Автор Тема: jQuery от книги или от документацията  (Прочетена 2867 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

smokiii

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 7
Здравейте !!! Моля помогнете !! Значи html и css си пиша свободно, статични сайтчета си правя , изрязвам ,до тук добре.Разбира се дойде време да започна да използвам jQuery .Значи запознах се със синтаксиса. Знам основните eventi и селектори що горе и няколко фукции от сорта на fadeIn(), hide(), html(), val() и още няколко , с които съм си играл.
Та понеже имам за цел да си оползотворя максимално времето ми трябва съдействие.Книги за jQuery в нета има страшно много.Но забелязах ,че има много пълна документация. Трябва ли да отделям време да чета книги , има ли там някои трикове ,които са важни и не мога да намеря в документацията , или всичко което ми трябва е документацията .Благодаря ви !!!

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
Re: jQuery от книги или от документацията
« Отговор #1 -: 14 Май 2013, 21:58:03 »
Няма унифициран метод за учене.

Едни по цял ден гледат трейнинг упражнения, втори четат книги, трети питат по форумите и търсят информация в мрежата, четвърти почват направо да правят проекти, пети стоят по цял ден в чата на научиМе и чакат някой (ние си знаем кой) да ги помаже с миро :)

Щом си научил на базово ниво html и css това означава, че вече имаш изградена методика за учене на езици следвай нея :) 
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

smokiii

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #2 -: 14 Май 2013, 22:16:09 »
Абе и ти си прав.Ама за html i css не съм отварял книга никога.Просто мисля ,че jquery е малко по обширна материя.Иначе ми е ясно ,че всеки знае сам как да си оре нивата.Аз нямам проблем да уча от книга , от видео урок или документация.Просто ми беше интересно какво мислите , вие как сте навлезнали в материята, как сте научили добрите практики , ей такива неща.

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
« Отговор #3 -: 14 Май 2013, 22:41:04 »
Добрите практики се учат почвайки се от документацията на тази библиотека.
Специално пък за jQuery има примери бол в сайта им и не само. Изхождайки от факта, че е js library не е лоша идея задължително дори да се запознаеш с  core js на базово ниво, за да знаеш най-малкото как да дебъгваш кода си при евентуални проблеми.
Започнеш ли да дебъгваш кода си - ти почваш да мислиш, не умееш ли да дебъгваш ти си един copy/paste програмист (ако въобще можеш да се наречеш такъв). 
Форума също е страшно полезен (това е моят метод на учене), питаш, получаваш отговори и накрая преценяваш кое е най-доброто за теб...
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

smokiii

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #4 -: 21 Май 2013, 17:16:27 »
Не искам да пускам отделна тема във форума,за да не прекалявам , имам още един въпрос, та ще го задам тук.
Моля да ми препоръчате къде да си качвам проектчетата ,които си правя в къщи за да мога да посочвам линкове към тях в св-то или в портфолиото ми,когато си го направя.Имам регистрация в гитхъб, но когато се разглежда през IE7-8 не ми зарежда css файла.А да имам платен хостинг за всеки  темплейт няма смисъл ,защото аз изрязвам и кодирам, не правя функционалност на сайта.

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
« Отговор #5 -: 21 Май 2013, 18:20:43 »
По-добре си направи тема.  Така става манджа с грозде.

smokiii

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #6 -: 21 Май 2013, 19:09:13 »
Добре ще те послушам.