Автор Тема: Нещо не ми се получава !  (Прочетена 7463 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Нещо не ми се получава !
« -: 24 Ноември 2010, 20:58:11 »
Преписах (и разбрах)всичко както е показано в това видео

В Netbeans НЕ ми се показва никаква грешка на който и да е фаил.Вьпреки това крайният резултат е коренно различен от това което се постигна вьв видеото.Какво имам предвит?!?!?....Ами 

1-во...като за начало Здравейте! ми го показва все едно е Регистрирай се ...Т.Е..като линк които води до register.php
2-ро...Ако натисна вьрху някое от полетата за регистрациа (без значение кое)страницата ми изваршва обновяване Т.Е все едно след като сьм в линка за регистрация да натисна отново вьрху Регистрирай се..(не мога по друг начин да  го обясня)
3-то...информацията вьв
Login,парола,повтори парола,email,име,
Не се проверява т.е ако името е с по-малко букви от изискванията не ми искарва сьответната грешка или ако се повтаря в базата данни сьщо не ми искарва сьобщение че вече сьществува..
т.е ако реша да напрая регистрациа с
Login-Nikolai
парола-123456
повтори парола-123456
email-karborator@mail.bg
име-Николай
тази регистрациа мога да я повторя колкото си искам и не мисля 4е  се записва в базата с данни (или вообще някаде ).
Искам само да спомена че сьм добавил потребител в базата данни MCF и сьм му дал парола и всички привилегии.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
До колкото виждам при мен проблема не е в разбирането на логиката (тьй като до момента не е имало нещо  което да не го разбера веднага)..дори урокьт за сесийте го схванах от парвиа пьт.Лошото е че постоянно стават някакви гафове сьс синтакса на самият език или по скоро забравям скоби да слагам или ей таквиз неща...В този случаи доста часове разглеждах кода и го сравнявах сьс този които пишеш вьв клипчето,НО....уви.Нищичко не забелязах.
Общо взето това са проблемите.

Ето и самите фаилове
---------------------
index.php
~~~~~~~~~
Код: PHP
  1. <?php
  2.  
  3. include  ' functions.php ' ;
  4. my_header( ' Начало ' );
  5. echo  ' <h1>Здравейте!</h1> ' ;
  6. footer();
  7. ?>
----------------
functions.php
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Код: PHP
  1. <?php
  2. function my_header($title) {
  3. ?>
  4.    <!DOCTYPE HTML PUBLIC  " -//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN " >
  5.    <html>
  6.        <head>
  7.            <meta http-equiv= " Content-Type "  content= " text/html; charset=UTF-8 " >
  8.            <title><?php echo $title; ?></title>
  9.        </head>
  10.        <body>
  11.            <div id= " top_menu " >
  12.            <?php
  13.            if ($_SESSION[ ' is_logged ' ] == true) {
  14.  
  15.            } else {
  16.                echo  ' <a href= " register.php " >Регистрирай се</а> ' ;
  17.            }
  18.            ?>
  19.        </div>
  20.        <?php
  21.        }
  22.  
  23.        function footer() {
  24.            echo  ' </body></html> ' ;
  25.        }
  26.  
  27.        function db_init() {
  28.            mysql_connect( ' localhost ' ,  ' karborator ' ,  ' maleopa ' ) or die( " Грешка в базата данни " );
  29.            mysql_select_db( ' mcf ' );
  30.        }
  31.        ?>
---------------------------------------
register.php
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Код: PHP
  1. <?php
  2. include  ' functions.php ' ;
  3. if (!$_SESSION[ ' is_logged ' ] == true) {
  4.    if ($_POST[ ' form_submit ' ] == 1) {
  5.        $login = trim($_POST[ ' Login ' ]);
  6.        $pass = trim($_POST[ ' pass ' ]);
  7.        $pass2 = trim($_POST[ ' pass ' ]);
  8.        $Email = trim($_POST[ ' mail ' ]);
  9.        $name = trim($_POST[ ' name ' ]);
  10.  
