Добре почваме:
като за начало - всичко position: relative. Absolute, аз лично много малко използвам, и то само когато хептем не може да се настрои конкретният елемент.
За да не бягат всички елементи в ляво, може да създадеш един див таг, който да държи цялата конструкция, като на него му дадеш
margin: 0 auto 0 auto;
text-align: center;//щото IE sux
Вече всичко ще бъде в центъра.
Логото си е едно, и няма друг елемент, който да го наподобява, така че го праскаш id и му задаваш точни размери, щото предполагам логото си е лого - няма да се добавя динамично информация вътре.
До тук добре, вече идват няколко елемента на един ред, затова ще трябва да използваме и float, в ляво. Сега като гледам снимките ще бъдат с един и същ размер, затова ги пускаш на class, задаваш им размер и ги пускаш с float: left.
Текстът като го гледам и той няма да искаш да "бяга" по екрана. Бих ти препоръчал да си направиш по един див таг, с един и същи клас, за всички текстове (ще бъде нещо като "text holder"). Задай му точни размери и му цъкни overflow: auto. Така, ако текстовете му дойдат в повече, ще се появи скрол и всичко ще бъде на място. Пък и като му зададеш точни размери, втората снимка автоматично ще се премести на втория ред, защото няма да има място на първия.
Сега забелязах, че си сложил и разстояния и то различни. Нека кажа и за тях. Може да ги направиш по много начини, само с опит ще видиш, кое ти е най-удачно. Но конкретно в нашия случай може да използваш:
- bottom: 5px на логото;
- top: 5px на менюто, снимките и текста;
- margin-bottom/padding-bottom: 5px на логото;
- margin-top/padding-bottom: 5px на снимките и менюто.
Сега, с всички предполагам, че ще стане. Но аз лично предпочитам да давам top или margin. Разликата между padding и margin се надявам да я знаеш, ако ли не - в google, на първата страница е. Та имайки в предвид това, ако използваш padding и поставиш линк на снимката, ще се образува един гаден стърчащ border и между него и снимката - бяло пространство.
Затова margin на снимките!Сега с доста margin-и и "чепкане" ще ги наредиш. Обаче бих ти дал и друг подход към работата.
Сега така като го гледаш - може да го "нарежеш" на 3 части, примерно:
- първи div таг - съдържащ ЛОГО;
- втори div таг - съдържащ МЕНЮ и двете снимки+двата текста срещу него;
- трети div таг - съдържащ синия див таг и двете снимки+двата тескта срещу него.
Трита може да ги поставиш в клас, ще имат една и съща дължина, а височината може да я насроиш с min-height: от около 150px (примерно) и то вече, според каквото поставиш, така и ще се настрои.
Може пък да направиш и друго:
- първи div таг - ЛОГО;
- втори ляв (съдържа МЕНЮ и всичко под него) с ширината на МЕНЮ;
- трети десен (съдържа снимките и текстовете) с общата ширина на снимка и текст.
Малко се поотплеснах, извинявам се за правописните грешки и се надявам да съм помогнал. Ако имаш питания, давай смело - насреща съм.
едит: ако искаш мога да направя и видео, ама не съм много добър в правенето им