Автор Тема: Грешка в register.php  (Прочетена 7008 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kalata_951

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 18
Re: Грешка в register.php
« Отговор #15 -: 17 Декември 2010, 11:47:13 »
<?php
include 'functions.php';
my_header('Регистрация');
if (!$_SESSION['is_logged'] == true) {

    if ($_POST['form_submit'] == 1) {
        $login = trim($_POST['login']);
        $pas = trim($_POST['pass']);
        $pas2 = trim($_POST['pass2']);
        $mail = trim($_POST['mail']);
        $name = trim($_POST['name']);

        if (strlen($login) < 4) {
            $error_array ['login'] = 'Невалидно потребителско име';
        }

        if (strlen($pas) < 4) {
            $error_array ['pass'] = 'Твърде кратка парола';
        }

        if ($pas1 != $pass2) {
            $error_array ['pass'] = 'Паролите не съвпадат';
        }

        if (!eregi("^[[:alnum:]][a-z0-9_.-]*@[a-z0-9.-]+\.[a-z]{2,4}$", $mail)) {
            $error_array ['mail'] = 'Невалиден имейл';
        }

        if (!ereg("^[a-zA-Z]{3,16}$", $name)) {
            $error_array ['name'] = 'Грешно име';
        }
        if (!count($error_array) > 0) {
            db_init();


            $sql = 'SELECT * FROM ussers

       WHERE ussers_name="' . $usser_name . '" OR ussers_email="' . $email . '"';



            $res = mysql_query($sql);





            if ($cnt > 0) {

                $_SESSION['have_registration'] = "Imeto ili Emaila sa zaeti veche !!!";

                header('Location: ../register.php');

                exit;
            }
            $res = mysql_query($sql);


            if ($row['cnt'] == 0) {
                mysql_query('INSERT INTO users(login,pass,real_name,email,date_registered)
                   VALUES("' . addslashes($login) . '","' . md5($pas) . '","' . addslashes($name) . '" "' . addslashes($mail) . '",' . time() . ')');
                if (mysql_error ()) {
                    echo mysql_error();
                    echo '<h1>Грешка с базата данни.Опитайте пак!</h1>';
                } else {
                    header('Location: index.php');
                    exit;
                }
            } else {
                $error_array ['login'] = 'Името или имейла са вече заети';
                $error_array ['mail'] = 'Името или имейла са вече заети';
            }
        }
    }
?>
    <form action="register.php" method="POST">
        Login:<input type="text" name="login" value="" /><?php
    if ($error_array['login']) {
        echo ($error_array['login']);
    }
?><br>

    Парола:<input type="text" name="pass" value="" /><?php
    if ($error_array['pass']) {
        echo ($error_array['pass']);
    }
?><br>
    Повтори парола:<input type="text" name="pass2" value="" /><?php
    if ($error_array['pass']) {
        echo ($error_array['pass']);
    }
?><br>
    Email:<input type="text" name="mail" value="" /><?php
    if ($error_array['mail']) {
        echo ($error_array['mail']);
    }
?><br>
    Име:<input type="text" name="name" value="" /><?php
    if ($error_array['name']) {
        echo ($error_array['name']);
    }
?><br>
    <input type="hidden" name="form_submit" value="1"/>
    <input type="submit" value="Регистрирай се" />
</form>

<?php
    footer();
} else {
    header('Location:index.php');
    exit;
}

Ето го, и благодаря за отделеното внимание.  :)

NoBBy

  • Sr. Member
  • ****
  • Благодарности
  • -Казани: 4
  • -Получени: 38
  • Публикации: 309
Re: Грешка в register.php
« Отговор #16 -: 17 Декември 2010, 11:52:37 »
Код: SQL
  1.                 mysql_query(&#39;INSERT INTO users(login,pass,real_name,email,date_registered)
  2.                    VALUES("&#39; . addslashes($login) . &#39;","&#39; . md5($pas) . &#39;","&#39; . addslashes($name) . &#39;" "&#39; . addslashes($mail) . &#39;",&#39; . TIME() . &#39;)&#39;);

Между името и пощата ти липсва запетайка, MySQL приема че е едно поле и за това ти дава тази грешка.

Пробвай така:

Код: SQL
  1.                 mysql_query(&#39;INSERT INTO users(login,pass,real_name,email,date_registered)
  2.                    VALUES("&#39; . addslashes($login) . &#39;","&#39; . md5($pas) . &#39;","&#39; . addslashes($name) . &#39;", "&#39; . addslashes($mail) . &#39;",&#39; . TIME() . &#39;)&#39;);

kalata_951

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 18
Re: Грешка в register.php
« Отговор #17 -: 17 Декември 2010, 13:04:41 »
ЕЕЕее съксес  ;D  най-накрая се получи, благодаря ви за отделеното внимание и време.  :)  Очаквайте ме скоро с още въпроси  ;D

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Re: Грешка в register.php
« Отговор #18 -: 18 Декември 2010, 14:30:43 »
променено
--------------
а бе нещо става в тоя форум. Давам отговор, а то се оказало, че темата има втора страница, която преди да напиша отговора я нямаше и в нея вече Нуби дал същия. Или аз пиша бавно или Нуби и Калата са адски бързи.
« Последна редакция: 18 Декември 2010, 14:34:05 от wuser »
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar