Други > Google

Динамичните сайтове и паяците на гугъл

(1/2) > >>

dns:
Откакто започнах да изучавам php започна да ме чевърка един вапрос:
Как аджеба паяците на гугъл , обхождат и индексират каквато и да било в динамичните сайтове , при положение че цялото им съдържание се намира в база данни?
(при статичните сайтове  знам че отварят отделните html файлове и ги обхождат и индексират)

wuser:
Това им е от най-големите тайни, но иначе е нещо подобно (но много осъвършенствано) на curl.

dns:

--- Цитат на: wuser в 18 Април 2011, 12:11:29 ---Това им е от най-големите тайни, но иначе е нещо подобно (но много осъвършенствано) на curl.

--- Край на цитат ---
Значи в крайна сметка , паяците индексират и съдържанието на динамичните сайтове.

kerkenez:
Съдържанието на този форум също е в база данни но няма проблем да се разглежда от НЕ регистрирани потребители а също и от паяците на google или който и да било.
Гугълбота не ползва cURL, не прави заявки във форми, може да ползва някаква част от js но все още не ползва ajax.
За да се улесни максимално бота, се прави карта на сайта в такъв или xml вариант.

dns:

--- Цитат на: kerkenez в 19 Април 2011, 09:50:38 ---Съдържанието на този форум също е в база данни но няма проблем да се разглежда от НЕ регистрирани потребители а също и от паяците на google или който и да било.
Гугълбота не ползва cURL, не прави заявки във форми, може да ползва някаква част от js но все още не ползва ajax.
За да се улесни максимално бота, се прави карта на сайта в такъв или xml вариант.

--- Край на цитат ---
Демек показваме  с линкове къде да обикаля паяка? И той като получи сглобеният HTML го обхожда.
А иначе имената на файловете важни ли са  ...примерно ако имам галерия ще окажат ли влияние имената на снимките ...
питам щото забелязвам че много динамични сайтове си плющат снимките с едно и също име или пък с имана от рода на 1.jpg 2.jpg и т.н.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия