Автор Тема: www.hankrum.info  (Прочетена 7360 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HanKrum

  • Гост
Re:www.hankrum.info
« Отговор #15 -: 07 Април 2011, 20:11:49 »
http://178.16.134.231/katalog
Това е едно платформено независимо каталогче за ... в случая за филми и книги.
Все още не е готово, остава да се направи секцията за редактиране на записи и добавяне на такива.
Име: user Парола: user -без права за редактиране и добавяне
Име: root Парола: root -с права за редактиране и добавяне
Каталога вече е готов остана малко кръпки по сигурността и ако желаете може да го пробвате и да си кажете забележките.

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re:www.hankrum.info
« Отговор #16 -: 07 Април 2011, 20:16:03 »
Като съм руут, що като кликна от филми на редактиране ме праща във филми?
//офф
 Обаче влагалищевидната пещера ме кефи!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

HanKrum

  • Гост
Re:www.hankrum.info
« Отговор #17 -: 07 Април 2011, 22:10:15 »
Като съм руут, що като кликна от филми на редактиране ме праща във филми?
...
Щото би трябвало да си погледна забележката TODO (Оправих го, много съм разсеян).

HanKrum

  • Гост
Re:www.hankrum.info
« Отговор #18 -: 24 Април 2011, 20:53:11 »
Почти завърших и секцията за Готварски рецепти: http://hankrum.info/recepti.php?lang=bg

п.п. Вече е готова, остана ми Съвети, Снимки и Тутракан, след това се захващам с контролния панел за редактиране на целия сайт.
« Последна редакция: 25 Април 2011, 01:00:29 от HanKrum »

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re:www.hankrum.info
« Отговор #19 -: 24 Април 2011, 22:06:19 »
Добреееее :)
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

HD

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
Re:www.hankrum.info
« Отговор #20 -: 24 Април 2011, 22:37:44 »
Почти завърших и секцията за Готварски рецепти: http://hankrum.info/recepti.php?lang=bg
Вкусно.... ;D

federer_11

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 1
  • Публикации: 931
  • ULTRAS LEVSKI
Re:www.hankrum.info
« Отговор #21 -: 24 Април 2011, 23:17:38 »
(x)HTML, CSS, PHP, MySQL, XML, WML, JavaScript (jQuery)

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re:www.hankrum.info
« Отговор #22 -: 24 Април 2011, 23:23:11 »
Как си реализирал търсенето?
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

HanKrum

  • Гост
Re:www.hankrum.info
« Отговор #23 -: 25 Април 2011, 00:46:08 »
ето част от файла с обработката:

...
if (isset(
$_POST['tyrsene'])) {
    
$katr $bd->vyrni_zaqvka('SELECT * FROM recepti WHERE rec_ime LIKE "%' $_POST['tyrsene'] . '%" OR 
        rec_prod LIKE "%' 
$_POST['tyrsene'] . '%" OR
        rec LIKE "%' 
$_POST['tyrsene'] . '%"'); //За търсенето
    
$tyrsene true;
} else {
    
$katr $bd->vyrni_zaqvka('SELECT * FROM recepti WHERE kat_id="' $kateg '"'); //За избраната категория
}
...


и част от файла с изобразяването:
...
if ($tyrsene) {
                        if ($_POST['tyrsene'] == '') {
                            $_POST['tyrsene'] = 'всичко';
                        }
                        if (count($katr) == 1) {
                            $rez = '';
                        } elseif (count($katr) > 1 || count($katr) == 0) {
                            $rez = 'a';
                        }
                        echo '<div class="tyrsi">Търсенето с думата <b id="b">' . $_POST['tyrsene'] . '</b> даде ' . count($katr) . ' резултат' . $rez . '.</div>';
                    }
...
if (count($katr) != 0) {
                        echo '<table cellpadding="4" cellspacing="4"><tr>';
                        $b = 0;

                        foreach ($katr as $k) {
                            $b++;
                            echo '<td width="180px" height="180px" valign="top">';
                            $img = imagecreatefromjpeg($k['rec_pic']);
                            $width = imagesx($img);
                            $height = imagesy($img);
                            if ($width > $height) {//Пейзажна
                                $pos = 'width="130px"';
                            }
                            if ($width < $height) {//Портретна
                                $pos = 'height="130px"';
                            }
                            if ($width == $height) {//Квадрат
                                $pos = 'height="130px" width="130px"';
                            }
                            echo '<center>';

                            echo '<table class="rec"><tr><td width="150px" height="80px">'; //Таблица в таблицата
                            echo '<a class="rec" href="recepti.php?lang=' . $lang . '&page=2&id=' . $k['rec_id'] . '">';
                            echo $k['rec_ime'];
                            echo '</a>';
                            echo '</td></tr><tr><td width="150px" height="130px">';
                            echo '<a class="rec" href="recepti.php?lang=' . $lang . '&page=2&id=' . $k['rec_id'] . '">';
                            echo '<img ' . $pos . ' src="' . $k['rec_pic'] . '" alt="' . $k['rec_ime'] . '" />';
                            echo '</a>';
                            echo '</td></tr></table>'; //Таблица в таблицата
                            echo '</center>';
                            echo '</td>';
                            if ($b % 5 == 0) {
                                echo '</tr><tr>';
                            }
                        }
                        if ($b % 5 != 0) {
                            echo '</tr>';
                        }
                        echo '</table>';
                    } else {
                        exit;
                    }
...
« Последна редакция: 25 Април 2011, 00:52:23 от HanKrum »

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Re:www.hankrum.info
« Отговор #24 -: 25 Април 2011, 07:42:57 »
Не е ли малко грубо да ползваш POST променливата без малко да я почистиш да речем?
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

HanKrum

  • Гост
Re:www.hankrum.info
« Отговор #25 -: 25 Април 2011, 08:48:15 »
Не е ли малко грубо да ползваш POST променливата без малко да я почистиш да речем?
разбира се, но вече беше много късно и ми се спеше :)
« Последна редакция: 25 Април 2011, 09:08:19 от HanKrum »

HanKrum

  • Гост
Re:www.hankrum.info
« Отговор #26 -: 25 Април 2011, 11:33:37 »
ето го и филтъра

...
$_POST['tyrsene'] = ereg_replace('script''strip'trim(addslashes(htmlspecialchars($_POST['tyrsene']))));
...


и доразвих дизайна (жена ми не хареса шрифта на тетрадката)
« Последна редакция: 25 Април 2011, 12:45:17 от HanKrum »

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Re:www.hankrum.info
« Отговор #27 -: 25 Април 2011, 13:14:46 »
Само вместо eregi ползвай preg_replace.
« Последна редакция: 25 Април 2011, 13:16:43 от wuser »
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

HanKrum

  • Гост
Re:www.hankrum.info
« Отговор #28 -: 25 Април 2011, 13:29:27 »
Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/hankru23/public_html/recepti.php on line 28

HanKrum

  • Гост
Re:www.hankrum.info
« Отговор #29 -: 25 Април 2011, 16:30:29 »
Oправих го сега работи: http://hankrum.info/recepti.php?lang=bg