Хи прегледах из форума,но май не открих как да стане това което ми трябва.Сега вчера след клипчето за централно ориентиран сайт направих според него индекса и менюто.Въпроса е че сега мисля да направя и втора и трета страница според менюто и да ги свържа.До тук лесно,въпроса ми е как да копирам меюто на другите страници?Като копирам целия код на менюто от индекса и създам нов css файл....или?Това с копирането смо ми идва на ум как да стане да има меню на следващите страници.
кат си рекал ХИ да е ;о)
начи идеята е да имаш един цсс файл (на този етап един а кат навлезеш в нещата ще разбереш кога ти трябват 2..3..Х на брой) и в този цсс си стилизираш всичко за всички страници които правиш .... сигурно се чудиш защо??? защото е по лесно всичко да ти е на едно място и когато решиш да реправиш нещо да не го преправяш на 1000 места и съответно да пропуснеш някое ... а другия аспект (който аз най харесвам) е мързела ... няма смисъл едно меню което на 1000 странички е едно и също да го пишеш (копираш) пак 1000 пъти ... веднъж е повече от достатъчно :оР
а сега по конкретно към въпроса ти ... на втората страничка която правиш си зарецдаш цсс-а
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="път/до/цсс/файла" />
след това си копираш кода за менюто от първата страничка (не помня в урока как точно е написано а и сега не ми се гледа но да предположим че е нещо такова)
сейфкаш ... отиваш до магазина да земеш по бира за тайфата ... рефрешкаш и воала ... слънцето изгряло :о)
ако нещо не ти е станало ясно от мойто некадърно обяснение чувствай се свободен да питаш ... :о)