Автор Тема: Проблем с upload на снимки  (Прочетена 250 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Проблем с upload на снимки
« -: 26 Юни 2013, 16:15:06 »
Здравейте !
На кратко... кода за качване на снимки бачка,но имам 3 снимки които не ги зачита.Нямам си никаква идея защо става така.
В коментарите съм показал къде се дъни и къде работи.Иначе прави запис в базата,но не записва името на картинката.Големината е Ок.Проверявах и за правата от убунту дали може да пише в папката,но там всичко е Ок.
<?php
session_start
();
include 
'config.php';
if(
$_SESSION['is_logged']==true)
//proverqvam faila dali e snimka i dali e pove4e ot 2 mb!
    
?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
    <head>
<meta charset="UTF-8" />
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
        <title>Custom Login Form Styling</title>
        <meta name="description" content="Custom Login Form Styling with CSS3" />
        <meta name="keywords" content="css3, login, form, custom, input, submit, button, html5, placeholder" />
        <meta name="author" content="Codrops" />
        <link rel="shortcut icon" href="../favicon.ico">
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" />
<script src="js/modernizr.custom.63321.js"></script>
<!--[if lte IE 7]><style>.main{display:none;} .support-note .note-ie{display:block;}</style><![endif]-->
    </head>
    <body>
<?php
  
if($_POST['post_form']==(int)1)
  {    
    if(
$_FILES['user_pic']['tmp_name'])
    {  
// Ето тук се дъни кода ...                
      
if($_FILES['user_pic']['size']>4194304//Check the Size is bellow 4mb
      
{
           
$err[]='Фаила е над 4MB.';
      }
       
//Check the type of file.         
            
if(count($err)==0)
            {             
              if(!
is_dir('download'.DIRECTORY_SEPARATOR))
              {
                
                  
mkdir('download'.DIRECTORY_SEPARATOR);
              }
             
    
//zadavam ime na snimkata i posle q ka4vam v papkata sas move_upload .... .                       
                
$name=$_POST['category'].'_'.time().'_'.$_FILES['user_pic']['name'];
                
$desc=  trim(addslashes($_POST['desc']));
                
$titletrim(addslashes($_POST['title'])); 
                
$category=(int)$_POST['category'];
                
$price=(float)$_POST['price'];    
                if(isset(
$price))
                {
                  if(
$price==|| $price<0)
                  {
                     
$err_price=true;
                  }
                  else{
                     
$err_price=false;
                  }                  
                }                                
               if(
move_uploaded_file($_FILES['user_pic']['tmp_name'],
                
'download'.DIRECTORY_SEPARATOR.$name))
               {         
                   
                   
$succsess=true;      
                 if(
$_GET['edit']==1)
                 {
                      
run_q('UPDATE post
                    SET title="'
.$title.'", `desc`="'.$desc.'", pic_name="'.$name.'", category="'.$category.'", date_added='.time().', price="'.$price.'"
                    WHERE post_id='
.$_GET['id']);  
                 }
                 else
                 {
                     
//Тук работи и прави запис,но не и на снимката .
                     
run_q('INSERT INTO post (title,`desc`,pic_name,category,date_added,price)
                  VALUES ("'
.$title.'","'.$desc.'","'.$name.'","'.$category.'",'.time().',"'.$price.'")');  
                 }                 
                   
//pravim thumb_nail
                  //creat_thumb('user_pic'.DIRECTORY_SEPARATOR.'2'.DIRECTORY_SEPARATOR.$name);                                     
               
}
               else
               {
                   
$err[]='Грешка при качването на файлът.Моля опитайте отново!';                   
               }
           }           
    }
   if(
$succsess==false)
   {
                
$desc=  trim(addslashes($_POST['desc']));
                
$titletrim(addslashes($_POST['title'])); 
                
$category=(int)$_POST['category'];
                
$price=(float)$_POST['price'];    
        
run_q('INSERT INTO post (title,`desc`,pic_name,category,date_added,price)
        VALUES ("'
.$title.'","'.$desc.'","'.$name.'","'.$category.'",'.time().',"'.$price.'")');  
   }
   if(isset(
$price))
   {
      if(
$price==|| $price<0)
      {
         
$err_price=true;
      }
      else{
           
$err_price=false;
          }                  
   }  
  }
   
//$folders=fetch_all(run_q('SELECT * FROM user_catalogs WHERE admin_id="'.'2'.'"'));
    //include 'header.php';
    
include 'upload_1.php';
    
?>

        </body>
</html>
        <?php
}
else
{
    
    
header('Location: index.php');
    exit;


KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Re: Проблем с upload на снимки
« Отговор #1 -: 26 Юни 2013, 16:43:13 »
Проблемът беше в конфигурацията на Php по подразбиране максималната големина на файл за качване е 2 мб.