Avalanche, и аз не знам защо ми даваш други уроци, като в този всичко е перфектно обяснено. Урокът вече го знам наизуст. Лошото е, че реалността се разминава с урока. Разбрахме се с Rebecca. Проблемът не е бил в Убунту, а явно е някакъв генерален, защото при Минт виждам абсолютно същите неща, само че в друг цвят и по-джиджани на вид. Значи, не знам от къде ги намира, но ми показва някакви парченца (как иначе да ги нарека? дялчета?), които са отбелязани като "свободно място" и само с тях ми дава да правя нещо. Дори мога да режа от тях, да им задавам файлова система, Mount point и всичко както си му е реда. Единственият проблем е, че тези дялчета са по 34МВ, 138МВ, та даже има един 0МВ. Представяте ли си, мога да отрежа от 34МВ и да направя дял за инсталирането на Линукса! Чудесно!
Ще го ползвам само от флашката - върви си и без да ми е на харда. Отказвам се засега от инсталирането на Линукса, защото доколкото се познавам, ще дълбая докато разбера защо става така при мен и да намеря начин да го оправя. Лошото е, че нито имам времето, нито имам желанието да се занимавам с това точно сега. Животът е въпрос на приоритети, а такива неща са ми на главата в момента, че Линукса е последна дупка на кавала, освен ако не се случи нещо, което да му вдигне приоритета. Интересно ми е да го разуча, така че като имам време, ще го пускам да го поразцъкам. Но спирам да се боря с инсталирането. Явно е, че няма да стане както го искам. А не ми се взимат генерални решения.
kjufte, мерси за идеята. Не бях мислила за това, но пък и като не ми дава да избера къде да се инсталира, май няма значение дали ще закача още дискове или съм само с един. Основно ги ползвам за малко, колкото да си кача информацията на тях, защото съм забелязала, че като работят по-дълго и започват да се нагряват. Отделно, че съм вързана с кабел към тях и не мога да мърдам много с лаптопа. Ще помисля и по този вариант, може нещо да ми хрумне.
Всъщност, не очаквах някой да ми е отговорил и влязох само да кажа до къде съм го докарала и че се отказвам от инсталирането. След толкова писане тук, се почувствах длъжна да оневиня Убунту. Може пък при останалите да си работи както е в урока. При мен определено не се получава и не искам да инвестирам повече време в решаването на проблеми, след като не се налага да го правя. Мерси за всичко, научих някои полезни неща