Автор Тема: Код на примерите  (Прочетена 2718 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Павел17

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 2
Код на примерите
« -: 10 Август 2013, 14:51:54 »
Здравейте. Бих Ви помолил ако е удобно да качите кода на всички примери в сайта. До момента съм изгледал доста примери и ми изтекаха очите докато ги набирам. Също така искам да знам на кой трябва да изпратя пари за хостинга на сайта, защото видях че се събират преди да изтече времето. Не искам да се заяждам с авторите, но ми направи впечатление, че някои примери са писани джаста-праста - за имена на променливи и методи са давани имена каквито са удобни на автора - става дума за някои от примерите за Java. Все пак трябва да ни учите да пишем качествен код. Благодаря за сайта! Супер сте.  :)

HanKrum

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 125
  • -Получени: 73
  • Публикации: 1005
  • Кибик
Re: Код на примерите
« Отговор #1 -: 10 Август 2013, 15:41:03 »
Това не е копи-пействалня, това е научи ме. Никой няма да ти даде код, идеята е да се ПИШЕ!!!
« Последна редакция: 10 Август 2013, 23:25:04 от HanKrum »
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой

Павел17

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: 10 Август 2013, 15:55:19 »
Благодаря. За коментара ми за примерите на Java може да не съм точен за имената на променливите и методите, но съм сигурен че имаше не добре именовани класове. Ако се лъжа поправете ме. Ще се радвам ако ми изпратите и сметка, по която да Ви преведа някаква сума за хостинга.  :)

Александър Видов 2

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 17
  • -Получени: 2
  • Публикации: 197
  • engineering
    • Multy.PRO
« Отговор #3 -: 10 Август 2013, 19:37:12 »
Подкрепям те до някъде за видеата, но не напълно.
Наистина прави впечатление когато нещата се правят от добри чуства и когато е подходено професионално.
НО!
Авторите са се опитали да предадат логиката за постигане на дадена задача, а за тази цел имената са нещото което е по-маловажо.
Когато задобрееш, просто направи видеата както ти би искал да ги гледаш. Тогава ще осъзнаеш, работата която е необходима за постигането на професионализма, и ще дадеш пример на хората след теб.
Иначе съм съгласен, че кода трябва да се постне. Защо така мисля?
Когато гледаш видеото, на момента ти хрумва въпрос и/или идея. Много по-лесно е да го провериш на момента защото секунди по-късно изниква нов въпрос. Така се учи в пъти по-бързо.
Love, passion, punch & will = Victory

Александър Видов 2

• Full Member
  • Благодарности
  • engineering
    • Multy.PRO
« Отговор #4 -: 10 Август 2013, 19:39:07 »
Относто хостинга на сайта предлагам да се регистрирате в някоя фирма за СМС разплащания. Или добавете бутон към ПейПАл за дарения. Направете го удобно за нас  :)

Данаил Рабаджийски

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 57
  • -Получени: 106
  • Публикации: 1444
    • DanailDR.EU
« Отговор #5 -: 10 Август 2013, 21:19:43 »
Относто хостинга на сайта предлагам да се регистрирате в някоя фирма за СМС разплащания. Или добавете бутон към ПейПАл за дарения. Направете го удобно за нас  :)
Хостинга се плаща всяка пролет, парите се събират на доброволни начала. Ние не сме сайт с цел получаване на печалба, за това и няма обявена сметка или смс-и.
Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

Александър Видов 2

• Full Member
  • Благодарности
  • engineering
    • Multy.PRO
« Отговор #6 -: 10 Август 2013, 21:21:50 »
Смисъл?
Лоша идея ли е да се добави бутон за доброволно дарение за тези които пожелаят да го направят?
Ако остава все пак някой лев знаи все пак вие сте си го заслужили  :)

Данаил Рабаджийски

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 57
  • -Получени: 106
  • Публикации: 1444
    • DanailDR.EU
« Отговор #7 -: 10 Август 2013, 21:33:37 »
Да, лоша е, някой трябва да плаща данъците, да се състави сдружение или подобно, няма смисъл да разваляме доказано работещата система.
Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

Александър Видов 2

• Full Member
  • Благодарности
  • engineering
    • Multy.PRO
« Отговор #8 -: 10 Август 2013, 22:32:11 »
ДА!
Не помислих за това. Съжалявам, че засегнах темата :-X
Всъщност!
Отново ще подразня част от хората които четат темата но това съм си аз.
Пиша следните редове за определена група хора. Те си знаят. Надявам се да съм полезен :)
В моя проект е заложена следната схема:
Намирам вече работеща фирма и ползвам тяхната сметка за събиране на доходи. Плаща се само такса на фирмата и 10% данък на държавата. Сиреч съм си съвсем законен.
Моля хората да се сдържат от подобни коментари като предходния.
Правилния тон е не заповеднически или повелителен а по-скоро любобитен.
Пример за диалог който не е креативен :
Сава: Лоша идея ли е да се добави бутон за доброволно дарение за тези които пожелаят да го направят?
Данаил : Да, лоша е, някой трябва да плаща данъците, да се състави сдружение или подобно, ...

Пример за диалог който е креативен :
Сава: Лоша идея ли е да се добави бутон за доброволно дарение за тези които пожелаят да го направят?
Данаил : Някой трябва да плаща данъците, да се състави сдружение или подобно, или има и по-елегантно решение което ми убягва?

Ти си знаеш Данаиле. Аз само давам идеи и задавам провокиращи въпроси. Ти си този които решава как да реагира.
С какво се занимаваш ?
« Последна редакция: 10 Август 2013, 22:42:54 от Сава Видов »