Автор Тема: Мение за сайтчето което градя.  (Прочетена 6249 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #30 -: 21 Август 2013, 00:52:49 »
Аз съм сигурен, че Прометеус пише на ниво. И това мога да ти го кажа по начина, който се изразява. Ако не може да си изразиш правилно, значи имаш проблем.  Би ли показал ти малко код и част от документацията към него. Ще ми е интересно.

Александър Видов 2

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 17
  • -Получени: 2
  • Публикации: 197
  • engineering
    • Multy.PRO
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #31 -: 21 Август 2013, 01:03:51 »
<?php
require_once PDO;

class 
HTML extends Q{
    
    private 
$domain DOMAIN;  // SET in functions.php
    
private $template ''// SET in GetData()
    
private $title ''// SET in GetData()
    
private $description ''// SET in GetData()
    
private $keywords ''// SET in GetData()
    
private $args = array('_',DIRECTORY_SEPARATOR,'.');
    private 
$crumbs_separator ''// SET in GetData()
    
    
private $site_id '';
    private 
$page null;
    private 
$page_title '';
    
    private 
$shortcodes '';
    private 
$widgets '';
    

    public function 
__construct() {
        
$this->head();
        
$this->body();
        
$this->footer();
        unset(
$_SESSION['error']);
        
# Зареждане на модули: сигурност, статистика и др.
    
}

    private function 
GetData(){
        
    
# Задаване на настройките
        
$res $this->q("SELECT * FROM site_data WHERE site_domain = '$this->domain'");
        foreach (
$res as $v) {
$this->site_id $v['site_id'];
            
$this->title $v['site_title'];
            
$this->description $v['site_description'];
            
$this->keywords $v['site_keywords'];
            if(
$v['site_template'] != 0){ $this->template $v['site_template'];}
            if(isset(
$_GET['t'])){ $this->template ClearAllText($_GET['t']);}
        }
        
    
    } 
// GetData

# Зареждане на модулите към сайта

public function GetWidgets(){
//$this->shortcodes;
//$this->widgets;

$w_id $this->q("SELECT widget_id FROM widgets_mix WHERE site_id = '$this->site_id'");
$w_id->setFetchMode(PDO::FETCH_OBJ);
while($row $w_id->fetch()) {
$i $row->widget_id;
$id[$i] = $row->widget_id;
}

foreach($id as $ss){
$wsc $this->q("SELECT widget_code FROM widgets WHERE widget_id = '$ss'"); 
foreach($wsc as $s){
$this->shortcodes[] = $s['widget_code'];
}
$e[$ss] = $ss;
}
// Short Codes is READY !!!

foreach($this->shortcodes as $file){
$file trim($file,'{,}');
Req('_widgets/'.$fileR);
$this->widgets[] = $file();
}

//var_dump($this->shortcodes);
//echo "<br/>";
//var_dump($this->widgets);



    }
#
################################################################################
#   START HEAD
    
     
private function head(){
        
$this->GetData();
        
?>

        <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
        <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
        <head>
        <title><?php $this->title(); ?></title>
        <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8"/>
        <meta name="description" content="<?php echo $this->description?>">
        <meta name="keywords" content="<?php $this->keywords();echo $this->keywords?>">
        <meta name="author" content="Sava Vidov">
        <META NAME="ROBOTS" CONTENT="INDEX,FOLLOW">
        <META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOARCHIVE">
        <META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="PUBLIC">
        <?php
        $this
->css();
        
#$this->js();
        
echo "</head><body>";
    } 
// head
    
    
     
private function keywords(){
         
/*
          * Взема думите от таблицата за търсене и ги добавя към другите
          */
     
}
     
     private function 
title(){
         
/*
          * Тук ще се добави настройка как да се подреждат:
          * PAGE | TITLE OR TITLE | PAGE OR other
          */
         
echo $this->title;
     }

     public function 
css($css ''){
         
/*
          * Зарежда стиловете на добавките ако има такива
          * Ако е зададен път ( $css ) зарежда и него
          */
        
require_once R.'_include/css/general_style.php';
        
$dir R.DOMAIN.DIRECTORY_SEPARATOR."css";
        
        if(
$this->template == ''){
            require_once 
R."_templates".DIRECTORY_SEPARATOR."style_1.php";
        } else {
            if(
file_exists(R."_templates".DIRECTORY_SEPARATOR."style_$this->template.php")){
                require_once 
R."_templates".DIRECTORY_SEPARATOR."style_$this->template.php";
            } else {
                require_once 
R."_templates".DIRECTORY_SEPARATOR."style_1.php";
            }
        }
        
        if(
is_dir($dir)){
            echo 
"<style type='text/css'>";
            
IncAllDir($dir);
            echo 
"</style>";
        }
     }
     
     private function 
js($js ''){
         echo 
"<script type='text/javascript' src='$js'></script>";
     }

#   END HEAD
################################################################################
#   START BODY
     
    
public function body(){
        
# Според избрания темплейт нарежда съдържанието
        
if($this->template != ''){
            if(
file_exists(R.'_templates'.DIRECTORY_SEPARATOR."$this->template.php")){
                require_once 
R.'_templates'.DIRECTORY_SEPARATOR."$this->template.php";
            } else {
                require_once 
R.'_templates'.DIRECTORY_SEPARATOR."1.php";
            }
        } else {
            if(
file_exists(R.DOMAIN.DIRECTORY_SEPARATOR.'index.php')){
                require_once 
R.DOMAIN.DIRECTORY_SEPARATOR.'index.php';
            } else {
                require_once 
R.'_templates'.DIRECTORY_SEPARATOR."1.php";
            }
        }
    }
    
    public function 
SiteHeader(){
        
/*
         * Проверява дали има зададена хедър част в темплейта на сайта
         * Зарежда хедър частта на сайта.
         */
    
}
    
    public function 
SiteMenu(){
        
        
/**/if($this->domain == 'admin' && !isset($_SESSION['user']['login'])){}else{
            
            
$site $this->q("SELECT site_id FROM site_data WHERE site_domain = '$this->domain'");
            foreach (
$site as $value){
                
$this->site_id $value['site_id'];
            }
            
$menu $this->q("SELECT * FROM pages WHERE site_id = ".$this->site_id." && in_nav = 1");
            if(
$menu != null){
                foreach (
$menu as $v) {
                    echo 
"<a href='?p=".$v['page_number']."'>".$v['page_name']."</a>";
                }
            }
            
        }
    }

    private function 
SideBar(){

}

    public function 
GetPage(){
if(!isset($_GET['p'])){
$page $this->q("SELECT * FROM site_data WHERE site_id = '$this->site_id'");
foreach($page as $p){
$this->page $p['site_homepage_id'];
}
} else {
$this->page = (int)$_GET['p'];
}

$r $this->q("SELECT * FROM pages WHERE page_id = '$this->page' AND site_id = '$this->site_id'");
foreach($r as $p){
echo "<h1>".$p['page_title']."</h1><hr/>";
echo $this->Display($p['page_text']);
}
if($p === null){
echo 404;
}


    }
    
    
// Замества добавките в частта която се подаде като параметър ($part = page || sedebar || header)
    // Връща готовия HTML
    
private function Display($part){
$this->GetWidgets();

$p str_replace($this->shortcodes$this->widgets$part);
return $p;
}



#   END BODY
################################################################################
#   START FOOTER
    
    
private function footer(){
        echo 
"<div id='footer'>
                Made in <img id='flag' title='Bulgaria' src='_images/flag_bg.png'/> | Copyright &copy; 2013 <a href=\"http://mysite.com\" title='Съвременни WEB проложения'>Secret</a>
            </div>"
;
        echo 
"</body></html>";
    }
    
    
################################################################################    

    
public function __set($name$value) {
        
//;
    
}
    
    public function 
__get($name) {
        ;
    }
    
    public function 
__call($name$arguments) {
        ;
    }
    
            
}
$html = new HTML();



-----------------

Все още е в суров вид! Както не веднъж споменавам съм в процес на разработка.
HD! Искаш и документация?!!
ОК! Секунда да снимам с телефона, че нямам нищо на компа  ;)


