Автор Тема: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове  (Прочетена 5211 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dns

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 193
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #15 -: 21 Април 2011, 23:01:28 »
Ами искам да направя един клас през който да минават всички заявки и вътре в този главен клас да организирам цялата работа на сайта и всички функционалности да са прикачат с extends

Вижда ми се някак по подредено и лесно за добавяне на нови функционалности и класове , ама в крайна сметка моя поглед е на начинаещ.

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #16 -: 21 Април 2011, 23:13:38 »
Ами ако направиш това както ми звучи ще направиш най голямата анти ооп грешка. Какъв е смисълът всички заявки да с в един клас? Къде изчезва идеята за капсулиране и абстракция, ако заявката за логин и странициране е в един клас? Не се сърди обаче почети какво всъщност е ооп по принцип и защо е предпочетена пред процедурата да речем.
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

dns

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 193
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #17 -: 21 Април 2011, 23:16:13 »
Ами ако направиш това както ми звучи ще направиш най голямата анти ооп грешка. Какъв е смисълът всички заявки да с в един клас? Къде изчезва идеята за капсулиране и абстракция, ако заявката за логин и странициране е в един клас? Не се сърди обаче почети какво всъщност е ооп по принцип и защо е предпочетена пред процедурата да речем.
Е няма какво да се сърдя , то аз за това питам за да знам кое е по добре  и кое не  :)

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #18 -: 21 Април 2011, 23:17:24 »
Освен това файловете с класове като описания и тези които имат само имплементация не е задължително да са един файл примерно

file1.php
class Test {

public function ne6tosi(){}

}


file2.php
$obj = new Test();
$obj->ne6tosi();

Това някъде да имаш класове и някъде да ги използваш какво общо има?
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #19 -: 21 Април 2011, 23:22:27 »
Отвори някакъв прост фрейм и виж как са решени нещата там като идейна концепция. Кое къде е защо е та, какво прави, къде е правилно да се вика или използва! Повечето неща са изпитани с времето от много хора които са се сблъскали със същите проблеми както ти и аз (аз да не мислиш че съм някой факир или от сорта) обаче на основата на тяхното знание като го ползваш и осмислиш ще създадеш нещо което може да е от полза и на тези от които сега се учим (учениците да станат учители един вид). Аз ся нещо съм зле иначе една идея за показване на структурата на Кодигнайтър да речем кое къде е, защо е там и как се ползва по смисъл не по пример в работата!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

dns

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 193
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #20 -: 21 Април 2011, 23:48:51 »
Май ще трябва да минавам на уроците за CodeIgniter.

Значи брадчеда иска да му направя едни сайт  и вече мисля да го направя с  CodeIgniter и после да го сложа в портфолиото си , и да търся работа с него , не че ще е достатъчно ама за начало бива  ;D

Като го направя мога ли да ти го пратя  и да ми  дадеш някви насоки ако съм объркал нещо , да не се излагам с портфолиото като кандидатствам за работа.

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #21 -: 21 Април 2011, 23:52:19 »
Що реши че аз съм някакво светило в програмирането или пък гуру на Кодигнайтър :) Аз не съм и програмист!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

dns

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 193
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #22 -: 21 Април 2011, 23:58:56 »
Що реши че аз съм някакво светило в програмирането или пък гуру на Кодигнайтър :) Аз не съм и програмист!
Не знам колко си вещ ,а и няма кой да ми дава насоки.Не ми се ще да направя някаква шлоковица , и после да я тура в портофолиото  и да чакам да ми се обадят за рабата  ;D

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #23 -: 22 Април 2011, 00:23:50 »
Аз не съм и програмист!
Е, то,  by the way, колко действащи програмисти има във форума ?
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлов
« Отговор #24 -: 22 Април 2011, 00:48:18 »
Е то реално всички сме действащи програмисти, порномисти и погромисти. А колко си искарват хляба с това е друг въпрос ;) Ами Керкенез си го изкарва, ама той е по-скоро дизайнер и макар да пише php повече js, css, html, smarty. За Стил всички знаем – пловдивска някакаква, пише на на разни диези, пак за мрежата. То и Керкенез е от Майна таун. От майново май е и Метост дето прави уроците за Кодигнайтер, също професионалист, то личи и по уроците де. Нашия скъп Мися дето половин година не е писал и той се хвали, че е почнал работа. Понякога пишат и други профита, ама много рядко и имат по под сто коментара. Та от редовните са тези по мой данни.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

jazzman

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 190
  • Публикации: 3623
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #25 -: 22 Април 2011, 01:10:17 »
Гоше, отговора ти ме развесели, истински  ;D
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #26 -: 22 Април 2011, 08:07:29 »
Ся чувам че керкенеза и Методи са от Пловдив! Айде пак почваме с фантастиката!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #27 -: 22 Април 2011, 10:07:24 »
Ами всъщност от теб го знам, аз на живо не съм ги виждал.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #28 -: 22 Април 2011, 18:15:02 »
Ами всъщност от теб го знам, аз на живо не съм ги виждал.
Винаги съм ти казвал че периодично ходене на УНГ :) лекар ще ти е от полза. Аз също не съм ги виждал  на живо не знам пак какво си разбрал - твърде често чуваш само вътрешният си глас!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

NoBBy

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 38
  • Публикации: 309
Re: PHP ООП Вмъкване на класове от външни файлове
« Отговор #29 -: 22 Април 2011, 19:20:10 »
Темата е излишно голяма при положение че отговора е даден още във втория коментар...
__autoload ти върши перфектна работа, ако вече имаш доста по-сложна структура на проекта можеш да разгледаш и spl_autoload_register

Просто трябва да реализираш малко логика и на база на името на класа да определяш местоположението му в проекта.
Можеш да използваш префикси с които да обозначиш директориите в които да се търсят въпросните класове, или дори да вземеш пример от Зенд, и да кръщаваш класовете си спрямо целия път до файла на класа (пр: Zend_Auth_Adapter_DbTable)

Ако си фен на пространствата от имена можеш даже да си спестиш дългите имена