Автор Тема: underC  (Прочетена 2314 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

xezzy

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 0
  • Публикации: 61
  • Life goes on and only God can judge me!
underC
« -: 29 Август 2011, 13:13:15 »
Цитат на: ech
Ти кво точно искаш да пуснеш? Имам усещането че не си чел нищо от книгата щом ми задаваш такива въпроси. Компилирането на проект става най често в тоя случай от конзолата ей така:
g++ ime_na_surce_coda.cpp -o ime_na_izpylnimiq_file
После изпълняваш изпълнимия файл! Ако ползваш някакъв по усъвършенствани редактори за кода той най вероятно си имат и бутонче за автоматично компилиране!
Престани да питаш в тази тема за неща които не са свързани пряко с линукс - отвори си нова!
явно underC е по-различна, защото в книгата пише, че само трябва да отворим underC, да напишем кода в слуая
2+3;
да натиснем Enter и ни излиза
2+3;
int (5)


Life so hard without you!

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re: underC
« Отговор #1 -: 29 Август 2011, 13:20:25 »
Съжалявам аз не мога да помогна щото не мога да схвана защо ми е програма която може да прави подобни безсмислени неща (безсмислени за мен)!
Какъв е смисъла да пиша 2+3 и да ми каже че  е int 5? Били обяснил за какво е тази тъпотия!?
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

Stilgar

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 42
  • Публикации: 1406
    • The Sietch
Re: underC
« Отговор #2 -: 29 Август 2011, 13:21:04 »
Това явно е някакъв интерпретатор с REPL (read eval print loop). Ако не ти трябва точно това нещо не се занимавай! REPL е много популярно и полезно нещо за някои езици, но не пасва добре на философията и целите на Ц и практически не се използва за този език.

xezzy

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 0
  • Публикации: 61
  • Life goes on and only God can judge me!
Re: underC
« Отговор #3 -: 29 Август 2011, 14:17:25 »
демек да си търся друга книга...


Life so hard without you!

Drakonov

  • Гост
Re: underC
« Отговор #4 -: 29 Август 2011, 14:26:33 »
а ти какво точно искаш, да учиш Ц ли? или някакъв скриптов език ?

Stilgar

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 42
  • Публикации: 1406
    • The Sietch
Re: underC
« Отговор #5 -: 29 Август 2011, 14:29:04 »
а ти какво точно искаш, да учиш Ц ли? или някакъв скриптов език ?

Дефинирай "скриптов език"

Drakonov

  • Гост
Re: underC
« Отговор #6 -: 29 Август 2011, 14:32:06 »
Цитат на: Wikipedia
Скриптов език в информационните технологии се нарича език за програмиране, при който изходният код на програмите се изпълнява директно. За да се изпълни този изходен код, се използва специална програма, която се нарича интерпретатор.

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Re: underC
« Отговор #7 -: 29 Август 2011, 14:33:31 »
Стил имаше предвид, че днес тая граница е силно размита.

В предната тема ти показах как се инсталира програма от изходен код, ако не си разбрал нео питай.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

intel

  • Гост
Re: underC
« Отговор #8 -: 29 Август 2011, 14:37:19 »
Че то всеки език може да е скриптов, стига да ти се занимава да направиш интерпретатор или да интегрираш компилатор в дадено real time приложение, като например G-WAN с ANSI C script-овете :)

Stilgar

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 42
  • Публикации: 1406
    • The Sietch
Re: underC
« Отговор #9 -: 29 Август 2011, 14:39:15 »
Това само в нещастната българска Wikipedia или в некадърен български учебник по информатика могат да го напишат. Да не говорим, че в точно тази тема се доказва безсмислието на разделението по тази линия (интерпретиран vs компилиран) поради простия факт, че се разисква интерпретатор за Ц. Излиза, че Ц хем е скриптов език, хем не е.

xezzy

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 0
  • Публикации: 61
  • Life goes on and only God can judge me!
Re: underC
« Отговор #10 -: 29 Август 2011, 16:38:22 »
същност ще уча C++


Life so hard without you!

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Re: underC
« Отговор #11 -: 29 Август 2011, 16:43:40 »
Ако още не си го научил, а тепърва ще го учиш, едва ли интерпретатор за него е добра първа стъпка.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re: underC
« Отговор #12 -: 29 Август 2011, 17:14:06 »
Айде темата за кой къв език е да си направите някъде другаде!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width: