Ми аз не се броя за много опитен.Когато започнах навсякъде пишеше, че CSS 2.1 щяло да промени много неща и да направи живота по-лесен, ама другия път.Накратко казано стилизирането става само за...стилизиране цвят, шрифт, форматираме, падинг, мадинг и до там.Колкото повече проекти правя толкова повече започвам да използвам таблици (по принцип правя всичко със сиесес, таблици съм ползвал само когато някой ми каже искам таблица).
За позиционирането няма по-добро от таблицата.Тя е еднаква на всички браузъри, спестява много време не ти пука , че дисплей инлайн-блок я работи, я не.Не ти се налага да пишеш различен код за различните браузъри за едно и също нещо.Кода изглежда много по-изчистен и до сега не съм чул едно лошо нещо освен - табличното позициониране било старо.Нещо не мога да ..... изтъркано е?Износено е?!?Минала му е гаранцията ?Още малко и ши се счупи?
Освен това до сега не съм чул да се ползват различни таблици според резолюцията:).
За по-сложни позиции винаги ще ползвам таблици, а оня от статията е прав, че много се ползва див, поне при мен откривам същата грешка