Автор Тема: Съвети за един проект  (Прочетена 5837 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Съвети за един проект
« Отговор #45 -: 01 Април 2012, 17:33:03 »
Здравейте, приятели,
на сайта за цървата, за инклудване на дифолтният месечен църковен календар ползвам този код :
Код: PHP
  1. echo '<h3><span style="margin-left: -12px">април - 2012 година</span></h3><br />';
  2. include 'months/'.strtolower(date('F')).'.php';
  3.  

Проблема е в името на месеца -"април - 2012 година".  Ся, не е проблем да създам функция, която да мачва английското име и ако то е примерно "april" , на бг да стане -"април" .
Ама се чудя има ли начин php date function, да ми дава бг име  примерно - date('F"), да стане "април", ако дифолтната сесия за сайта е на  български език....
ПП. Понеже след няколко часа пътувам за Бг, не знам дали ще мога да отговоря венага :)
Линк към календара - http://stdimitar.org/stdimitar/index.php?action=calendar
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 269
  • Публикации: 2593
  • meow
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

metost

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 41
  • Публикации: 764
Re: Съвети за един проект
« Отговор #47 -: 01 Април 2012, 22:22:01 »
(рɐǝɥ ɹпoʎ uɹпʇ ʇ,uoр)

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Съвети за един проект
« Отговор #48 -: 01 Май 2012, 13:48:45 »
Няма нужда да пишеш  ;)
http://nau4i.me/forum/index.php/topic,14078.msg24865.html#msg24865
Методи, жив и здрав. Ще я позлвам разбира се.
ПП Не знам защо, но чак сега видях че имам отговор в/у тази тема
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Съвети за един проект
« Отговор #49 -: 21 Юни 2012, 06:12:21 »
Реших да подобря зареждането на сайта и го направих целият с Ajax.
Срещнах обаче проблем с анимирането на gif file под IE..
Намерих един-два сайта в които хората съветват да се създаде img file в DOM с javascript, но и така не сработи.
Ще се радвам ако някой сподели решение ;)
« Последна редакция: 21 Юни 2012, 06:26:12 от jazzman »
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

MrCroZer

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 11
  • -Получени: 17
  • Публикации: 410
Re: Съвети за един проект
« Отговор #50 -: 21 Юни 2012, 17:55:18 »
Какъв проблем по точно с анимирането на гива ?

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Съвети за един проект
« Отговор #51 -: 21 Юни 2012, 20:13:52 »
Какъв проблем по точно с анимирането на гива ?
Ами не се анимира, говоря за аjax loader, който се явява в body-то  при стартиранe на ajax request и изчезва при спирането нa същият.
Под IE gif file се появява без да се анимира ( поне при мен е така), при firefox, chrome, opera и konqueror няма проблем..
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Съвети за един проект
« Отговор #52 -: 21 Юни 2012, 20:28:48 »
To тези дни бях доста зает, че не съм търсил много в мрежата. Гледам че в този сайт всичко е 6 с IE - http://www.hsbuild.com/#-C, че ще разгледам source ако ми остане време ;)
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

Stan

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 27
  • -Получени: 135
  • Публикации: 641
Re: Съвети за един проект
« Отговор #53 -: 21 Юни 2012, 22:24:14 »
Джаз, на гол html без никакъв проблем си тръгва гифа, което значи, че проблема(ако има такъв) е в кода.Забелязах когато отворих сайта ти с IE8, че когато мина на следваща страница има едно известно забавяне(все едно засича), при което гифчето не се движи.Също така забелязах и нежелателния бордер който IE слага на  хипервръзките.Може да го оправиш като им зададеш outline:none;


jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Съвети за един проект
« Отговор #54 -: 22 Юни 2012, 00:03:29 »
E, щом излиза на гол html, значи нещо по кода e.
Ще проверя по късно за дублиращи id - ta ;)
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Съвети за един проект
« Отговор #55 -: 22 Юни 2012, 03:47:57 »
Ами да в css съм скривал целия ajax-loader :
Код: HTML
  1. #ajax-loader { position: relative; top:35px; left:60px; visibility: hidden;}
  2.  
  3. $("div#ajax-loader > img").ajaxStart(function(){
  4.                     $(this).css({'visibility':'visible'});
  5.                 });
  6.                 $("div#ajax-loader > img").ajaxStop(function(){
  7.                     $(this).css({'visibility':'hidden'});
  8.                 });
  9.  
Сега направих да се скрива само gif file и проблемите изчезнаха:
Код: HTML
  1. #ajax-loader { position: relative; top:35px; left:60px; }
  2. #ajax-loader > img {visibility: hidden;}
  3.  
  4. $("div#ajax-loader > img").ajaxStart(function(){
  5.                     $(this).css({'visibility':'visible'});
  6.                 });
  7.                 $("div#ajax-loader > img").ajaxStop(function(){
  8.                     $(this).css({'visibility':'hidden'});
  9.                 });
  10.  

Благодаря за съпорта младежи и  за outline:none  ;)
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Съвети за един проект
« Отговор #56 -: 22 Юни 2012, 16:34:24 »
Наистина има голяма разлика м/у пакетите услуги към godaddy.
Сайта ползва най-евтиният пакет - godaddy economy hosting plan..
Aз ползвам - godaddy deluxe hosting plan.
Преди малко качих сайта към моя хост и разликата е осезаема и от към ajax и от към смяна на езика и зареждането на home page.
При положение че има хостнати 2 активни форума с по над 400 потребителя и 4 сайта..
http://stdimitar.org/stdimitar
http://kaneffbrookside.ca/stdimitar
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html