Автор Тема: Страничка с простичък AJAX и jQuery  (Прочетена 1578 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HanKrum

  • Гост
Страничка с простичък AJAX и jQuery
« -: 08 Януари 2012, 20:33:33 »
http://idea-mebel.z7z.eu/
... само на IE се е_ава.
« Последна редакция: 08 Януари 2012, 23:38:17 от HanKrum »

Stan

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 27
  • -Получени: 135
  • Публикации: 641
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #1 -: 08 Януари 2012, 20:51:35 »
... само на IE се е_ава.
И под IE8 си е ок с изключение на заоблените ъгли и сенки ако си използвал css3 :)

HanKrum

  • Гост
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #2 -: 08 Януари 2012, 20:53:55 »
...да css3 ползвах

Stilgar

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 42
  • Публикации: 1406
    • The Sietch
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #3 -: 08 Януари 2012, 21:21:02 »
Как ше се ебава като си работи и ъглите са си криви както трябва да са?

HanKrum

  • Гост
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #4 -: 08 Януари 2012, 21:33:22 »
Да Стил, но сянката на "...производител на мебели!" я няма, защото ползвам text-shadow в css-а.

Stilgar

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 42
  • Публикации: 1406
    • The Sietch
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #5 -: 09 Януари 2012, 02:44:40 »
Абе няма нищо екстра е така. Важното е да е използваем и да не се размества и замазва. Напълно приемливо е външният вид да му липсват глезотиите на браузъри които не ги поддържат. Да не работи поне на IE8 не е приемливо.

intel

  • Гост
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #6 -: 09 Януари 2012, 04:37:27 »
С помоща на този JS Progressive internet explorer или с помоща на VML филтъра IE-CSS3, би трябвало да имаш поддържка на сянката под версия 6,7,8 и 9 :)
« Последна редакция: 09 Януари 2012, 04:51:04 от intel »

Stilgar

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 42
  • Публикации: 1406
    • The Sietch
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #7 -: 09 Януари 2012, 07:48:53 »
VML е deprecated и не работи в IE9 standards mode.

HanKrum

  • Гост
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #8 -: 09 Януари 2012, 13:23:54 »
@Intel, аз си ползвал box-shadow, но на мен ми трябва сянка на текст както text-shadow, но IE явно не го поддържа. Но както каза Стил, някои от глезотийките само не излизат :).

HanKrum

  • Гост
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #9 -: 09 Януари 2012, 15:20:11 »
Сложих това:
Код: HTML
  1. <!--[if IE]><style type="text/css">
  2.            #logo_text { filter: glow(color=#3a1d03,strenght=3); }
  3.        </style><![endif]-->

и вече има и под IE сянка на текста :).

Stilgar

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 42
  • Публикации: 1406
    • The Sietch
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #10 -: 09 Януари 2012, 15:59:17 »
Кофти според мен. Утре ще излезе IE10 което ще поддържа text shadow (това е официално но дори и да не беше логиката пак е същата) и ще ти се прецака нещо като се набият две сенки. По-добре го остави без или поне сложи версия на браузъра (въпреки че ако се сещам правилно в IE10 ще махнат и conditional comments.

NoBBy

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 38
  • Публикации: 309
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #11 -: 09 Януари 2012, 16:07:57 »
Странно нещо е Web. Преди години помня как имаше постоянно съобщения "За да видите тоя сайт в пълния му блясък, ползвайте браузър X на резолюция Z x Y". После се каза "Как така ще изглежда различно я бързо да го уеднаквим", а сега нещата се завъртяха обратно..
Не съм дизайнер, но следя нещата и мога да се съглася със Стиглар че стига съдържанието да е достъпно както трябва, и да няма чувствителни размествания, разните му допълнителни подобрения (CSS3 най-вече) не са толкова важни. Разгледай Progressive enhancement

HanKrum

  • Гост
Re: Страничка с простичък AJAX и jQuery
« Отговор #12 -: 09 Януари 2012, 17:01:05 »
Прав си но PHP ще проверява версията и ако е над 9 няма да го слага :).