Автор Тема: ITCommunity - Твоята IT общност  (Прочетена 7128 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Wild Wolf

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 14
ITCommunity - Твоята IT общност
« -: 15 Януари 2014, 19:07:25 »
Ние сме позитивни, млади, пълни с енергия ентусиасти, които искаме да помогнем на българите в тази сфера. Целта ни е да изградим стабилна българска IT общност за всички нас, в която да си помагаме, решаваме проблеми, намираме отговори на въпроси, както и да направим едно добро място за общуване и разменяне на мисли. Ще продължим да се развиваме и да градим, ще се потрудим да сме още по-полезни. Всички заедно ще превърнем ITC в по-голям мащаб с повече материали. Вярваме, че Вие ще помогнете това да се случи.

В сайта ще намерите подбрани и висококачествени видео уроци, статии, новини и ресурси. Следвайки стремежа си, с всички усилия ще се постараем IT Community да стане единен портал. Всеки, който има желание да участва, е добре приветстван. Всички материали в сайта са с учебна цел и не е в качеството ни да крадем авторски права! Проекта IT Community е направен с образователна цел!!!

Линк: www.itcommunity.eu

« Последна редакция: 13 Март 2016, 09:04:22 от Wild Wolf »

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: ITCommunity - Твоята IT общност
« Отговор #1 -: 15 Януари 2014, 19:43:40 »
Здравей и добре дошъл,

стана ми интересно за уроците. Гледам събирани са из целия интернет, голяма част са на английски даже. Има уроци от телерик, отдавна затворения basebuncer, тези на английски не съм гледал откъде са. Та каква е цялата идея на сайта, да спести търсенето из гугъл?
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

Wild Wolf

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #2 -: 15 Януари 2014, 19:57:12 »
Ами да. Има няколко урока на английски, защото са добри. Все пак освен умения трябват и познания по езиците, фиксирам английски. Когато имам време ще превеждам статии от английски език. Скоро ще почвам да правя авторски уроци специално за ITC. Всичко съм направил сам с доста месеци подготовка. Всички уроци, които са качени са полезни и добри (общо казано). Следващите, които ще качвам също ще бъдат такива. Не искам някакви вятърничави уроци, а такива които са смислени и можеш да научиш нещо. Трудно ми е, но мисля че с добър екип и с помощ от потребителите ще се справя (за форума).

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #3 -: 15 Януари 2014, 20:09:22 »
привет,
добре дошъл ... успех в начинанието и висчко най рошаво ...

... Скоро ще почвам да правя авторски уроци специално за ITC. ...

не знам какъв е тоз мой късмет ама цъкам на един урок и човека започва с това, че се извинява но ще е лош звука ...
та кат стара баба да си кажа аз за пореден път УМОЛЯВАМ ТЕ като започнеш да правиш уроци прави ги със "слушаем" звук ... не е толкоз сложно и за домашни условия даже :о)

още веднъж успех и наздраве!
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

Wild Wolf

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #4 -: 15 Януари 2014, 20:23:10 »
Благодаря. Наистина има тихички уроци. Все още не съм правил авторски със запис на звук, не знам защо :D Когато започна може да ги правя комбинирани, т.е. някои със, а други без звук, нали според зависи. Още веднъж благодаря. Който иска да помага нека да се регистрира и да пише. Всякаква полезна информация и положително настроени хора са добре дошли. Искам да кажа също така, че това да помагам на хората ме прави щастлив. Затова полагам всякакви усилия, за да представям най-добро по най-достъпния и лесен за усвояване начин.
« Последна редакция: 15 Януари 2014, 20:28:48 от Wild Wolf »

