Автор Тема: Проблем с кирилица...  (Прочетена 1269 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Botman

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 9
Проблем с кирилица...
« -: 29 Декември 2009, 00:49:12 »
Здравейте! Имам странен за мен проблем в следния код:


if($_POST[ ' submit ' ] == 1)
{
$errors = array();
$title = trim($_POST[ ' title ' ]);
$content = trim($_POST[ ' content ' ]);

if(strlen($title) < 5)
{
$errors[ ' title ' ] =  ' Невалидно заглавие! Заглавието трябва да е над 5 символа. ' ;
}


Когато за title съм въвел  " ASDF "  излиза че е грешно, но когато въведа  " АСДФ "  минава проверката и продължава... Дори като напиша  " АСД "  също минава... Само на  " А " (кир.) не минава?! Какъв може да е проблема?

kerkenez

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
Отг:Проблем с кирилица...
« Отговор #1 -: 29 Декември 2009, 00:53:37 »
Използвай mb_strlen() когато ще проверяваш дължината на кирилски+lat текст.
Предварително трябва да укажеш mb_internal_encoding( " UTF-8 " );

Допълнителна информация тук.

Botman

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 9
Отг:Проблем с кирилица...
« Отговор #2 -: 29 Декември 2009, 01:12:52 »
Сега ще го пробвам, а някаква идея защо така става, друг път отново съм проверявал така стринг и си е бил валиден :\\

misq

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 254
Отг:Проблем с кирилица...
« Отговор #3 -: 29 Декември 2009, 06:46:16 »
...

Botman

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 9
Отг:Проблем с кирилица...
« Отговор #4 -: 29 Декември 2009, 15:10:17 »
misq написа:
Цитат
...
Тва кво е?

federer_11

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 1
  • Публикации: 931
  • ULTRAS LEVSKI
Отг:Проблем с кирилица...
« Отговор #5 -: 29 Декември 2009, 15:13:18 »
Просто в момента PHP няма пълна уникод подръжка, това се предвижда във версия 6 на езика. Тогава всички multibyte функции ще се обезсмислят.
(x)HTML, CSS, PHP, MySQL, XML, WML, JavaScript (jQuery)