Джаз! Свирепи братко!
Ти винаго си малко по-нервен и особен в мненията си.
Боровак! Аз ъм му свинал с това. За мен е важното да му изкопча каквото ми е нужно. Знам, че не го прави със злоба. Той просто си е такъв

Добре момчета ( ако има и момичета

)
HD е написал :
"... Обработвам идеята в мозъка си, на лист хартия правя елементарна схема, какви класове ще има и така. Нищо кой знае какво ... ";
Прометеус е написал :
"... Прочитам си заданието (ако имам такова) и уточнявам какво точно трябва да се направи, проектирам си базата(ер-диаграми), обмислям структурата на приложението - логически обособени модули, абстракции,зависимости, как мога да пиша най-малко код :Д и едно по едно почвам да ги пиша нещата

..."

Ако още не сте го осъзнали ще ви помогна малко

Ето тези сухавати леко нахвърляни диаграмнки, сценариичета, скицички и пр. са РАЗЛИКАТА между УСПЕШНИЯ и НЕУСПЕШНИЯ проект.
Аз виждам една закономерност при всеки който се е захванал с нещо по-сериозно и тя е:
Всеки си "драска" помощни средства за да си представи по-ясно проекта още на това ниво.
Това е още едно от нещата до които достигнахме с клизма

Забелязвам че тук има два вида потребители. Едните са Джаз, HD ( понякога ) и др. които или нищо не казват или те пращат да пасеш. Вторите са като Кийпър, Прометеус и др. това са хората на които искам да приличам. Хората които мислят с какво могат да са полезни преди да седнат да пишат по темите.
Аз не съм съвършен! Далеч съм от тази форма на съществуване

Но винаги гледам да насърча всеки в начинанието си и да му снеса инфото до горе долу нивото което преценя от зададения въпрос.
Както и да е...
Стигнах до това което искам

а именно - всеки малко или много ползва някакви помощни средства за да си направи проекта и те са различни от Сорс Код.

За мен това беше успешна дискусия. Желая приятен ден на всички.
ПП
Ако на някой му се откъсне от сърцето нека напиша по долу за диаграмите и методите които ползва за да си направи проекта. Дори и най-малкото незначително нещо е от НЕВЕРОЯТНО голямо значение за всеки следващ.
След ПП
Народна мъдрост:
Ако двама души имат по една ябълка и в един момент решат да ги разменят то всеки от тях ще има отново по ЕДНА.

Ако двама души имат по една идея и в един момент решат да ги разменят то всеки от тях ще има по ДВЕ