайна сметка това питаш. Нещо такова ли трябва да се получи? (най-отдолу на отговора има линк demo)
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

Did0_

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 101
« Отговор #2 -: 16 Март 2014, 16:04:06 »
Ето какво трябва да стане. Страницата да няма скрол, при промяна на прозорежа или при по ниска резолюция също да работи.

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #3 -: 16 Март 2014, 17:05:52 »
Не можах да намеря нищо из нета, никога не ми се е и налагало да правя нещо подобно. Май ще трябва да го направиш от нулата. Ще трябват доста изчисления, ако искаш винаги, независимо от големина на екрана и браузъра да не се появява скрол. Също така според изчислените размери, ще трябва да прецениш колко символа от текста ще може да се съберат на дадения екран, а останалия да го страницираш. Изисква се време, ще трябва да го отделиш. Мога да те упътя с едно парче код:
Код: Javascript
  1. var contentHeight = $('#content').height(); // височината на div тага съдържащ текста
  2. var contentRealHeight = $('#content').prop('scrollHeight'); // височината на скрола на същия div таг
  3. var text = $('#content').html().length; // броят символи (текст) в него
  4. if (contentHeight <= contentRealHeight) {
  5.         // вземи първата част от текста, а останалата я страницирай
  6. }
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!