Тази тема трябваше Wuser да я започне, но поради типичното му неприсъствие ще си позволя да го направя аз. Редовни потребители най-вероятното се чудят и искат да знаят какво се случва със сайта, особено по това време на годината, затова мисля че едно разяснение е крайно наложително.
Почваме с най-критичната тема, а именно хостинга. Спокойно - платен е, даже за две години:

Цялата сума е поета от Wuser, казах му да пусне тема за събиране на стотинки, но той все още не го е направил. Тази година свалихме плана към
СуперПро, и така с по-малко пари ще ползваме по-дълго. Възможността дойде след като мигрирахме видеата в
YouTube, и реално не са ни нужни целия потенциал на най-високия пакет. Засега не съм забелязъл някаква разлика, така че се надявам и за напред всичко да е наред.
Свързахме се и с Ванков относно правата за домейна (преди време имаше някакви възражения за това в една от темите за плащането на хостинга). Няма против да ни го даде, просто около плащането на хостинга това остана на заден план и го позабравих, HD го движеше това, ще видим как ще го направим. Идеята е домейна да е срещу името на някой от хората, които поддържат сайта в момента.
Което води до следващата тема за обсъждане - администраторския екип. Малко иронично, понеже Тупаров вече не е толкова активен, но свалих статута админ на Боровака и Ечевария, wuser остава засега - все пак полага някакви усилия, въпреки че доста ни изправи на нокти преди плащането. Това ни прави в момента - Wuser, Metost, HD и аз, ако има желаещи да се присъединят като модератори и евентуално админи, то те са повече от добре дошли (не че досега не е било така).
Вече няма и следи от Joomla-та, новата система върши работа засега. Не е най-доброто изпълнение, но пък мисля че може да се работи върху нея да се подобри. Кодът е в
GitHub, приемаме pull request-и (групите са с покана, ако има някакъв интерес може да измислим нещо по-организирано), и като цяло мисля бъдещите разработки да са там, просто този сайт може да се нарече рая за Open Source проекти и му се кефя доста.
Последното нещо, което ще повдигна са материалите в сайта. Малко (някои са си бая честно казано) позастраха, PHP се промени доста от 2009-а насам, ще трябва да измислим някакви варианти да се пообновят секциите, особено PHP. Явно и материалите са като колите, не става само каране - трябва и поддържка. Форумът ще се съживи с активно писане и отговори на темите. Аз все още оставам с впечатлението че има висока гледаемост, но писането е по-скромно.
Мисля че беше това, благодаря за четенето (не си падам особено по дългите постове). Ако имате въпроси или нещо да обсъдим - сега е момента, все пак сайтът е обществото и обществото е сайта.