Ами щом бяхгаш от ajax (не знам поради каква причина), би могъл да го направиш с чисто php.
Да речем, когато кликнеш в/у даден линк от главното меню и той отговаря на определено условие зададено от теб и този линк стане активен и да се добавя css class, който да зарежда underscore елемента. Обаче как става това при готови CMS не съм наясно и нямам желание да знам
Един съвет от мен:
Ако искаш да се занимаваш с програмиране и да се научиш да програмираш (колкото Господ ти е дал, разбира се), изхвърли всички CMS и почни от нулата, иначе много има да се блъскаш по форуми и в мрежата и накрая пак нищо няма да знаеш и ще чакаш някой някъде да е постнал евентуалено правилен отговор за твоя проблем...
Не че бягам(от Ajax), но не го познавам. Между другото ме амбицира и попрочетох снощи, основни неща. Специално за wordpress, нещата са доста улеснени и все едно ти си създаваш нещата. Благодаря ти за съвета, по принцип започнах от нулата, просто с javascript и php не се чувствам в познати води, все още. Но тренирам.
Благодаря за услията да ми помогнете. За случая смятам, че трябва просто скрипта да се зарежда след като страницата се е заредила. Пробвах няколко неща които открих в нета, a и това което ме посъветва borovaka. Другото което пробвах е това:
<script>
if (window.attachEvent) {window.attachEvent('onload', menuSlider.init('dropmenu','slide'));}
else if (window.addEventListener) {window.addEventListener('load', menuSlider.init('dropmenu','slide'), false);}
else {document.addEventListener('load', menuSlider.init('dropmenu','slide'), false);}
</script>
Но пак изчезва underscore-а.