----------------


Не дава да ги кача !!! Големи са. Сек!
« Последна редакция: 21 Август 2013, 07:45:36 от metost »
Love, passion, punch & will = Victory

HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #32 -: 21 Август 2013, 01:23:09 »
Така не се пише техническа документация.  Имаше едно видео на Иван точно за това как се прави документация.  В секцията за OOP e. Моля те да го изгледаш и да се опиташ да го разбереш.  Във видеото е показано много добре как се пише документация.  Използвай темплейтна система, за да си разделяш презентацията от бизнес логиката.  Прави ми впечатление, че използваш доста file_exist(). Не го използвай. Много по-добре е да използваш is_readable(), защото тази функция проверява не само дали файла съществува, но и дали е четим, защото може да си имаш файла някъде по файловата система, но да нямаш права върху него и съответно да не може да го четеш.  И никога не смесвай html и php.

Александър Видов 2

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 17
  • -Получени: 2
  • Публикации: 197
  • engineering
    • Multy.PRO
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #33 -: 21 Август 2013, 01:24:01 »
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Hk6lV7mq61RL9_voLyTiOtMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/93Y8fsJYJofHwGoM_eJdCdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/XJtOB7yN_2Smub-5NFJxV9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Не знам дали ще ги отвори


-----------------------


Благодаря ти за съвета! Още се уча :)
Ето ти темплейт 1:
<div id="template_1">
   
    <div class="nav">
        <?php $this->SiteMenu(); ?>
    </div>
       
    <div id="SiteContent">
        <?php $this->GetPage(); ?>
    </div>
   
</div>

ето и темплейт 5:
<div id="template_5">
   
<!-- START HEADER //-->

    <div id="SiteHeader">
        <?php $this->SiteHeader(); ?>
    </div>
   
    <div class="nav">
        <?php $this->SiteMenu(); ?>
    </div>

<!-- END HEADER //-->

<div class="claer"></div>

<!-- START CONTENT //-->

    <div id="SiteContent">
       
        <div id="LeftSideBar">
            <?php $this->SideBar('left'); ?>
        </div>
       
        <div id="Content">
            <?php $this->GetPage(); ?>
        </div><!-- END div id='content' //-->
       
        <div id="RightSideBar">
            <?php $this->SideBar('Right'); ?>
        </div>
    </div>

<!-- END CONTENT //-->

</div>

<div class="claer"></div>

Нещата малко са се поразвили от времето на този код но исках само да покажа сериозността си към това което твърдя.  ;)
« Последна редакция: 21 Август 2013, 07:46:04 от metost »
Love, passion, punch & will = Victory

HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #34 -: 21 Август 2013, 01:35:41 »
Нека някой от админите да раздели темата и да сложи излишните мнения в друга тема  :)

Александър Видов 2

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 17
  • -Получени: 2
  • Публикации: 197
  • engineering
    • Multy.PRO
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #35 -: 21 Август 2013, 01:41:07 »
Освен за документацията какво можеш да кажеш за стила на кода?
Моля те не ми спестявай нищо. Обичам като ми показват грешките и високо ценя хората способни на това  ;)


-----------------


@Сава Видов мерси за линковете но какво искаш да кажеш с това че тези сайтове за урочета объркват представите за това какво е да правиш софтуер.
И на какво точно сам жертва за да знам да не се занимавам с него :D.
Питам защото нещо не мога да зацепя. Искаш да кажеш че тези уроци дето са в сайта само объркват хората ли или това дето се казва там няма нищо общо с горски елен.
Meniak! Не искам да те обърквам допълнително. Съжалявам ако съм го направил  :-[
Колегите са прави в едно - ако ще правиш сайтчета на приятели и съседи, значи ти и сега си готов. Честито!
Но! ако искаш да правиш големи проекти от рода на шиб...я фацебук ще се окажеш доста неприятно изненадан от един УЖАСЕН факт. Въпреки, че след 10 години ще имаш 200, 300 проекта зад гърба си, ако не усвойш техниките за които пиша ( UML, MVC, OOP ) ти ще си си сайтаджия ( така се изразява един тип който много уважавам - Светлин Наков http://www.nakov.com/ ) цял живот. Запомни едно нещо от мен! Запомни го добре! Цитирам думите на ВЕЛИКИЯ български учен Георги Лозанов http://dr-lozanov.com/bg/bg1.htm:
Цитирам по памет :
"Хората са паднали богове, повярвали в нищожеството на своите тленни тела!".
Аз знам, че има начин всеки един човек да стане достатъчно добър в това което прави посредством правилните методи и знания. Заел съм се със задачата да намеря пътя към съвършения подход за правенето на софтуер. Толкова лесен и приятен, че учениците в 4-ти клас да си правят браузър игри през междучасията. С твоя помощ и с помощта на всички тук ще успеем да стигнем до висините за които Др. Лозанов е писал в своите трудове.
Лека нощ от мен  :)
Скоро ще публикувам първата част от моят труд за да доизпипаме детайлите :)
« Последна редакция: 21 Август 2013, 07:46:29 от metost »
Love, passion, punch & will = Victory

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #36 -: 21 Август 2013, 09:42:41 »
@Сава Видов Да допълня към казаното от HD. Тези require из кода ти не са подходящи. Използвай някакъв вид autoloader. Най-добре хвърли един поглед върху стандартите: https://github.com/php-fig/fig-standards/tree/master/accepted в случая върху PSR-0. Така освен, че ще си наредиш кода, ще можеш да ползваш и всички библиотеки които спазват стандарта, ще можеш да си зареждаш всичко и с composer.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #37 -: 21 Август 2013, 11:39:04 »
Освен за документацията какво можеш да кажеш за стила на кода?
Моля те не ми спестявай нищо. Обичам като ми показват грешките и високо ценя хората способни на това  ;)


-----------------


@Сава Видов мерси за линковете но какво искаш да кажеш с това че тези сайтове за урочета объркват представите за това какво е да правиш софтуер.
И на какво точно сам жертва за да знам да не се занимавам с него :D.
Питам защото нещо не мога да зацепя. Искаш да кажеш че тези уроци дето са в сайта само объркват хората ли или това дето се казва там няма нищо общо с горски елен.
Meniak! Не искам да те обърквам допълнително. Съжалявам ако съм го направил  :-[
Колегите са прави в едно - ако ще правиш сайтчета на приятели и съседи, значи ти и сега си готов. Честито!
Но! ако искаш да правиш големи проекти от рода на шиб...я фацебук ще се окажеш доста неприятно изненадан от един УЖАСЕН факт. Въпреки, че след 10 години ще имаш 200, 300 проекта зад гърба си, ако не усвойш техниките за които пиша ( UML, MVC, OOP ) ти ще си си сайтаджия ( така се изразява един тип който много уважавам - Светлин Наков http://www.nakov.com/ ) цял живот. Запомни едно нещо от мен! Запомни го добре! Цитирам думите на ВЕЛИКИЯ български учен Георги Лозанов http://dr-lozanov.com/bg/bg1.htm:
Цитирам по памет :
"Хората са паднали богове, повярвали в нищожеството на своите тленни тела!".
Аз знам, че има начин всеки един човек да стане достатъчно добър в това което прави посредством правилните методи и знания. Заел съм се със задачата да намеря пътя към съвършения подход за правенето на софтуер. Толкова лесен и приятен, че учениците в 4-ти клас да си правят браузър игри през междучасията. С твоя помощ и с помощта на всички тук ще успеем да стигнем до висините за които Др. Лозанов е писал в своите трудове.
Лека нощ от мен  :)
Скоро ще публикувам първата част от моят труд за да доизпипаме детайлите :)

Не си ме объркал, по скоро това съкращение UML ме обърка защото в малки, не бих казал и проекти няма как да знам какво е това защото не ми се е налагало да го знам но HD ми обясни какво е това. Разбрах че на този етап сам просто сайтаджия и  според мен още лош сайтаджия и ако искам да сам нещо повече от сайтаджия ще ми трябват още много. Темата я отворих защото търсех някаква оценка на това което сам направил за момента, до къде сам стигнал и я получих, в смисъл търсех някаква градивна критика а не отговори от порядъка че за някакви три реда код сам писал тежки UML-и, както и да е така и не разбрах какво му имаше на кода - сигурно някъде нещо е грешно написано и аз не знам какво.  Та мисля че сам се представил добре защото получиш така да се каже чина сайтаджия. Не си мисли че това сайтаджия ме обижда - напротив станал сам нещо, просто израз. Сега мисля да започна нещо и да го пиша на OOP но чакам уроците на Gatakka вTelerik.

