Автор Тема: $_SESSION  (Прочетена 1277 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

term1nat0r

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 3
$_SESSION
« -: 07 Септември 2011, 21:08:40 »
Здравейте 4 - 5 пъти си пренаписах 1 код за логин система, която винаги ми дава една и съща грешка. Незнам къде греша начинаещ съм.
Като се логне чоек правя сесия $_SESSION['vleznal']=true; имам session_start(); в конфиг файла незнам къде греша нещо от нетбиинс ли е от браузара ли е от ксампа ли е от кода ли е нз. Надявам се да ми помогнете.
Notice: Undefined index: vleznal in C:\xampp\htdocs\LinGard\index.php on line 12
Свали:
http://moitefailove.hit.bg/kod.rar
« Последна редакция: 07 Септември 2011, 21:19:08 от term1nat0r »

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re: $_SESSION
« Отговор #1 -: 07 Септември 2011, 21:38:20 »
сесията ВИНАГИ се стартира в началото на рнр файла не  в инклуднатия!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

term1nat0r

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 3
Re: $_SESSION
« Отговор #2 -: 07 Септември 2011, 22:31:50 »
Преди бях написал всичко както е сега е не точно и работеше, но като си смених операционната система започна да излиза този ерор.

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re: $_SESSION
« Отговор #3 -: 07 Септември 2011, 22:35:00 »
Тоша не е ерор! Предупреждени е махни си ш рнр ини файла опцията за предупреждения
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

federer_11

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 1
  • Публикации: 931
  • ULTRAS LEVSKI
Re: $_SESSION
« Отговор #4 -: 08 Септември 2011, 10:46:18 »
Тоша не е ерор! Предупреждени е махни си ш рнр ини файла опцията за предупреждения

Сега остава да му кажеш и как. :)
(x)HTML, CSS, PHP, MySQL, XML, WML, JavaScript (jQuery)

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re: $_SESSION
« Отговор #5 -: 08 Септември 2011, 11:04:06 »
Тоша не е ерор! Предупреждени е махни си ш рнр ини файла опцията за предупреждения

Сега остава да му кажеш и как. :)
Тука има 100 обсъждания на въпроса - има и търсачка в сайта и гуглеца що трябва да му откривам топлата вода!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

MrCroZer

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 11
  • -Получени: 17
  • Публикации: 410
Re: $_SESSION
« Отговор #6 -: 08 Септември 2011, 11:09:06 »
Както echeveria каза, сесията да не се инклудва а да е от горе.

И другоо нещо е, че това предупреждение просто не си задал стойност на дадената сесия, а само и правиш проверка.
« Последна редакция: 08 Септември 2011, 11:16:04 от MrCroZer »

nvlbg

  • Гост
Re: $_SESSION
« Отговор #7 -: 08 Септември 2011, 14:36:14 »
Това е така, защото си с по-стриктна пхп конфигурация. Където проверяваш дали е влезнал вместо:
if($_SESSION['vleznal'] === true)
трябва да ти е така:
if(isset($_SESSION['vleznal'] && $_SESSION['vleznal'] === true)

P.S. не съм ти гледал кода.

leron

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 9
  • Публикации: 185
Re: $_SESSION
« Отговор #8 -: 08 Септември 2011, 15:51:02 »
Ми ще подкрепя ечеверия - сесията винаги в самия файл, в самото начало и бла-бла, навсякъде, където влезнеш да четеш за работа със сесии ти се обяснява точно колко важно е session_start()
да ти е в самото начало на кода.
  И другото, което ще допълня - винаги, когато работиш с хедъри, сесии (за други такива в момента не се сещам) ако кода ти не ти тръгва или ти изкарва съобщение пробвай да сейвнеш файла като UTF-8 without BOM, просто поне при мен това много пъти се е оказвало разковничето, а иначе е грешка, която не знам как би могъл да установиш ако се опитваш на око да хванеш проблема.
  Така че моят съвет е - премести session_start() в самия файл, запази го с опцията UTF-8 without BOM и виж какво ще стане.Не е кой знае колко работа, а може да ти реши проблема.

term1nat0r

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 3
Re: $_SESSION
« Отговор #9 -: 08 Септември 2011, 20:40:01 »
пробах с всичко което казахте но не става пак и пак и накрая реших да кача системата на хост 000webhost качих я и не даде грешка а на xampa дава това е то. незнам защо така прави ксампа

Pitankata

  • Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
Re: $_SESSION
« Отговор #10 -: 08 Септември 2011, 21:00:16 »
Терминаторе ако искаше да разбереш щеше да четеш ... ако беше чел щеше да разбереш ....

Тоша не е ерор! Предупреждени е махни си ш рнр ини файла опцията за предупреждения
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...