По тази тема много се чудех дали да пиша ...
Абсолютно нищо против нямам на расова основа против никой, лошото е, че повечето "малцинства" ( и българите в това число ) сами започват да се делят. Лошото е, че се поставят някакви етикети "циганин" "турчин" и т.н. пък аз познавам много стойностни хора които са точно цигани и турци, познавам и страшни боклуци които са българи, така, че етнически нямам нищо против различните ( също нямам нищо против хора с различна сексуална ориентация ... стига да не го натрапват, защото на такива ( и мъже и жени) ми идва да им разбия главата с нещо по-тежко ).
За религията вече съм на съвсем друго мнение ... ако имам възможност ще затрия всички дето са се фанатизирали на религиозни теми, които вместо да им нареждат малко от малко живота, постигат точно обратния ефект ... произвеждат едни "галфони" които не виждат по-далеч от носа си, че и се опитват да пробутват виждания ... Първо даже бих започнал точно от християнските църкви и "свещеници"... постоянно се натяква колко бил лош Исляма, свещени войни и ала-бала, а никъде никой не казва, че онези тапири "рицари" дето са правили кръстнонстните походи са изтрепали половината тогавашен свят и религията е натрапвана ... също и по времето на иквизицията са горяли и бесили на воля, ама за това не се тръби. Ония също по килимчетата с брадите са за заколение и всички други.
Не мога да разбера как в 21 век хората ще вярват в отживели неща, и това ще е причина за разделение и омраза ... ето това е тъжното.
Преди няколко месеца в сайта на "светия синод" някакво "попче" се изказваше, че родителите трябвало да налагат "вярата" на децата си и било нямало нищо лошо да се ползвало сила .... ей алоууу, че и същите тези малоумници вземат субсидии от държавата, че се мъчат и "вероучение" да въвеждат ...
Аз ще взема да регистрирам сектата на "Великия сателит" и ще искам субсидия, ще се молим на лунна светлина и ще използваме субсидията за изработване на домашна ракия ... която ще се използва на корем при "ритуалите".
Та мисля да не се отплесвам повече, че на тази тема много мога да изпиша.
п.с. Нищо против нямам някой да вярва, само да не ми дава съвети аз как да си гледам живота.