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #5 -: 15 Януари 2014, 20:30:20 »
.... някои със, а други без звук, нали според зависи....
извинявам се че вече съм в офтопика ама как така без звук???
от мен да знаеш че това клип без звук е се едно да биеш жена си без да я псуваш ...
ако ще правиш нещо прави го както трябва ако ли не хич не се захващай ... (мое лично мнение)
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #6 -: 15 Януари 2014, 20:52:17 »
Все още не съм правил авторски със запис на звук, не знам защо :D
То това е най-трудната част, батко. Лесно е да напишеш един сайт, да инсталираш един форум и да наметкаш няколко урока. Тука откакто бай Иван ни напусна нямаме много нови уроци и рядко се намира някой да направи нещо ново. Трудно е, аз лично имах много желание, ама разбрах че това не е за мене. Не че те обезкуражавам, направотих давай смело щом това ти е мерака.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

Wild Wolf

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #7 -: 16 Януари 2014, 14:25:17 »
Аз се старая да правя всичко, защото няма кой да ми помага.. всичко съм правил сам, дори както виждаш и дори не се регистрират хора. Просто гледат, четат и си тръгват. Сигурно си мислят, че не съм сериозен или нещо друго, не знам. Та призовавам всички, които искат и имат желание да помагат да се регнат и да пишат. Искам хората да имат доверие, за да се регнат, а не да си мислят неща от рода на "защо да се регвам след като след 2 седмици ще спрат проекта", на повечето им е писнало от форуми тип еднодневки, обощено да го кажа, и сигурно заради това не ми вярват, не зная.

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
« Отговор #8 -: 16 Януари 2014, 15:37:01 »
Ако проблемът е с регистрациите и задържането на потребителите, това е въпрос на съдържание. Да ти го обясня така.  Със стари курви, нов бардак не се прави. Мисля, че разбра какво имам предвид.  Потребителите са такива. Трябва да има нещо уникално и интересно.  Много пъти  сме го обсъждали това с Ванков и Еч и други хора от тук.  Няма интересно съдържание, няма нови хора, няма нови регистрации.  Казваме това, не за да те обезверим, а за да не паднеш от високо, защото поне за мен е гадно да положиш труд и да виждаш, че нещата не се получават.

Wild Wolf

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #9 -: 16 Януари 2014, 15:46:15 »
Прав си! Аз точно това правя, загледай се. Сравни с другите форуми и виж, че информацията, която представям е друга. Дори съм почнал да превеждам статии. Според вас темите във форума не са ли добри (като изключим тези с цел общи дискусии, водене на статистика и тн. сещате се). Може да давате идеи за теми. Отворен съм за предложения. Дори, ако искате се регнете и ги пишете. Ще се зарадвам много!

Александър Видов

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • Публикации: 22
  • Що ми трябваше да се захващам?!!?
« Отговор #10 -: 18 Януари 2014, 23:51:18 »
Имам въпрос!
Защо си направил цял нов проект след като вече има "Научи ме"?
 След като имаш подобна идея, която е доста добра и ми допада, дай да мислим как ще се осъществи. Някой да е мислил за някакви сервизи? "Научи ме" екипът имате ли някакви такива идеи?
Вижте какво имам в предвид:
Ако всеки си изкара някакви API-та за комуникация с други сайтове и системи нещата ще се получат. Някой да е навит на нещо подобно? Аз лично в "Самоделка" съм предвидил и това.
Каже сега Дивчо, как да ти съдействам за идеята?
Иначе имаш едно лайк и от мен за идеята.
Много е важно да се връщаш и да споделяш с другите какъв ти е проблема или как си го решил.

howto

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 44
  • -Получени: 5
  • Публикации: 341
« Отговор #11 -: 19 Януари 2014, 00:15:32 »
Александре погледни правилата на сайта.Първо всеки афтор трябва да бъде съгласен да постави видеата си в друг сайт.Това е един от големите проблеми.То да беше само това проблема!Сайта за уроците е на платформа joomla форума е на друга платформа кой ще се навие да обедини това АПИ?Не, че имам против публично АПИ.Даже ще се радвам ако сайта предложи това!Ако се пусне публично АПИ ще трябва да има и много нови правила това дали ще допадне на повечето?Въпросите са много, а на теб успех wolf!Аз мисля, че ще ти трябва много време за да направиш този проект качествен и достъпен за всички ни!Както се казва има едно old school което не може да бъде изтръгнато от сърцата на хората.Мисля, че идеята ти е добра, но виж нета.Според мен нещата ще стават много зле.Представи си, че ти трябва код на php.Не знам, но едва ли ще пребориш php.net wc3school и д.р такива, но все пак успех и от мен!От опит глава не боли.Или поне не чак толкова много :)

Александър Видов

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • Публикации: 22
  • Що ми трябваше да се захващам?!!?
« Отговор #12 -: 19 Януари 2014, 00:48:36 »
Александре погледни правилата на сайта.Първо всеки афтор трябва да бъде съгласен да постави видеата си в друг сайт.Това е един от големите проблеми.То да беше само това проблема!Сайта за уроците е на платформа joomla форума е на друга платформа кой ще се навие да обедини това АПИ?Не, че имам против публично АПИ.Даже ще се радвам ако сайта предложи това!Ако се пусне публично АПИ ще трябва да има и много нови правила това дали ще допадне на повечето?Въпросите са много, а на теб успех wolf!Аз мисля, че ще ти трябва много време за да направиш този проект качествен и достъпен за всички ни!Както се казва има едно old school което не може да бъде изтръгнато от сърцата на хората.Мисля, че идеята ти е добра, но виж нета.Според мен нещата ще стават много зле.Представи си, че ти трябва код на php.Не знам, но едва ли ще пребориш php.net wc3school и д.р такива, но все пак успех и от мен!От опит глава не боли.Или поне не чак толкова много :)
Е как тогава ще помогнем на дивчо? Howto! Има ли вариант идеята на дивчо да се осъществи?
Що все трябва да ви навивам да се свърши нещо като хората бе пичове??????
Все ми е тая за идеите и амбициите на който и да е от вас. Тук все чета неща от този род. Ама писна ми от мрънканията и отношението ви към всичко.
Айде чао че имам да върша работа по един проект където няма няма. И това е така и така ще бъде защото аз така казвам. Оправданията си ги оставям на вас.
ПП
А до колкото се отнася до хората които искат и знаят, че всичко е възможно нека ме намерят както искат. Ще съдействам на всеки за подобни благородни цели.
Много е важно да се връщаш и да споделяш с другите какъв ти е проблема или как си го решил.

howto

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 44
  • -Получени: 5
  • Публикации: 341
« Отговор #13 -: 19 Януари 2014, 00:56:32 »
Ами ще се радвам ако навиеш всички афтори да кажат да!Също така ще се радвам и да тръгне да се пише публично АПИ!Само, че ти не си реалист май?!Най-малкото ще трябва по-добър хостинг не мислиш ли?Да не говорим, че и администраторите са хора!Ако следеше темите за сайта щеше да си информиран относно тези въпроси, но е лесно да кажеш абе може бе дайте да наблъскаме PHP то тук!Мислиш, че тук няма хора готови да напишат едно апи ли?Въпроса е качествено подготвен проект.Дайте всички ще седнем и в git ще пишем като ненормални 2 месеца и хоп ще искочи едно апи?Кой квото знае това?!Пък квото стане не може да не може!Радвам се, че имаш желанието и уменията да правиш проекти, но хората вече мислят.Дай да скочим пък дали има мъртво течение не се знае, а ако флага е червен?Не исках да спра никого, а и не съм човека диктуваш правилата.Нека администраторите добавят по един пост да чуем и тях, а не да се палим като факли ???

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
« Отговор #14 -: 19 Януари 2014, 04:54:08 »
Aло детската градина ! Първо се пише автори, а не афтори Райчо. Не се сърди за забележката.  Видов, по твоята логика, то си има stackoverflow и stackexchange и няма нужда от други сайтове.  На този свят има толкова хора, които са зле технически, че колкото повече такива сайтове има, толкова по-добре.  Какво означава дайте да направим сервизи? Какво по-точно?