Автор Тема: Клавиатури - мнения, кой какво ползва  (Прочетена 3587 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

borovaka

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Та тези дни съм на вълна клавиатури. Да попитам кой, каква ползва, предпочитания и т.н.?
И има ли ентусиасти тук с механични?
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

HanKrum

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 125
  • -Получени: 73
  • Публикации: 1005
  • Кибик
Re: Клавиатури - мнения, кой какво ползва
« Отговор #1 -: 16 Януари 2014, 01:11:06 »
На десктопа ползвам евтина A4tech с подсветка, че пиша много вечер, за около 30-35 лева.

неудобства: шумна е и левия контрол като се натисне накриво леко заяжда, но мисля, че е само на моята.

На лаптопа(за да си го пазя чистичък и за удобство когато пиша у дома) ползвам HAMA с мекотата на лаптопска, безшумна е, но интервала ми изкарва нервите, защото иска да е натиснат по в средата за да отреагира.

На телефона ползвам виртуална ..... :P
« Последна редакция: 16 Януари 2014, 01:17:45 от HanKrum »
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой

borovaka

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #2 -: 16 Януари 2014, 18:21:21 »
Аз си взех тази: http://steelseries.com/products/keyboards/steelseries-6gv2
Честно казано съм много-доволен от нея що се отнася до писането. Мислех, че няма да е много-удобна за писане заради черните ключета на бутоните, но останах приятно изненадан.
Като цяло, ако някой му се дават повечко пари за клавиатура подкрепям напълно механиката.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #3 -: 16 Януари 2014, 18:35:49 »
Аз си взех тази: http://steelseries.com/products/keyboards/steelseries-6gv2
Честно казано съм много-доволен от нея що се отнася до писането. Мислех, че няма да е много-удобна за писане заради черните ключета на бутоните, но останах приятно изненадан.
Като цяло, ако някой му се дават повечко пари за клавиатура подкрепям напълно механиката.
Нещо не сфащам за кои ключета точно говориш ... А и кзто по тъп да питам какво по дяволите е механична клавиатура?
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #4 -: 16 Януари 2014, 18:48:54 »
Копчета на механична клавуатура:

Source
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

borovaka

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #5 -: 16 Януари 2014, 18:54:51 »
Ами механична клавиатура е клавиатура на която всяко отделно бутонче е със собствено краче запоено към платка, а не е с гумено-графитна подложка с контактори ( каквито са разпространените). Идеята е, че по този начин получаваш бърза реакция от бутоните и като цяло усещането от писането е съвсем различно.
"Ключетата" са точно тези прекъсвачи на бутоните ( почти всички ползват Chery MX switch-ове, някаква немска фирма ги прави ). Ето как изглеждат и какви са разликите:
http://www.youtube.com/watch?v=_hcmzcZE13g

Като цяло не може да се обясни какво точно е усещането от писане на такава клавиатура ( пък и различните switcho-ве дават много-различно усещане при писане), можеш да отидеш в някой магазин и да разцъкаш на място ( най-добре да ги накараш да ти я включат за да видиш точно при какъв натиск се изписва символа, защото и това зависи от вида switch ).

Аз като цяло съм много доволен от тази, макар, че гледах моделчета на Cooler Master които за същите пари предлагат допълнителни неща ( подсветка на бутоните, USB hub ).

HanKrum

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 125
  • -Получени: 73
  • Публикации: 1005
  • Кибик
« Отговор #6 -: 16 Януари 2014, 19:54:22 »
TROLL
...
Аз като цяло съм много доволен от тази, макар, че гледах моделчета на Cooler Master които за същите пари предлагат допълнителни неща ( подсветка на бутоните, USB hub ).
Аз ще си взема мишка със сешоар ;)
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #7 -: 16 Януари 2014, 20:01:08 »
аха ... мерси много за подробните обяснения ... и аз си мислих че ще да е точно това ама нъл тряя си оправдавам ника та реших да питам ...
за жалост у наше село надали ша моа да вида такава клавиатура на живо ама чесно да ти кажа нещо не ми вдъхва доверие ...

хане не пропускай остирлка за моливи и пневматичен чук да има ;о)
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...