Опитвам се да правя това, което е показано в урока, иначе през Wubi е най-лесно, обаче не го ща. Значи да ти кажа, майната му на интернет банкирането, то и без това няма пари в сметката. Ама вече се амбицирах и ако не за друго, от инат искам да го инсталирам тоя Линукс.
Предупредих те, че терминологията ми куца още и може да не се изразявам правилно. Това за FAT32 и NTFS го знам, обаче в инсталатора не ми го дава като опция за дяловете на Уиндоуса - нали и там трябва да пипна, за да им дам Mount point. И все напира да форматира! Как ще форматира, като не ми дава да избера къде да се инсталира?! Другата опция е да форматира целия ми хард! И това е. Нямам повече варианти за избор.
Много добре знаеш, че това с трите нули при конверта не е точно, докато другия конвертор смята с точност, не с +/-. 5ГБ = 5120МБ. Няма значение, това ми е най-малкия проблем в случая.
От сутринта свалям Mint. Ще видим сега дали ще се разберем по женски с Rebecca или и тя ще ми прави проблеми. Следвам инструкциите. Викат от ДВД да го инсталирам - добре, айде от ДВД да е. Нямам програма за записване. За бога, кой в днешно време си прехвърля данните на ДВД? Имам 3 външни харда, само единия от тях е 1 ТВ. Имам толкова старо Неро, че Уиндоуса ще се изсмее, ако тръгна да го качвам. Обаче хората са предвидили и такива като мен - предлагат ми да сваля програма, за да метна исото на ДВД. И Бум! - червен екран! Браузъра не ми дава да продължа дори на собствен риск, защото имало зловреден софтуер. Да му се не види, когато ми се лепна някаква гадина да ме зарива с реклама, не си направи труда да ме опази, сега тръгнал да ме спасява, като знам къде отивам. Забравяме за варианта с ДВД, пак ще е с флашка (не можах да им покажа колко прилежна ученичка съм, та няма да е по инструкциите им). Понеже имам друг вариант, няма да се заинатя да я сваля тази програма все пак.
Та така, днес ще видим какво ще стане с Rebecca.