Автор Тема: Мение за сайтчето което градя.  (Прочетена 6035 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Мение за сайтчето което градя.
« -: 07 Август 2013, 21:19:58 »
Тази тема е така да кажа продължение на предишната ми в която исках съвет за избор на език различен от езиците за правене на сайтове. Та ето какво съм сътворил до момента с моите знания по PHP MySQL CSS HTML ( Линка е изтрит ) Не знам дали се преборих с настройките на рутера за да може да отворите линка но пробвайте. По сайтчето има още много работа, не само като допълнение на различни модулчета а и като сигурност и функционалност, но понеже бях помолен от потребител на форума да покажа нещо аз показвам това защото за сега това имам.
« Последна редакция: 16 Август 2013, 12:45:04 от Meniak »

HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #1 -: 07 Август 2013, 22:44:46 »
Ми дай малко код да видим

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #2 -: 07 Август 2013, 22:58:07 »
В смисъл какъв код да дам? Да почна и да пеиствам кода от страниците ли? Това е много код. А забравих ако искате да влезете в админ панела на сайта дето се управлява всичко пишете за поща Admin@gmail.com и парола admin.

HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #3 -: 07 Август 2013, 23:02:24 »
за дизайна средно. А кода може да го архивираш и да го дадеш като прикачен файл..

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #4 -: 07 Август 2013, 23:23:25 »
Не бих казал че сайта има дизайн всичко е HTML за кофраж един CSS. http://file.bg/c250115MWzAB това са всички файлове.
« Последна редакция: 07 Август 2013, 23:27:23 от Meniak »

Александър Видов 2

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 17
  • -Получени: 2
  • Публикации: 197
  • engineering
    • Multy.PRO
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #5 -: 09 Август 2013, 19:22:48 »
Нито линка нито файлът ми го отваря :-\
Love, passion, punch & will = Victory

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #6 -: 10 Август 2013, 15:39:01 »
Ще го направя в приличен вид и ще дам линк защото сега е голям резил.

Александър Видов 2

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 17
  • -Получени: 2
  • Публикации: 197
  • engineering
    • Multy.PRO
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #7 -: 10 Август 2013, 18:26:35 »
Би ли споделил ти как започваш работа по проект.
Описваш ли го някъде като идеи?
Рисуваш ли си графики и скици?
Сам ли работиш или в екип?
и т.н.
 :)
Love, passion, punch & will = Victory

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #8 -: 10 Август 2013, 20:52:29 »
Ами първо измислям тематика на проекта. След като си наумя тематиката започвам да мисля шаблона на тази тематика или поне нещо което да подсказва към каква тема е насочен сайта. Отварям GIMP и започвам да си рисувам и ако това дето сам нарисувал ми хареса започвам да го кодирам HTML CSS. Понеже си падам по по - семпли и не претенциозни шаблони рядко кодирам цялата картинка защото един семпъл и не претенциозни шаблон можеш да си го напишеш само с css. Когато оформя сайт започвам с PHP.
Работим двама АЗ и Google :D.

Процеса по измислянето на тематиката ми е най труден защото се питам, абе какъв сайт да направя че да има много потребители? Ами отговора е че в нета има от всичко по много. За това започвам и градя сайт на тематика която ме интересува защото знам че ще се занимавам с този сайт, ще публикувам теми който ме интересуват. ще доразвивам сайта и така ще събера група потребители който се интересуват от това а и самият аз ще си разширя знанията. Ако мислиш да направиш някакъв сайт и да го оставиш на самотек, от сега ти казвам няма да стане нищо от него.

Александър Видов 2

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 17
  • -Получени: 2
  • Публикации: 197
  • engineering
    • Multy.PRO
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #9 -: 10 Август 2013, 21:13:59 »
ОК!
Има ли части от кода които преизползваш във всеки проект или за всеки проект почваш от начало?

