Здравейте,
Благодаря за MCF уроците на gatakka. Наистина научих много неща. Към последните уроци, той споменава за задачки, които остава да бъдат направени по форума, за да бъде най-необходимата му функционалност пълна. Например да се добави DELETE на записи и да се изтриват подкатегории, при изтриване на прилежащата им главна категория. Със второто е свързан и моя проблем.
В настоящия си вид при изтриване на ID на група от таблицата group_cat, записите към това ID от таблицата cat не се изтриват, а просто не се визуализират. Аз искам да го направя да се изтриват. Това става чрез използването на външен ключ(foreign key) и по-точно с CASCADE DELETE добавен към него. Всичко работи точно, когато имаме ID на главна тема в group_cat таблицата и същото ID е обвързано с подтеми от cat таблицата( което ако си спомняте ставаше с добавяне на атрубута group_cat_id в cat , в който се помнят ID-тата на главните теми ).
Проблема ми всъщност се състой в това, че когато се опитам да създам нова главна тема в group_cat, външния ключ не ми позволява да направя това, защото няма с какъв запис от cat таблицата да обвърже записа, който опитвам да създам. Това е съвсем логично разбира се, защото принципно първо създаваме главните теми, после подтемите. Атрибута group_cat_id от таблицата cat е индексиран. Ето и няколко снимки:

Последно да спомена, че форума работи безупречно и всичко по кода е точно както е в уроците.