Автор Тема: Инсталация на убунту.  (Прочетена 11403 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

yani21

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 4
  • Публикации: 201
Отг:Инсталация на убунту.
« Отговор #15 -: 28 Август 2010, 14:18:28 »
Искам да попитам за разделянето на дяловете, ако инсталирам ubuntu 10.04 се разделят по същият начин нали?

chocho

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 65
« Отговор #16 -: 28 Август 2010, 14:49:49 »
До колкото знам ДА :)
Хора влизайте повече в канала ни в IRC :P

yani21

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 4
  • Публикации: 201
« Отговор #17 -: 28 Август 2010, 15:54:09 »
Ще пробвам и ще кажа какво е станало.

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 94
  • Публикации: 4836
« Отговор #18 -: 28 Август 2010, 16:10:06 »
Няма осезателна разлика в инсталацията на кое да е убунту
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

Shark_Bull

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • Публикации: 8
Re: Инсталация на убунту.
« Отговор #19 -: 11 Март 2014, 23:13:48 »
Здравейте имам следния проблем ползвам windows xp и реших да си инсталирам и ubuntu и да ползвам 2 операционни системи.Та въпроса ми е инсталирам го както е в урока но като дам да рестартира компютъра и като махна диска и се пробвам да влеза в ubuntu не ми зарежда ОС.Като го инсталирам по нормалния начин както се инсталира Xp или 7 и като свърши инсталацията ми излизат няколко входа освен Windows Xp Professional i Ubunti i някакви recovery-ta.Искам само Windows XP да ми излиза и Ubuntu без тези recovery-ta. :) :)

Avalanche

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
« Отговор #20 -: 11 Март 2014, 23:27:50 »
Здравей,

не съм сигурен дали това което искаш е изпълнимо, но тази тема тук определено ще ти даде отговор. Успех!
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
« Отговор #21 -: 12 Март 2014, 00:26:30 »
Защо убунту бре момче? Иван ли ви зарази по него? Ако искаш да разработваш в уеб само CentOS/RedHat или Debian, с клиентска машина (лаптоп) под Уиндоулс  за да ползваш GUI интрументите или както съм аз само с линукс до гроб. Всичко на едно място е пълна глупост повярвай ми. 
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #22 -: 12 Март 2014, 09:59:32 »
Защо убунту бре момче? Иван ли ви зарази по него? Ако искаш да разработваш в уеб само CentOS/RedHat или Debian, с клиентска машина (лаптоп) под Уиндоулс  за да ползваш GUI интрументите или както съм аз само с линукс до гроб. Всичко на едно място е пълна глупост повярвай ми.
как що убунту бре ... щот го няма Гошката да го зариби по дебиана :о)

а това за което питаш е лесно изпълнимо ... трябва просто да пипнеш конфиг файла на grub-a
да си призная темата която Ава ти е дал не съм я чел и сигурно ще намериш отговора там .. но ако случайно не го откриеш и не можеш да се оправиш с конзолата ето ти едно нещо дет са описали хората как да пипнеш там дет трябва и не трябва ... макар че според мен е малко глупаво да махаш рековерито щото при евентуален проблем ... мен поне 2-3 пъти ме е спасявало  но ти си знаеш най добре :о)

viva la Jazzman и удри уке цветко :оР
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
« Отговор #23 -: 12 Март 2014, 11:36:22 »
Добър ден Питагор Смолянски  ;)
Не разбрах втората част от поздрава след съюза "И" :)
Цитат
viva la Jazzman и удри уке цветко :оР

Ся към младежа с опита на инсталацията на фреш линъкс side by side с виндос. Вземи си някакъв стар настолен комп, предполагам не са скъпи в БГ. Инсталирай му копие на CentOS, Debian или каквото ти е на сърце, но без графична среда, вдигни му сървисите от които се нуждаеш да разработваш и симулирай действителен сървър, какъвто на практика ще бъде. Настрой си портовете за да ползваш тези услуги, зашитната стена и т.н и т.н и по този начин ще научиш много повече отколкото да се занимаваш с такъв тип акробатики. Виждам че има евангелисти тук ползващи Unix базирани системи и те ще ти помогнат при нужда. Що ти го казвам тва ли, ами щото съм човек ползващ линъкс много години наред :)   

Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

Shark_Bull

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • Публикации: 8
« Отговор #24 -: 13 Март 2014, 17:28:41 »
благодаря много на всички който ми помогнаха по всякакъв начин,но все още се чудя защо като тръгна да си инсталирам линукс по 1 начин в урока нестава неиска да ми го зареди като си извадя диска :)