HD, за връщане не може да се говори понеже аз не съм напускал научиМе, спрях да пиша понеже не бях съгласен с едноличното решение на metost за въвеждането
натози мод. По-късно видях, че по голямата част от потребителите им е все тая, дори им харесва - лошо няма, просто метода по който беше въведен не ми допадна и ще продължавам да съм пас по всички теми и форуми свързани с програмният раздел към научиМе.
Ся, ти май не си наясно с няколко основни положения и това го отдавам на възраста ти.
Линъкс е движение, философия, променило живота и мисленето на много хора.
Всеки един от вас преди да го инсталира в/у хард диска си трябва да се
запознае преди всичко с философията около него и по-късно с неговите предимства и недостатъци, чисто като ОС.
За съжаление обаче, философията и идеите около него с годините започват да избледняват
понеже живота става все по материален и хората все по алчни. Всеки един от нас иска да иде до магазина да си купи принтер и той да тръгне без проблем.
Това обаче няма как да се случи или е много трудно под линъкс, понеже пазара при хардуера е много пъстър. За това Торвалдс вина няма.
Ще се спра на едни думи казани от Столман, които са (цитирам по памет): "платеният софтуер има едни плюсове безплатният други. В дадена ситуация единият е по удобен, в друга другият." С
други думи, няма перфектна ОС, има такава която ти върши работа и такава която не ти върши.
Всяка една оперативна система, изисква време за да бъде научена и да ти бъде
удобно с нея. Да речем баджанака ми, програмист с 15г стаж
за нищо не заменя уиндоулс и IE и за него това е най-добрият, стабилен браузър
и му вършил чудесна работа.
Програмите, които ползва за Delphi са били по добри и стабилни под уиндоулс
отколото под линъкс да речем...
За мен занимаващ се с уеб, нещата не стоят така и всеки уеб програмист знае,
че без да се познава линъкс е много трудно да се пишат качествени уеб
приложения
да не говорим, че лично аз не съм срещал никой да дебъгва под IE да речем.
HD, в света на свободният софтуер дори само един човек да е доволен от
безплатният продукт, тoзи софтуер се счита за успял, понеже идеята около него
е не да се печелят пари
а да е в помощ на тези които търсят алтернативи на решението Microsoft и
Apple. Не понасям хора, които плюят открито против линъкс, понеже никой не ти го налага
насила да го ползваш нито пък плащаш и цент за това и това са най често писачи по форумите идващи от света на Microsoft и Apple, много далеч от идеите за свободният софтуер.