  11.  
  12.        if (strlen($login) < 4) {
  13.            $error_array[ ' Login ' ] =  ' Невалидно име ' ;
  14.        }
  15.  
  16.        if (strlen($Pass) < 4) {
  17.            $error_array[ ' pass ' ] =  ' Кратка парола ' ;
  18.        }
  19.  
  20.        if (pass != pass2) {
  21.            $error_array[ ' pass ' ] =  ' Паролите не отговарят ' ;
  22.        }
  23.  
  24.        if (!eregi( " ^[a-z0-9_-]+[a-z0-9_.-]*@[a-z0-9_-]+[a-z0-9_.-]*.[a-z]{2,5}$ " , $Email)) {
  25.            echo $error_array[ ' mail ' ] =  ' Невалидно адрес ' ;
  26.        }
  27.        if (!ereg( " ^[a-zA-Z]{3,16}$ " , $name)) {
  28.            $error_array[ ' name ' ] =  ' Невалидно име ' ;
  29.        }
  30.        if (!count($error_array) > 0) {
  31.            db_init();
  32.            $sql =  ' SELECT COUNT (*)as cnt FROM users WHERE login= "  '  . addslashes($login) .  '  "  OR email= "  '  . addslashes($email) .  '  "  ' ;
  33.            $res = mysql_query($sql);
  34.            $row = mysql_fetch_assoc($res);
  35.            if ($row[ ' snt ' ] == 0) {
  36.                mysql_query( ' INSERT INTO users (login.pass.real_name.email.date_registerd)
  37.             Valus( "  '  . addslashes($login) .  '  " , "  '  . md5($Pass) .  '  " , "  '  . addslashes($name) .  '  " , "  '  . addslashes($email) .  '  " . '  . time() .  ' ) ' );
  38.                if (mysql_error ()) {
  39.                    $error_array[ ' sql ' ] =  ' <h1>Грешка.Моля опитаите отново!</h1> ' ;
  40.                } else {
  41.                    header( ' Location= index.php ' );
  42.                    exit;
  43.                }
  44.            } else {
  45.                $error_array[ ' Login ' ] =  ' Името или адреса са заети ' ;
  46.                $error_array[ ' Login ' ] =  ' Името или адреса са заети ' ;
  47.            }
  48.        }
  49.    }
  50.    my_header( ' Регистрация ' );
  51.    if ($error_array[ ' sql ' ]) {
  52.        echo $error_array[ ' sql ' ];
  53.    }
  54. ?>
  55.    <form action= " register.php "  method= " POST " >
  56.        Login:<input type= " text "  name= " Login "  value= "  "  />
  57. <?php
  58.    if ($error_array[ ' login ' ]) {
  59.        echo($error_array[ ' Login ' ]);
  60.    }
  61. ?>
  62.  
  63.        Парола:<input type= " password "  name= " pass "  value= "  "  /><?php
  64.    if ($error_array[ ' pass ' ]) {
  65.        echo($error_array[ ' pass ' ]);
  66.    }
  67. ?>
  68.  
  69.        Повтори парола:<input type= " password "  name= " pass2 "  value= "  "  /><?php /*  if($error_array[ ' pass ' ])
  70.      {
  71.      echo($error_array[ ' pass ' ]);
  72.  
  73.      }
  74.     */ ?>
  75.  
  76.    Email:<input type= " text "  name= " mail "  value= "  "  /><?php
  77.    if ($error_array[ ' mail ' ]) {
  78.        echo($error_array[ ' mail ' ]);
  79.    }
  80. ?>
  81.  
  82.    Име:<input type= " text "  name= " name "  value= "  "  /><?php
  83.    if ($error_array[ ' name ' ]) {
  84.        echo($error_array[ ' name ' ]);
  85.    }
  86. ?>
  87.  
  88.    <input type= " submit "  name= " Регистрирай се "  value= " Регистрирай се "  />
  89.  