Александър Видов 2

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 17
  • -Получени: 2
  • Публикации: 197
  • engineering
    • Multy.PRO
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #38 -: 21 Август 2013, 12:44:13 »
ОК! Meniak! Запознат ли си с Responsive Design ? Това е дизайн който се самонамества според резолюцията на екрана презкойто се гледа?
Виж братко по-призвание! Знам, че е тежко когато нямаш средата. Искам да ме разбереш правилно. Гатака, човека на който и аз дължа много, е представил страхотно своите уроци. Той по такъв увлекателен начин е представил програмирането, че всеки който го гледа започва да си мисли, че ще стане успешен само с тези няколко видеа. Наистина, вече пишеш код и той работи. Ама само погледни по-горните постове. Виж как HD  ме съветва да променя част от кода. Виж как Borovaka ми дава линк към цяла библиотека.
Видя ли го това?
Сега ще ти обясня какво имам в предвид. Аз програмирам от 3 години вече. Мислех си, че кода ми е ОК. И защо?!? Защото това знам и мога именно от видеата на Гатака и редица като него. Тези видеа всекидневно бълват хора с грешни представи. Или по-точно С НЕПЪЛНИ представи за това какво е да програмираш правилно. Какво е да създаваш качествен софтуер.
Нека те питам, Мениак, ти след колко време искаш да получиш "шамара", който аз получих вчера, за недодялания си код? Колко време да те оставим, теб и хилядите други да си пишете глупостите на локалите преди някой да ви приземи?

Нека питам нещо и админите на този сайт и самия Гатак: Кога ще обърнете вномание на това което пиша от месеци? Кога ще си дадете слетката, че по-скоро се вреди на тези хора?

Вижте! Аз уважавам този форум и хората в него. НО!
Чуйте ме добре този път защото почвам да губя интерес и в един момент ще млъкна! ЧУИТЕ!
Материалите в този, и подобните му, сайтове са недовършени и непълни! Те представят само една малка част от процеса. Някои видеа вече са остарели като концепции и следва да се преработят или премахнат с цел качественото представяне на процеса на вашите потребители.
Мамка му! Ако имах уменията и знанията още сега щях да направя видеа които да доизяснят картинката за начините на правене на софтуер. Обръщам се с молба към по-напредналите от вас:
Напревете видеа!!! Съберете най-доброто на едно място и го представете на потребителите си.

Post Merge: 21 Август 2013, 13:56:47
Цитат
П.С. Просто в клиповете не се споменават мета таговете,превъртях ги отново за да не спамя излишно но ги няма!
http://nau4i.me/forum/index.php/topic,12667.0.html
Да търся ли още?
« Последна редакция: 21 Август 2013, 13:56:47 от metost »
Love, passion, punch & will = Victory

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #39 -: 21 Август 2013, 14:04:06 »
Знам какво е Responsive Design използва се за мобилни сайтове. Никога не съм мислил че като изгледам уроците на Gatakka и воала аз сам звяр, напротив Gatakka ти дава едно начало което никак не е малко, много са малко такива хора който биха ти дали един старт в нещо, но както казах това е едно начало поставил си едни основи и на базата на тези основи започваш да градиш. Казвам че не знам да пиша OOP и това е така защото OOP не е език за програмиране а начин на мислене, не значи че като създадеш един class с 4, 5 метода в него и ползваш думичката $this-> пишеш Обектнто ориентиран код, е на мене ето този начин на мислене за сега ми липсва и мисля че единствения начин за мен е да се науча да мисля така е да седна да започна да пиша нещо и да си троша главата защо аджеба това е така ми не иначе и когато си прекомпилирам кeрнeла може и да се похваля пак с нещо на по високо ниво.

kjufte

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 51
  • Публикации: 308
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #40 -: 21 Август 2013, 21:47:18 »
Аналисти?!??

