Автор Тема: Проценти в PHP  (Прочетена 1202 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

amstel

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 21
Проценти в PHP
« -: 26 Октомври 2011, 12:44:22 »
Здравейте,

искам да питам как да изчисля следното нещо. Имам цена на продукт, да речем 100, имам и промоционална цена на която искам да продавам този продукт да речем 82, искам да разбера и покажа на потребителя колко процента му е отстъпката.

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Проценти в PHP
« Отговор #1 -: 26 Октомври 2011, 13:55:43 »
Кое не ти е ясно, как да сметнеш процента от двете суми или как да го визуализираш....или и двете? 
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

amstel

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 21
Re: Проценти в PHP
« Отговор #2 -: 26 Октомври 2011, 13:58:17 »
Ами то, ако го имам в стойност на променлива е лесна визуализацията. Не ми е ясно как да взема процентите.

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Проценти в PHP
« Отговор #3 -: 26 Октомври 2011, 14:10:14 »
Процента се получава, след като умножиш базовата цена по калкулираната.
С други думи за да разбереш колко процента е цената от 100 и 82, трябва да ги умножиш и ще получиш - 82%
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Проценти в PHP
« Отговор #4 -: 26 Октомври 2011, 14:20:06 »
Относно калкулацията, преди време бях пуснал едни упражнения за SQL, част от задачите бяха свързани и с твоята тема - http://nau4i.me/forum/index.php/topic,12594.45.html
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

metost

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 41
  • Публикации: 764
Re: Проценти в PHP
« Отговор #5 -: 26 Октомври 2011, 17:01:20 »
Това се учи в 5-ти клас  ;D

Код: PHP
  1. $price = 100;
  2. $price_promo = 82;
  3.  
  4. if (isset($price_promo) && $price_promo < $price) {
  5.         $prd_discount = $price - $price_promo;
  6.         $prd_discount_percent = ($prd_discount * 100) / $price;
  7. }
  8.  

@jazzman форум-а разполага с опция за редактиране на постовете, когато имаш да добавиш нещо! Поне докато не е отговорил друг след теб!
« Последна редакция: 26 Октомври 2011, 17:06:51 от metost »
(рɐǝɥ ɹпoʎ uɹпʇ ʇ,uoр)

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Проценти в PHP
« Отговор #6 -: 26 Октомври 2011, 18:06:59 »
М-да, верно, прав си, ама в 5-ти клас съм бил преди 29г  ;)
Sorry, за подвеждането  :D
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

antigoogle

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 6
  • -Получени: 5
  • Публикации: 273
Re: Проценти в PHP
« Отговор #7 -: 26 Октомври 2011, 19:50:33 »
Колко процента са 82лв. от 100лв. :) ;D :o ??? ::) :P :-[ :'( :-* :-\ :) ;) :D ;D ;D ;D ;D
Да, коментара ми е спам и хейтърски и си нямам друга работа, но просто........
Кажи му дизайнер и не го обиждай повече !

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: Проценти в PHP
« Отговор #8 -: 26 Октомври 2011, 20:29:45 »
Цитат
Колко процента са 82лв. от 100лв  ;D ;D ;D ;D
Майни, майни, ама нали е Димитровден, че от рано я захванах  ;D
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

antigoogle

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 6
  • -Получени: 5
  • Публикации: 273
Re: Проценти в PHP
« Отговор #9 -: 26 Октомври 2011, 21:20:18 »
Споко, случва се на всеки да забрави елементарни неща :), особено когато е програмирал известно време и вече е уморен.
Просто се бъзиках, не съм хейтър.
Кажи му дизайнер и не го обиждай повече !

amstel

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 21
Re: Проценти в PHP
« Отговор #10 -: 28 Октомври 2011, 10:11:11 »
Аз дадох пример със 100, но не винаги ми идва 100 като цена  :D

Благодаря Ви много за отговорите  :-*