Автор Тема: Правила за пътуване на стоп (мъже)  (Прочетена 8256 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 94
  • Публикации: 4836
Темата разисква: **Правила за пътуване на стоп**
Автор: Стоян
« Последна редакция: 12 Май 2015, 21:14:40 от Avalanche »
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

sadjata

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 16
  • -Получени: 6
  • Публикации: 265
Re:Правила за пътуване на стоп (мъже)
« Отговор #1 -: 09 Април 2011, 23:13:13 »
Линка нещо не работи.

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #2 -: 09 Април 2011, 23:20:07 »
Ся трябва да е ок!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?

sadjata

• Sr. Member
  • Благодарности
  • -Казани: 16
  • -Получени: 6
  • Публикации: 265
« Отговор #3 -: 09 Април 2011, 23:35:51 »
Интересна статия. Трябва да добавя че също се пестят и пари. Когато учих в Хасково почти всяка седмица си ходих на стоп до Пловдив. Спестявах по 5.60 лв. в едната посока, а това си бяха доста пари за студент. По мой наблюдения най-добре е да се пътува по двойки едно момче с едно момиче, също и че шофьорите спират по-често на хора с някакъв багаж (сак или раница).

Деан Христов

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 1
  • Публикации: 41
    • Деан Христов
« Отговор #4 -: 10 Април 2011, 14:19:42 »
Здравейте. Аз в последните няколко години доста патувам на стоп. Зад мен имам доста големи разтояния примерно Русе-София,София-Русе,Русе-черноморието Прага-Русе и много-други. По принцим аз патувам на стоп само когато съм уграничен от към финанси, и намирам за много забавно този начин на предвижване.Качвали са ме най-различни хора, ако питате мен има извесно притеснение(страх) в тази работа.Лично аз не съм си патил от този начин на предвижване от една точка до друга. Бих ви дал един много важен съвет, ако ви се наложи да патувате на стоп носете в себеси задалжително един резервен телефон! това е усновното правило което трябва да се спазва....  ;) ;) ;)

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #5 -: 10 Април 2011, 15:26:21 »
Здравейте. Аз в последните няколко години доста патувам на стоп. Зад мен имам доста големи разтояния примерно Русе-София,София-Русе,Русе-черноморието Прага-Русе и много-други. По принцим аз патувам на стоп само когато съм уграничен от към финанси, и намирам за много забавно този начин на предвижване.Качвали са ме най-различни хора, ако питате мен има извесно притеснение(страх) в тази работа.Лично аз не съм си патил от този начин на предвижване от една точка до друга. Бих ви дал един много важен съвет, ако ви се наложи да патувате на стоп носете в себеси задалжително един резервен телефон! това е усновното правило което трябва да се спазва....  ;) ;) ;)
Може би има някакво значение телефона обаче не е никак важно - пътувам на стоп преди да има мобилни телефони масово. Сега имам 2, нито веднъж нито един от тях не ми е помогнал на стоп сам по себе си!

n3mo

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 3
  • Публикации: 117
« Отговор #6 -: 10 Април 2011, 22:49:22 »
Хайде и аз да ги изям едни ла*на тука.
Ако сте с по-светла кожа - задължително защитно масло с висок фактор. Може да ви се наложи с часове да седите на слънце, без да има сянка никъде на близо. Храната - винаги нещо прясно, свежо, а ако обмисляте по-голямо пътуване ( съмнявате се, че ще стигнете ) бульон, супа, канче и спален чувал. Всъщност ако ви се наложи да пренощувате си има много други тънкости, но лично, независимо дали съм тръгнал да минавам 50 или  500 км , винаги съм готов да остана вечер на пътя - защото ми се е случвало и ако не бях подготвен, щяхме да си патим трима човека, защото те бяха тръгнали дори без достатъчно храна.
Иначе винаги, ама винаги имам нож в себе си, на удобно но скрито място, за да не плаша шофьора.
Ако пушите - Питате дали може да запалите, само ако сте сигурни че шофьора е пушач, иначе дори да ви разреши - ще е просто от добра воля. Предложете му цигара, благодарете му, ако се разговорите - не прекъсвайте разговора и го изслушвайте. Ако пътувате сам и сте уморени - не заспивайте, на водача му става неприятно и или ще ви събуди, или ще съжалява, че ви е качил.
Като ви качат чужденци - просто се усмихвайте и се опитвайте да намерите общ език, защото не всички са англоговорящи, пък и не всички ние сме англоговорящи ...
Слагайте колан, независимо на коя седалка сте - ако ви спрът главоболията са общи, не само ваши.
А спре ли ви полиция, не се намесвайте - най-много да ви поискат личните карти и ако шофьора е виновен за нещо - да му напишат акт, но гледайте вие да не сте причина за провинението  - по никакъв начин.
Ако шофьора ви предлага нещо - предлагали са ми от вода, храна - до наркотични вещества - от вас зависи дали ще приемете или откажете, но независимо от отговора ви - благодарете.
Въобще, дръще се много благодарно, за да може следващия път този човек да качи пак стопаджия.
I don't wanna be just a memory...

kerkenez

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
« Отговор #7 -: 10 Април 2011, 23:38:53 »
Много добра статия Еч. Познавам един пич дето е обиколил България и съседните държави но винаги ми е било странно - интересно и странно.
Добре де, ако си от София и речеш да тръгнеш на стоп от къде ще почнеш да стопираш? Не става да тръгнеш по цариградско с вдигнат палец щото най-малкото няма как да спре кола там.. или става ?

echeveria

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #8 -: 10 Април 2011, 23:43:07 »
Много добра статия Еч. Познавам един пич дето е обиколил България и съседните държави но винаги ми е било странно - интересно и странно.
Добре де, ако си от София и речеш да тръгнеш на стоп от къде ще почнеш да стопираш? Не става да тръгнеш по цариградско с вдигнат палец щото най-малкото няма как да спре кола там.. или става ?
Баш там се стопира на входа след караулката на Църна Маца ако си на юг. Ако  си на север около Богровите е идеално (горни долни)

KarBorAtoR

• Full Member
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
« Отговор #9 -: 12 Май 2011, 18:14:50 »
Аз също съм почитател на този начин на живот и придвижване  :).
Бих добавил нещо което е от значение за позитивната нагласа.
Ако сте с приятели на стоп едно от нещата които ще ви успокоят и разведрят е да пеете любимите си песни докато стопирате.Независимо какво е времето и от колко часа вече висите на пътя не спирайте да пеете някоя весела песничка.Нали знаете...
Който пее зло не мисли :)
Лично аз винаги пътувам с компания просто защото сам ми е скука.Когато вися повече от 1 час на пътя,заедно с човека с когото сам на стоп започваме да правим маймунджалъци  ;D като започнем от това да играем ръченица,преминем с ходенето на ръце и блъскането на лицеви опори и какво ли още не  ;D.По този начин времето преминава по бързо,развеселяваме шофйорите и не след дълго време някой спира  :)