Автор Тема: Какви са ви отношенията с различните етноси у нас (и религии)  (Прочетена 11071 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 94
  • Публикации: 4836
Имате ли някакво по обособено  отношение към етносите у нас и защо, както и до хората с различни религиозни виждания. Давам пример, помаци, цигани,  власи, арменци, евреи. Християни наши, католици, мохамедани, разни секти и прочее!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

borovaka

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
По тази тема много се чудех дали да пиша ...
Абсолютно нищо против нямам на расова основа против никой, лошото е, че повечето "малцинства" ( и българите в това число ) сами започват да се делят. Лошото е, че се поставят някакви етикети "циганин" "турчин" и т.н. пък аз познавам много стойностни хора които са точно цигани и турци, познавам и страшни боклуци които са българи, така, че етнически нямам нищо против различните ( също нямам нищо против хора с различна сексуална ориентация ... стига да не го натрапват, защото на такива ( и мъже и жени) ми идва да им разбия главата с нещо по-тежко ).

За религията вече съм на съвсем друго мнение ... ако имам възможност ще затрия всички дето са се фанатизирали на религиозни теми, които вместо да им нареждат малко от малко живота, постигат точно обратния ефект ... произвеждат едни "галфони" които не виждат по-далеч от носа си, че и се опитват да пробутват виждания ... Първо даже бих започнал точно от християнските църкви и "свещеници"... постоянно се натяква колко бил лош Исляма, свещени войни и ала-бала, а никъде никой не казва, че онези тапири "рицари" дето са правили кръстнонстните походи са изтрепали половината тогавашен свят и религията е натрапвана ... също и по времето на иквизицията са горяли и бесили на воля, ама за това не се тръби. Ония също по килимчетата с брадите са за заколение и всички други.
Не мога да разбера как в 21 век хората ще вярват в отживели неща, и това ще е причина за разделение и омраза ... ето това е тъжното.
Преди няколко месеца в сайта на "светия синод" някакво "попче" се изказваше, че родителите трябвало да налагат "вярата" на децата си и било нямало нищо лошо да се ползвало сила .... ей алоууу, че и същите тези малоумници вземат субсидии от държавата, че се мъчат и "вероучение" да въвеждат ...
Аз ще взема да регистрирам сектата на "Великия сателит" и ще искам субсидия, ще се молим на лунна светлина и ще използваме субсидията за изработване на домашна ракия ... която ще се използва на корем при "ритуалите".

Та мисля да не се отплесвам повече, че на тази тема много мога да изпиша.

п.с. Нищо против нямам някой да вярва, само да не ми дава съвети аз как да си гледам живота.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
Тва е религия дето вирее само и само между простолюдието!

Докато народа не се обърне към православието, а аз не виждам как това шъ стане, в тази държава нещата шъ стават все по зле.

А ако наричате себе си хора извън христовата вяра и толерантни към всички религии , то тогава тва не би трябвало да ви притеснява, ама хич.   
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

Данаил Рабаджийски

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 57
  • -Получени: 106
  • Публикации: 1444
    • DanailDR.EU
Циганската махала в Пазарджик е 10-12 хиляди души, от тях 2 хиляди са мюсюлмани, около 3 хиляди живеят в т.нар. токайдо (най-бедната част на махалата, там къщите са от картони и такива неща), останалите са си християни ... повечето безработни, но не създават проблеми. На клипчето са точно тези 2 хиляди. Но не си мислете, че ние страдаме от тях, напротив, най-много страдат останалите цигани.

21 век сме. От ного време е ясно, че хората сме повече или по-малко еднакви. Всички религии се крепят на общочовешки добродетели, жалкото е, че в даден момент духовниците осъзнават, каква власт имат над миряните си. А лошите хора винаги се облагодетелсват от властта си.

Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
верно ли се казва токайдо, фенове на Шогун ли го измисли

Данаил Рабаджийски

• Hero Member
  • Благодарности
    • DanailDR.EU
Да така му викат,  въведи тези координати в гъгъл памс -    42.190788,  24.354905   и виж колко нагъсто са постройките там  ... това е Токайдо,  в другия край на града пък е по-малката махала която се нарича "Пич маала", там са съвсем друг сорт цигани, повечето живеещи там работят. А имамите са в близост до новата джамия това са координатите
Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Всеки човек малко или много е религиозен. Ходенето на църква не те прави добър християнин.  Според мен действията ти те правят такъв. Всеки от нас вярва в нещо. Що се отнася до етносите нямам нищо против стига да се спазват правилата.  Примерно ако цигани, турци или всякакви други си бачкат, изкарват пари, гледат семейства, проблеми нямам с тях. Проблем имам, когато обаче започнат да се говорят, че българите сме гяури и неща от рода. Тогава имам проблем. Хората, които не мога да понасям за тези от Хелзинкския комитет. Не мога да ги трая тези. Давам пример миналата седмица гледах някакъв сутрешен блок и там коментираха за химическата кастрация. Става дума за това. Имаме някакъв педофил, който е изнасилил да кажем  две деца примерно. Говорим за рецидив е престъпленията. Такъв човек е редно да го кастрират, защото иначе няма да спре. Да не говорим, че процеса е обратим Оня почна да обяснява как имало други начини да се справят с проблема.  Ето такива хора не мога да ги разбера.

Данаил Рабаджийски

• Hero Member
  • Благодарности
    • DanailDR.EU
Всеки човек малко или много е религиозен. Ходенето на църква не те прави добър християнин.  Според мен действията ти те правят такъв. Всеки от нас вярва в нещо. Що се отнася до етносите нямам нищо против стига да се спазват правилата.  Примерно ако цигани, турци или всякакви други си бачкат, изкарват пари, гледат семейства, проблеми нямам с тях. Проблем имам, когато обаче започнат да се говорят, че българите сме гяури и неща от рода. Тогава имам проблем. Хората, които не мога да понасям за тези от Хелзинкския комитет. Не мога да ги трая тези. Давам пример миналата седмица гледах някакъв сутрешен блок и там коментираха за химическата кастрация. Става дума за това. Имаме някакъв педофил, който е изнасилил да кажем  две деца примерно. Говорим за рецидив е престъпленията. Такъв човек е редно да го кастрират, защото иначе няма да спре. Да не говорим, че процеса е обратим Оня почна да обяснява как имало други начини да се справят с проблема.  Ето такива хора не мога да ги разбера.

А според мен много го жалиш, по-голямо каназание е, да го вкараш при убийците и крадците и разните там мафиоти, да му направят г*** на швейцарско сирене

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
Аз съм полиатеист - има много богове в които не вярвам

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
И аз , вярвам само в един  :)
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
И аз , вярвам само в един  :)
... и в една рота светии.

borovaka

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
TROLL
Идвайте в сектата на Великия сателит ....
п.с. предполагам се подразбра, че аз съм заклет атеист :)
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
TROLL
е как, ни сме третата най голяма религия в света!

Данаил Рабаджийски

• Hero Member
  • Благодарности
    • DanailDR.EU
TROLL
е как, ни сме третата най голяма религия в света!
Недейте да скромничите. Атеизма отдавма е изместил останалите религии от челото .....