WEB > Дизайн
Дайте съвет как да започна с работа като дизайнер
maniuni:
Здравейте,
Имам базови познания по photoshop, html, css, javascript, php, но нямам никакви готови проекти, а за да започна работа като дизайнер се изисква някакъв опит. Какъв е най-добрият подход от тук нататък според вас? Мислех да направя няколко измислени от мен сайта, но създаването на съдържание за тях ми се струва като много излишна работа. Другия вариант е да си намеря клиенти, за които да работя безплатно, но първо че незнам от къде, второ - кой ще ме чака да се туткам.
Моля за някакъв съвет... Как станаха нещата при вас?
HD:
Този въпрос е доста задаван. Поне няколко пъти е коментиран. Съветът, който винаги давам е следния. Не може да си добър във всичко, което описа. Затова се съсредоточи върху едно нещо. Ако да кажем дизайна и работата с графичен софтуер те влече или да кажем са ти интересни HMTML, CSS , Javascipt(така наречения фронт енд) или пък дори и работата на Уеб девелопър с php. Трябва да си избереш едно нещо и да закопаеш, а за другите да имаш някаква представа. Следващата стъпка е много четене и тестове. И накрая, но не по-важност е да си направиш няколко проектта. Също така карай на малки стъпки. Всеки ден гледай да си научил нещо, а не направо да скочиш на дълбокото, защото има шанс да се удавиш.
PS! Добре дошъл във форума :)
maniuni:
Благодаря и съжалявам, ако темата се повтаря.
Проблемът е че на мен всичко ми е интересно от това, което съм учила :) Сигурно ще трябва да избера в един момент, но забелязах че в чужбина хората си правят сами и дизайна на фотошоп и кода след това. Вече дори някои не ползват изобщо фотошоп, а направо пишат код. Надявам се някой ден да започна като freelancer, но дотогава сигурно ще трябва да поработя за някого.
Както и да е, всъщност въпроса ми беше - как да започна с проектите? Да си измисля някакъв сайт, да работя за някого безплатно или има и други варианти, за които не се сещам? Изобщо как става при другите, ако това не е някаква тайна :)
HD:
С проектите е лесно. Измисляш си нещо, не е нужно да е уникално. Важното е да покажеш знанията, които имаш и нивото си. Може да е каквото и да е. Ако отидеш на интервю за работа в бранша, хората ги интересува какво можеш да направиш и какво си направила вече, а не какви дипломи имаш и къде си учила.
4o4ity:
--- Цитат на: maniuni в 25 Септември 2013, 10:30:30 ---
Както и да е, всъщност въпроса ми беше - как да започна с проектите? Да си измисля някакъв сайт, да работя за някого безплатно или има и други варианти, за които не се сещам? Изобщо как става при другите, ако това не е някаква тайна :)
--- Край на цитат ---
Поне при мен почти година се занимавах през свободното време.Теглех ПСД-та и ги правех статични страници без нищо кое знае какво.Пускаш обяви където има за стажанти,на места даже не искат знания а високо IQ и ти дават тестове.Ходиш по интервюта трупаш опит виждаш какво искат хората и наблягаш на него.
ПОне аз минах през 3-4 интервюта докато ме вземат за стажант,на места бях готов да започна без пари само и само да се науча да пиша правилно.
В крайна сметка иска се желание,писане и четене на блогове статии и т.н. за да може да извлечеш най-добрите практики за писане(рисуване) или с каквото мислиш да се занимаваш:)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия