Други > Google

Нежелано индексиране на страници

(1/1)

Stan:
Проблема е следния:

Трябваше да обновя сайт, за който чичо Гошо знаеше от преди 7-8 години и старите му вътрешни връзки "дърто, дърто" беше запомнил. Новият сайт изградих на базата на opencart, като поради спецификата на рутирането му при подадените стари линкове генерираше home съдържанието и чичо Гошо беше решил да ги обнови с ново дублирано съдържание. След като оправих това недоразумение тези линкове сочеха към custom 404 страница със съответно подаден хедър за http статус 404. Както се очакваше след няколко дни в "Webmaster Tools" започнаха да излизат тези линкове, че подават 404 статус за несъщ. съдържание. Минаха около два месеца, но все още чичо Гошо упорито си ги пази и не ще да ги забрави. Дайте някакви идеи как да се премахнат нацяло от резултатите при търсене, или да чакам чичо Гошо да поостарее с надеждата да го хване склерозата.  ;)

Pitankata:

--- Цитат на: Stan в 12 Септември 2013, 11:30:28 ---Проблема е следния:

Трябваше да обновя сайт, за който чичо Гошо знаеше от преди 7-8 години и старите му вътрешни връзки "дърто, дърто" беше запомнил. Новият сайт изградих на базата на opencart, като поради спецификата на рутирането му при подадените стари линкове генерираше home съдържанието и чичо Гошо беше решил да ги обнови с ново дублирано съдържание. След като оправих това недоразумение тези линкове сочеха към custom 404 страница със съответно подаден хедър за http статус 404. Както се очакваше след няколко дни в "Webmaster Tools" започнаха да излизат тези линкове, че подават 404 статус за несъщ. съдържание. Минаха около два месеца, но все още чичо Гошо упорито си ги пази и не ще да ги забрави. Дайте някакви идеи как да се премахнат нацяло от резултатите при търсене, или да чакам чичо Гошо да поостарее с надеждата да го хване склерозата.  ;)

--- Край на цитат ---
ми единия вариант ти е да не мяташ 404 а 301  и да пренасочваш към съществуваща страничка ... което е баси и тъпото решение
другото дет ми идва на ум ... мисля че бях мярнал някъде из уебмастер тулса да му забраниш някои урл-та да ги индексира ... та да ги копираш там ... но и това е хамалско ... най-добре помоли гошето да ти преиндексира сайта и да забрави сичко старо ама златно ;оР

HanKrum:
гОшо да ти трие информация е като папата да носи чалма, трябва бая време или пари за да преиндексира или да се навие папата.

Stan:
Стана бре даже не съм забранявал нищо нит в webmaster tools ни в robots.txt. Обаче съм направил и аз еднЪ глупост - темата, която си направих от мързел съм ръгнал ръчно "index, follow". Преди няколко дена го оправих и в webmaster tools отбелязох грешките като фиксирани и днес няма и помен от тези страници.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия