Автор Тема: Javascript галерия - първа част  (Прочетена 6902 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

adio20

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 5
Re:Javascript галерия - първа част
« Отговор #15 -: 27 Март 2011, 21:17:01 »
Не го пазя правих го отдавна, ако го имаш го дай моля за днес ми трябва ;с

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Re:Javascript галерия - първа част
« Отговор #16 -: 27 Март 2011, 21:24:48 »
Дори и да го имах, нямаше да ти го дам. Има цяло видео, има и форма за пускане на коментари, сайта се казва nau4i.me, а не napi6i.mi Ако дадеш код, ще ти кажем какво и къде грешиш.
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

adio20

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 5
Re:Javascript галерия - първа част
« Отговор #17 -: 27 Март 2011, 21:31:24 »
..

XManBG

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 4
Re: Javascript галерия
« Отговор #18 -: 04 Август 2011, 23:55:48 »
Здравейте, въпреки че темата е неактивна от доста време, ще постна въпроса си към нея.  Всички подобни галерии изхождат от това, че броя на картинките е познат.  В моя случей, имам само местоположението на картинките, т.е. URL, но не знам колко са.  Имената им са винаги поредни номера: 1 .. ХХ.  Как да проверя първо колко картинки има за показване, и после да ги заредя??

Благодаря ако има отговори...

Поздрави

borovaka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
Re: Javascript галерия - първа част
« Отговор #19 -: 05 Август 2011, 00:01:12 »
Ами генерираш галерията динамично посредством някакъв сървърен език, примерно можеш да извъртиш един foreach в PHP.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

XManBG

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 4
Re: Javascript галерия - първа част
« Отговор #20 -: 05 Август 2011, 00:04:12 »
Преди да посегна към PHP реших да разгледам, няма ли нещо по-лесно :) ...  Пробвах нещо с тази функция:

function imgload(){
var img = new Image();
img.onerror = function(){alert("Error");};
img.onload = function(){alert("OK");};
img.src = "img/exterior/slider1/1_B.png";
};

Обаче не ми сработва...  Когато я викна, нито onerror, нито onload изкарват съобщението...  Някаква идея?!

HanKrum

  • Гост
Re: Javascript галерия - първа част
« Отговор #21 -: 05 Август 2011, 10:43:44 »
Код: PHP
  1. $dir = opendir('direktoriq/');
  2. while (false !== ($file = readdir($dir))) {
  3.         if ($file != '.' && $file != '..') {
  4.               $files[] = $file;
  5.         }
  6. }
  7. closedir($dir);
и във масива $files вече имаш имената на всички файлове в директорията direktoriq/

HanKrum

  • Гост
Re: Javascript галерия - първа част
« Отговор #22 -: 05 Август 2011, 10:46:12 »
И един въпрос от мен, ако снимките са много повече как им се събират тъмнейлите в дясно?

XManBG

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 4
Re: Javascript галерия - първа част
« Отговор #23 -: 05 Август 2011, 23:53:37 »
Благодаря за PHP кода...  ще помъча още малко JS и накрая ще видим...

XManBG

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 4
Re: Javascript галерия - първа част
« Отговор #24 -: 24 Август 2011, 13:23:44 »
Просто за информация: Въпроса с решението на JS го оправих с помощта на следния форум:

http://www.dynamicdrive.com/forums/showthread.php?t=50450