Автор Тема: CSS3 с HanKrum - Урок 5: Анимирано меню  (Прочетена 4027 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
CSS3 с HanKrum - Урок 5: Анимирано меню
« -: 25 Януари 2012, 16:53:10 »
Тази тема обсъжда: CSS3 с HanKrum - Урок 5: Анимирано меню
Автор: HanKrum
« Последна редакция: 06 Май 2015, 20:29:20 от Avalanche »
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

4o4ity

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 3
  • Публикации: 78
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #1 -: 27 Август 2012, 17:21:16 »
Пак съм аз и пак със глупав въпрос,но каква е идеята на променливите които пишем докато създаваме менюто?
Е тва нещо:
Код: CSS
  1. <p onclick="window.location='?p=galeria'">Галерия</p>

После нито ги стилизираме,нито нищо......като линк ли ги ползваме по някакъв начин или..?


Pitankata

  • Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #2 -: 27 Август 2012, 17:24:45 »
Пак съм аз и пак със глупав въпрос,но каква е идеята на променливите които пишем докато създаваме менюто?
Е тва нещо:
Код: CSS
  1. <p onclick="window.location='?p=galeria'">Галерия</p>

После нито ги стилизираме,нито нищо......като линк ли ги ползваме по някакъв начин или..?
това си е линк към някоя страница в случая ?p=galeria което е същото като <a href src ="http://sajit.com/neshto.php?p=galeria" ...
но Ювиги хана нещо се е зарибил по жава скрипта и го прави с него ;о)
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

4o4ity

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 3
  • Публикации: 78
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #3 -: 27 Август 2012, 17:31:49 »
Мхм мерси,демек олигофренския вариант като за мен е такъв:

Код: CSS
  1. <p><a href="index.html">Начало</a></p>

което е същото май..?

HanKrum

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 123
  • -Получени: 73
  • Публикации: 1002
  • Кибик
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #4 -: 27 Август 2012, 17:32:06 »
... ;) не бе Пит, просто да покажа и алтернатива.
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой

Stan

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 27
  • -Получени: 135
  • Публикации: 641
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #5 -: 27 Август 2012, 19:22:45 »
Мхм мерси,демек олигофренския вариант като за мен е такъв:

Код: CSS
  1. <p><a href="index.html">Начало</a></p>

което е същото май..?

Това е най-неолигофренския начин.Около 10% от всички потребителите сърфират в нета без разрешен javascript по една или друга причина.

Pitankata

  • Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #6 -: 27 Август 2012, 19:32:20 »
... ;) не бе Пит, просто да покажа и алтернатива.
да бе Ювиги ясна раптата ма човеко тепърва започва с хтмл и цсс и са чувства кат пате в калчища (предполагам) та за туй са мъча да обясня (както сам той казва) олигоФРЕНСКИ с крем брюле :о)
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

NoBBy

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 38
  • Публикации: 309
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #7 -: 28 Август 2012, 11:32:40 »
Това е най-неолигофренския начин.Около 10% от всички потребителите сърфират в нета без разрешен javascript по една или друга причина.

Този % ми се вижда малко завишен, имаш ли линк за статистиката, от която черпиш информация?
Не че не съм фен на необструктивния джаваскрипт, ама в някои случаи усилията да направиш нещо вървежно и без js не си струват

Естествено въпросният пример в темата не е такава ситуация, обикновен линк изглежда по-добро решение

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #8 -: 28 Август 2012, 13:03:49 »
Ами аз съм един от тях ;) Като погледнеш колко пъти е изтеглен NoScript и ще се окаже, че изобщо не съм само аз. Реално това е една от най-популярните добавки на лиско.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

Stan

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 27
  • -Получени: 135
  • Публикации: 641
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #9 -: 28 Август 2012, 14:13:10 »
Този % ми се вижда малко завишен, имаш ли линк за статистиката, от която черпиш информация?

Не, преди време гледах видео лекция на Телерик, в която се споменаваше точно за такъв процент.Може би и ти си прав, че той е малко или много превишен.Иначе съм търсил за такива статистики из нета и като цяло не би могло да се каже с прецизна точност каква част от потребителите са забранили изпълнението на js, тъй като тези статистики са малко или много субективни.

HanKrum

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 123
  • -Получени: 73
  • Публикации: 1002
  • Кибик
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #10 -: 28 Август 2012, 21:47:12 »
Ами аз съм един от тях ;) Като погледнеш колко пъти е изтеглен NoScript и ще се окаже, че изобщо не съм само аз. Реално това е една от най-популярните добавки на лиско.
Гоше, повечето дърпания на добавката е от преинсталиращи бозЪтЪ, поне така мисля.
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой

Shark_Bull

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 8
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #11 -: 03 Март 2013, 03:10:17 »
Първо браво на Хан Крум за уроците.Та въпросите ми са.1 е да разбирам че тез он кликове са линкове за секциите на менюто примерно като си кликнеш на една от тях и директно влизаш не ти трябва код друг.И 2 въпрос е как да си сложа инфо в секцията  За Нас примерно.Благодаря на всички благоволили да ми помогнат.

HanKrum

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 123
  • -Получени: 73
  • Публикации: 1002
  • Кибик
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #12 -: 03 Март 2013, 14:57:55 »
1. Силно не препоръчвам onclick, ако искаш псевдолинкове (аз така им казвам) по-добре
Код: HTML
  1. <a href="javascript: window.location = '?p=na4alo'">Начало</a>
а най-добре с линк
Код: HTML
  1. <a href="?p=na4alo">Начало</a>
(правих го така за да е различно) :) .

2. За да оползотвориш get променливата p=na4alo, използвай PHP например:
...
<div id="blok">
    <?php
    
if($_GET['p'] == 'na4alo') {
        echo 
'Тази секция съдържа начална информация!';
    } else  if(
$_GET['p'] == 'galeriq') {
        echo 
'Тази секция съдържа  информация за галерията!';
    }
    ...
    
?>

</div>
...
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой

Shark_Bull

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 8
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #13 -: 03 Март 2013, 15:47:50 »
със  php много ще се забатача ще пробвам с линкове аа,другия ми въпрос беше как да си сложа инфо примерно в секцията за нас

HanKrum

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 123
  • -Получени: 73
  • Публикации: 1002
  • Кибик
Re: CSS3 с HanKrum V – Анимиранo меню
« Отговор #14 -: 03 Март 2013, 15:52:52 »
Дадох ти пример в точка 2. (примера с php) иначе преписваш index.html в za_nas.html и в div-a с id blok пишеш инфото за което питаш, като за линк на "За нас" си сложил href="za_nas.html", но това си е глупаво.
Понаучи PHP има прекрасни уроци тук.
"Силата на правителството се крепи на невежеството на народа, и те знаят това и винаги ще се борят против просвещението." Лев Толстой