Автор Тема: Сортиране чрез CodeIgniter  (Прочетена 2331 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Сортиране чрез CodeIgniter
« -: 25 Януари 2011, 10:17:20 »
** Тази тема дискутира:: Сортиране чрез CodeIgniter **
Автор: Наско
« Последна редакция: 15 Април 2015, 20:56:31 от Avalanche »
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

SylaR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 160
Re: Сортиране чрез CodeIgniter
« Отговор #1 -: 27 Януари 2011, 15:20:08 »
Искам да попитам защо не се получава когато в $config['base_url'] задам /page/ не ми открива страницата, а ако е /index/ работи

qwerty

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 176
Re: Сортиране чрез CodeIgniter
« Отговор #2 -: 27 Януари 2011, 17:01:07 »
задаваш ли на кой сегмент ти е стойността на страницата чрез $config['uri_segment'] = stoinost

SylaR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 160
Re: Сортиране чрез CodeIgniter
« Отговор #3 -: 27 Януари 2011, 17:25:33 »
Код: PHP
  1.   $config['base_url'] = 'http://localhost/b2last/articles/page/';
  2. $offset = $config['uri_segment'] = 3;
Мисля, че това е така ?
« Последна редакция: 15 Април 2015, 20:57:37 от Avalanche »

qwerty

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 176
Re: Сортиране чрез CodeIgniter
« Отговор #4 -: 27 Януари 2011, 17:29:08 »
да обаче offset-a не е равно на това, а е стойността на самия segment, тоест $offset = $this->uri->segment($config[uri_segment])

qwerty

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 176
Re: Сортиране чрез CodeIgniter
« Отговор #5 -: 27 Януари 2011, 17:33:28 »
и в случая ако articles ти е контролера и функцията е index на $config[base_url] се задава пълния път, тоест http://localhost/b2last/articles/index/page/ и така вече $config[uri_segment] ще е равно на 4

SylaR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 160
Re: Сортиране чрез CodeIgniter
« Отговор #6 -: 27 Януари 2011, 19:26:52 »
Ясно благодаря оправих го

qwerty

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 176
Re: Сортиране чрез CodeIgniter
« Отговор #7 -: 27 Януари 2011, 19:48:17 »
Между другото ако някой иска някакъв урок за CI, да каже какво по точно не му е ясно и бих могъл да направя, разбира се ако е по силите ми.