Ко речи??? ;D ;D ;D

Ако това са ти UML - дизайните по-дбре седни прочети някоя книга за това що е то UML, какви видове има, какъв е синтакса, за какво се използва и тнт. Виждам в твоите драскотини нещо между flow chart и  state chart, нещо което мяза на class diagram, ама хич не е, някви бледи подобия на use cases и тнт. Не се хвърляй в дълбоките води да правиш "документация" на някакъв процес който ти самия хич не владееш.

Александър Видов 2

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 17
  • -Получени: 2
  • Публикации: 197
  • engineering
    • Multy.PRO
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #41 -: 21 Август 2013, 22:05:21 »
Прав си Кюфте. Много съм задръстен. :-\ Как изобщо ми хрумна такава тъпотия. Ще си потърся друга сфера където да се реализирам. Беше ми приятно да си пообщуваме 8)
Love, passion, punch & will = Victory

Prometheus

  • Гост
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #42 -: 21 Август 2013, 22:12:37 »
Прав си Кюфте. Много съм задръстен. :-\ Как изобщо ми хрумна такава тъпотия. Ще си потърся друга сфера където да се реализирам. Беше ми приятно да си пообщуваме 8)
???


HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #43 -: 21 Август 2013, 22:45:49 »
Е бива ли така.. Изгонихте Видов:)

Слялото мнение: 21 Август 2013, 22:48:51
@Сава Видов Да допълня към казаното от HD. Тези require из кода ти не са подходящи. Използвай някакъв вид autoloader. Най-добре хвърли един поглед върху стандартите: https://github.com/php-fig/fig-standards/tree/master/accepted в случая върху PSR-0. Така освен, че ще си наредиш кода, ще можеш да ползваш и всички библиотеки които спазват стандарта, ще можеш да си зареждаш всичко и с composer.
Хубаво е да се използват autoloader-и.  Дори да не  гледате дебелите книги и да следвате PSR-0,  които е малко объркващ. Трябва да си изградите някакво решение, за да се предпазвате от неща като рекурсивни инклуди например.

Слялото мнение: 21 Август 2013, 23:08:43
ОК! Meniak! Запознат ли си с Responsive Design ? Това е дизайн който се самонамества според резолюцията на екрана презкойто се гледа?
Виж братко по-призвание! Знам, че е тежко когато нямаш средата. Искам да ме разбереш правилно. Гатака, човека на който и аз дължа много, е представил страхотно своите уроци. Той по такъв увлекателен начин е представил програмирането, че всеки който го гледа започва да си мисли, че ще стане успешен само с тези няколко видеа. Наистина, вече пишеш код и той работи. Ама само погледни по-горните постове. Виж как HD  ме съветва да променя част от кода. Виж как Borovaka ми дава линк към цяла библиотека.
Видя ли го това?
Сега ще ти обясня какво имам в предвид. Аз програмирам от 3 години вече. Мислех си, че кода ми е ОК. И защо?!? Защото това знам и мога именно от видеата на Гатака и редица като него. Тези видеа всекидневно бълват хора с грешни представи. Или по-точно С НЕПЪЛНИ представи за това какво е да програмираш правилно. Какво е да създаваш качествен софтуер.
Нека те питам, Мениак, ти след колко време искаш да получиш "шамара", който аз получих вчера, за недодялания си код? Колко време да те оставим, теб и хилядите други да си пишете глупостите на локалите преди някой да ви приземи?

Нека питам нещо и админите на този сайт и самия Гатак: Кога ще обърнете вномание на това което пиша от месеци? Кога ще си дадете слетката, че по-скоро се вреди на тези хора?

Вижте! Аз уважавам този форум и хората в него. НО!
Чуйте ме добре този път защото почвам да губя интерес и в един момент ще млъкна! ЧУИТЕ!
Материалите в този, и подобните му, сайтове са недовършени и непълни! Те представят само една малка част от процеса. Някои видеа вече са остарели като концепции и следва да се преработят или премахнат с цел качественото представяне на процеса на вашите потребители.
Мамка му! Ако имах уменията и знанията още сега щях да направя видеа които да доизяснят картинката за начините на правене на софтуер. Обръщам се с молба към по-напредналите от вас:
Напревете видеа!!! Съберете най-доброто на едно място и го представете на потребителите си.

Post Merge: 21 Август 2013, 13:56:47
Цитат
П.С. Просто в клиповете не се споменават мета таговете,превъртях ги отново за да не спамя излишно но ги няма!

ОК! Meniak! Запознат ли си с Responsive Design ? Това е дизайн който се самонамества според резолюцията на екрана презкойто се гледа?
Виж братко по-призвание! Знам, че е тежко когато нямаш средата. Искам да ме разбереш правилно. Гатака, човека на който и аз дължа много, е представил страхотно своите уроци. Той по такъв увлекателен начин е представил програмирането, че всеки който го гледа започва да си мисли, че ще стане успешен само с тези няколко видеа. Наистина, вече пишеш код и той работи. Ама само погледни по-горните постове. Виж как HD  ме съветва да променя част от кода. Виж как Borovaka ми дава линк към цяла библиотека.
Видя ли го това?
Сега ще ти обясня какво имам в предвид. Аз програмирам от 3 години вече. Мислех си, че кода ми е ОК. И защо?!? Защото това знам и мога именно от видеата на Гатака и редица като него. Тези видеа всекидневно бълват хора с грешни представи. Или по-точно С НЕПЪЛНИ представи за това какво е да програмираш правилно. Какво е да създаваш качествен софтуер.
Нека те питам, Мениак, ти след колко време искаш да получиш "шамара", който аз получих вчера, за недодялания си код? Колко време да те оставим, теб и хилядите други да си пишете глупостите на локалите преди някой да ви приземи?

Нека питам нещо и админите на този сайт и самия Гатак: Кога ще обърнете вномание на това което пиша от месеци? Кога ще си дадете слетката, че по-скоро се вреди на тези хора?

Вижте! Аз уважавам този форум и хората в него. НО!
Чуйте ме добре този път защото почвам да губя интерес и в един момент ще млъкна! ЧУИТЕ!
Материалите в този, и подобните му, сайтове са недовършени и непълни! Те представят само една малка част от процеса. Някои видеа вече са остарели като концепции и следва да се преработят или премахнат с цел качественото представяне на процеса на вашите потребители.
Мамка му! Ако имах уменията и знанията още сега щях да направя видеа които да доизяснят картинката за начините на правене на софтуер. Обръщам се с молба към по-напредналите от вас:
Напревете видеа!!! Съберете най-доброто на едно място и го представете на потребителите си.

Post Merge: 21 Август 2013, 13:56:47
Цитат
П.С. Просто в клиповете не се споменават мета таговете,превъртях ги отново за да не спамя излишно но ги няма!
http://nau4i.me/forum/index.php/topic,12667.0.html
Да търся ли още?
/url]
Да търся ли още?
[/quote]
@Видов Като цяло и на теб ти е грешна представата, а говориш за приземяване.  Все да се буташ между шамарите. Няколко пъти съм ти казвал да не се занимаваш с UML и да не му вярваш толкова много на този пуст UML, защото представата ти за него е грешна.  За какво ти е? Айде опитай се да си дадеш отговор на този въпрос.  Къде в сайтовете, които правиш ти трябва UML? Или въпроса е да тежкареем и да използваме технологии, дето няма много смисъл от тях в конкретния случай или да пишем OOP, щото и другите пишат.  Такива проекти не са добри и въобще подобно мислене, не  е на печелившо. @kjufte  просто ти показа колко малко знаеш за  темата, която говориш.   Знаенето на няколко тежки термина не те правят програмист, а по-скоро идиот, кодът, който пишеш и неговата семантичност те правят програмист.   Това последното  се отнася и за други хора.  Още един приятелски съвет. Започни да четеш и следиш сайтове като stackoverflow и въобще stackexchange. Много неща ще научиш оттам.  Имай повече уважение към хората тук,  ако разбира се не искаш да се заяждат с теб и да те мислят за селския идиот.
« Последна редакция: 21 Август 2013, 23:08:44 от HD »