Операционни системи > Други ОС

Полезни програми за Android

(1/5) > >>

Данаил Рабаджийски:
Създавам тази тема с идеята да споделим любимите си програми за операционната система на Google -> Android.

Аз ще започна като споделя  3 от програмите които  ползвам

ConnectBot - SSH клиент , колкото и безмислено да звучи, да ползваш телефон за ssh, все пак може и на няколко пъти ми свърши добра работа.
Hacker's Keyboard - доста проблеми имах с ConnectBot, преди да сложа тази клавиатура, просто без Ctrl клавиш трудно се ползва bash.
NetQin Security - има и безплатна и платена версия.

MrCroZer:
Viber, imo.im и различните teether-и.

Доста са удобни.

Данаил Рабаджийски:
FBReader за тези които обичат да четат, аз лично чета доста от телефона.

П.П. Wuser днес спомена за един нов ресурс с програми за андроид F-Droid, за да се инсталира пакета е нужно да разрешите инсталирането на програми извън play.google.com. После всичко е лесно и приятно. Можеби най-съществената рзлика с магазина на андроид е, че имаме възможност да изберем последната версия на програмата или някоя по-стара версия (за повечето програми в магазина са налични поне 2 версии).

wuser:

--- Цитат ---Google Market-a определено е добър вариант за хора, които се чудят какво да правят. Откакто съм горд притежател на htc explorer постоянно пробвам, инсталирам и деинсталирам някакви приложения с цел наистина да се възползвам от възможностите на телефона (същно и да видя кое ще му се отрази зле и т.н. просто ровичкане). Скоро Васил писа, че Android и ios са бози и, че трудно могат да се модифицират. За едно е прав – телефоните идват с бая безсмислени приложения. Такива са игри от рода на BrickBreaker и Tetris Demo версии и единствения начин за премахване е root на телефона, което пък води до загуба на гаранцията. Колкото и дразнещи неща да има, големия шир от приложения може да подобри отчасти това.

Easy battery saver (който не помага много) се оказа проблемът за случайно отварящите се неща и набирания на хора без дори да докосвам екрана. Откакто го разкарах с factory reset-a и още едно-две пипвания батерията държи поне два дена като се има предвид, че го използвам и като mp3 player + интернет + reader.

Telephony Secretar – когато е ON изобщо не отхвърля обажданията, а ми само ми изключва звука. SMS функцията след като ви потърсят работи, но е досадно това, че трябва да се сложи някакъв интервал от време, през който да се изпращат, а аз искам ако ще се изпраща, то да е само веднъж.

За момента не виждам особен смисъл от инсталиране на file manager като така или иначе мога да си изтривам файловете и без него, а rename и folders си го управлявам от компютъра.

DroidSCP го използвам за да си прехвърлям по-важните файлове към Сетра (става и за download). Съществуват приложения като AndFtp, които уж предлагат ftp, sftp и scp, а като избереш scp ти казват, че трябва да си купиш приложението.

ConnectBot използвам за да се връзвам към сървърите. Мисля да пробвам и обратното – да се връзвам към телефона (за целта не се използва същото приложение).

Bulgarian Keyboard 2 - по подразбиране възможността да пишете на Български липсва.

Adobe reader – преди два дена в Търново изчетох около 20 страници, докато чаках. Тъпото е, че не мога да завъртя текста на обратно и постоянно трябва да местя по тъча.

CsDict – Англо-Български речник – все още не съм го използвал, но ме е яд на моментите, в които се опитвам да се сетя значението на някоя дума и след това забравям да проверя.

Един note и за HTC Hub – по време на регистрация, избирайки местоположение измежду какви ли не държави България липсва – това ме накара да се откажа от регистрацията, от която така или иначе нямам голяма нужда. Тръгнах да репортвам до htc, но контакт формата е само до tech съпорта, а това няма много общо и не го направих.

--- Край на цитат ---

http://sethra.info/wordpress/?p=330

Stan:

--- Цитат на: Данаил Рабаджийски в 20 Ноември 2011, 19:36:22 ---Hacker's Keyboard - доста проблеми имах с ConnectBot, преди да сложа тази клавиатура, просто без Ctrl клавиш трудно се ползва bash.
--- Край на цитат ---

Браво, много добра клавиатура по отношение на функционалност и използваемост.

за питанчо"Не се филмирай бе мен!".Не съм забравил, че ти ме насочи към темата, благодарско!  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия