Автор Тема: Прехвърляне в нов масив.  (Прочетена 1386 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lhipo

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 2
Прехвърляне в нов масив.
« -: 08 Ноември 2013, 20:54:09 »
Здравейте! Имам да реша следната задача: Една студенска група е от N на брой студента се явява на изпит. Броят на студентите се въвежда и трябва да е N<30. За всички студенти отгрупата да се въведат данните за факултетен номер fn и получената оценка от изпита izpit като стойностите се съхранят в съответни едномерни масиви. Да се предвиди проверка за правилност. Да се изведе списък с въведените данни в подходящ вид на екрана. Пресметнете и зведете срения успех на групата по тази дисциплина. Да се изчисли броят на тези студенти, които имат слаба оценка, а техните фактултетни номера да се прехвърлят в нов масив. - с това нещо не мога да се справя, някъде бъркам и съм стигнала до тук
#include <stdio.h>
void main()

{
   int n,i,fn[30];
   float izpit[30];
      float  z;
      double  sa, s=0;

      do
      {
         printf("vavedi broi: ");
         scanf("%d",&n);
      }
      while ((n<0 || n>30));

      for (i=0; i<n; i++)
         {

            printf("student %d\n",i+1);
            do
            {
            printf("vuvedi fakulteten nomer: ");
            scanf("%d",& fn);
            }
         
            while(fn<=0);


            do
            {
               
            printf("vuvedete ocenka ot izpit: ");
            scanf("%f", & izpit);
            }
            while(izpit<2 || izpit>6);

         }

   
      for (i=0; i<n; i++)
   {
       s += izpit;
   }

    sa = s/n;
   printf ("Suma=%.2lf  sreden uspeh=%.2lf \n", s, sa);

/*
   min=f[0]
   nom=0

   for(i=1; i<n; i++)
    if(f< min)
      { min = f;
        nom = i;
      }

*/
}

Ако може някой да удари едно рамо - искам да го разбера за да мога да го правя!
Благодаря:)


Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: Прехвърляне в нов масив.
« Отговор #1 -: 08 Ноември 2013, 22:21:13 »
То цялото нещо работи ли въобще, пускано ли е в компилатор? Че при мене (Win7x64) бая червено се явява.
Конкретно по приложения код, направил си най-сложното и питаш за нещо много дребно.

Едно решение от мене и скромния ми опит: Направи една нова променлива, в която да запишеш колко на брой са двойкаджийте, и един масив за да запишеш техните факултетни номера. Веднага след въвеждането на оценката сложи една проверка дали оценката е двойка, ако е - добавяш факултетния номер в новия масив и увеличаваш брояча на двойкаджийте с едно. След това обхождаш масива с двойките и ги изкарваш на екрана.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

Lhipo

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 2
Re: Прехвърляне в нов масив.
« Отговор #2 -: 09 Ноември 2013, 10:16:58 »
Аз съм с Visual C++ и работи, до частта с посления масив. Ще направя така, както сте обяснили. Благодаря  ;D

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re: Прехвърляне в нов масив.
« Отговор #3 -: 09 Ноември 2013, 11:12:35 »
И аз съм със MS Visual Studio версия 2012, ти да не си с някоя археична? Не че съм голям експерт, може и да греша или просто да съм недостатъчно образован, ама някои неща ми изглеждат странно. Примерно това:
Код: C++
  1. while(izpit<2 || izpit>6);
  2. //или
  3. s += izpit;
... като се има предвид, че izpit е масив.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

kjufte

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 51
  • Публикации: 308
Re: Прехвърляне в нов масив.
« Отговор #4 -: 10 Ноември 2013, 12:55:41 »
И валидацията ти не е пълна. Ако вкараш нещо друго освен цифра влизаш в бездните на безкрайния цикъл.
Ако искаш да ползваш cin и cout цвък
Ако ли пък не, то тогаз цвък