----------------
Още нещо се тещам докато чета отговора ти!
Това, че започваш от външния вид е ОК! Ама значи ли, че ако искаш да смениш темплейта изцяло, ще се счупи сайта или ползваш някаква темплейтна система?
Аз лично почвам от изискванията за функционалност. Защото външния вид след това мога да го накодя за часове и да го сменям през ден. Докато функционалността е ценното във всяка система.
Или греша?
« Последна редакция: 21 Август 2013, 07:41:03 от metost »
Love, passion, punch & will = Victory

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #10 -: 10 Август 2013, 21:46:16 »
Ами не обичам да преоткривам топлата вода. Много пъти ползвам готови кодове който доразвивам или осакатявам за новия проект. Не ползвам темплейтна система защото не знам как :D а и не мисля че това изменение на темплейта ще повиши потребителите на сайта, по скоро залагам на съдържанието.  Иначе ако искам да някакво изменение в темплейта на сайта ( защото съм решил че така ще е по - добре ) барам само CSS-a

---------------------
Ей това успях да направя за сега http://95.168.234.176/MyProject/index.php. Има още тук там да се бара ама сега е в по приличен вид. Повечето екстри на сайта работят когато си логнат. Ако не ви се занимава с логин форми може да ползвате за поща Username@gmail.com и парола password влизате като обикновен потребител.
« Последна редакция: 21 Август 2013, 07:41:44 от metost »

Александър Видов 2

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 17
  • -Получени: 2
  • Публикации: 197
  • engineering
    • Multy.PRO
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #11 -: 20 Август 2013, 18:32:47 »
Страхотно начало  :)
Поздрави!!!
Надявам се да си го развиеш с времето. Имам няколко въпроса:
1. Използваш ли някаква темплейтна система?
2. Търсачката ти на какъв принцип работи?
3. Можеш ли безпроблемно да смениш кожата на сайта?
другите въпроси ще ги задам по-натам.
Радвам се за теб!
Сетих се още един въпрос:
4. От къде си?
Love, passion, punch & will = Victory

Meniak

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 5
  • -Получени: 4
  • Публикации: 224
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #12 -: 20 Август 2013, 18:58:18 »
От едно едно село до Пазарджик съм. Не ползвам темплейтна система, ако искам да променя нещо по вида на сайта отварям css файла и барам там но така не може да промениш драстично темплейта та може да се замисля и за темплейтна система. Търсачките са нищо особено просто търсят съвпадение за стринга която търсиш в заглавията като с  explode() разделям стринга и с LIKE в заявката търся съвпадения. Ето ти код да видиш ако не си ме разбрал.
                $search = trim(htmlspecialchars($_POST['search']));
               
                $string = explode(" ", $search);
                for($i=0; $i<count($string); $i++){
                    $word = $string[$i];
                }
                $sql = mysql_query("SELECT * FROM table WHERE title LIKE '%$word%'") or die(mysql_error());
                $row = mysql_num_rows($sql);
                if ($row > 0) {
                    while ($row = mysql_fetch_array($sql)) {
                        //Извеждам резултат
                   }
                } else {
                    echo '<div id="msg">Няма намерени резултати</div>';
                }


Не знам дали това е добро за търсачка ама гледам че за сега сработва а с времето мога и нещо по добро да измисля

Александър Видов 2

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 17
  • -Получени: 2
  • Публикации: 197
  • engineering
    • Multy.PRO
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #13 -: 20 Август 2013, 20:15:49 »
Още въпроси  ;D
1. Как ти хрумна да направиш подобен сайт?
2. Къде се научи да програмираш?
3. Запознат ли си с MVC, OOP шаблоните за дизайн?
4. Ползваш ли UML или нещо подобно като методология?
Имам нещо в предвид и за това те питам  ;)
Love, passion, punch & will = Victory

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: Мение за сайтчето което градя.
« Отговор #14 -: 20 Август 2013, 20:22:07 »
TROLL
Сигурен съм, още като видях това
Код: PHP
  1. $sql = mysql_query("SELECT * FROM table WHERE title LIKE '%$word%'") or die(mysql_error());
  2.                 $row = mysql_num_rows($sql);
  3.                 if ($row > 0) {
  4.                     while ($row = mysql_fetch_array($sql))
, че всичко е премислено и са чертани дебели UML-и за целта ....
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"