  90.    <input type= " hidden "  name= " form_submit "  value= " 1 " >
  91. </form>
  92.  
  93.    <?php
  94.    footer();
  95. } else {
  96.    header( ' Loaction: index.php ' );
  97.    exit;
  98. }
-------------------------------
Oчаквам някакви предложения или сьвети какво да правя в тази ситуация!
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:25:03 от Avalanche »

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг: Нещо не ми се получава !
« Отговор #1 -: 24 Ноември 2010, 22:20:04 »
сешун_старт имали някъде че не видях на всякъде? ако има трябва да е най отгоре никъде другаде.
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #2 -: 24 Ноември 2010, 22:33:54 »
Да, във functions.php качи session_start най-отгоре. И след това промени двете заявки към базата данни - при първата премахни празното пространство между COUNT и (*) и след това при вкарването на информация в базата данни - полетата от базата се отделят със запетаи, не с точки. Успех!
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #3 -: 25 Ноември 2010, 00:15:39 »
Направих промените за които ми дадохте сьвет,но резултатьт остана сьщият.. :(
ето и фаиловете:

function.php
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Код: PHP
  1. <?php
  2. function my_header($title) {
  3.    
  4. ?>
  5.     <!DOCTYPE HTML PUBLIC  " -//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN " >
  6.     <html>
  7.         <head>
  8.             <meta http-equiv= " Content-Type "  content= " text/html; charset=UTF-8 " >
  9.             <title><?php echo $title; ?></title>
  10.         </head>
  11.         <body>
  12.             <div id= " top_menu " >
  13.             <?php
  14.             if ($_SESSION[ ' is_logged ' ] == true) {
  15.                
  16.             } else {
  17.                 echo  ' <a href= " register.php " >Регистрирай се</а> ' ;
  18.             }
  19.             ?>
  20.         </div>
  21.         <?php
  22.         }
  23.  
  24.         function footer() {
  25.             echo  ' </body></html> ' ;
  26.         }
  27.  
  28.         function db_init() {
  29.             mysql_connect( ' localhost ' ,  ' karborator ' ,  ' maleopa ' ) or die( " Грешка в базата данни " );
  30.             mysql_select_db( ' mcf ' );
  31.         }
  32.         ?>
  33.  
  34. ---------------------------
  35. register.php
  36. ~~~~~~~~~~~~~~~~
  37.  
  38. <?php
  39. include  ' functions.php ' ;
  40. if (!$_SESSION[ ' is_logged ' ] == true) {
  41.     if ($_POST[ ' form_submit ' ] == 1) {
  42.         $login = trim($_POST[ ' Login ' ]);
  43.         $pass = trim($_POST[ ' pass ' ]);
  44.         $pass2 = trim($_POST[ ' pass ' ]);
  45.         $Email = trim($_POST[ ' mail ' ]);
  46.         $name = trim($_POST[ ' name ' ]);
  47.  
  48.  
  49.         if (strlen($login) < 4) {
  50.             $error_array[ ' Login ' ] =  ' Невалидно име ' ;
  51.         }
  52.  
  53.         if (strlen($Pass) < 4) {
  54.             $error_array[ ' pass ' ] =  ' Кратка парола ' ;
  55.         }
  56.  
  57.         if (pass != pass2) {
  58.             $error_array[ ' pass ' ] =  ' Паролите не отговарят ' ;
  59.         }
  60.  
  61.         if (!eregi( " ^[a-z0-9_-]+[a-z0-9_.-]*@[a-z0-9_-]+[a-z0-9_.-]*\\.[a-z]{2,5}$ " , $Email)) {
  62.             echo $error_array[ ' mail ' ] =  ' Невалидно адрес ' ;
  63.         }
  64.         if (!ereg( " ^[a-zA-Z]{3,16}$ " , $name)) {
  65.             $error_array[ ' name ' ] =  ' Невалидно име ' ;
  66.         }
  67.         if (!count($error_array) > 0) {
  68.             db_init();
  69.             $sql =  ' SELECT COUNT(*) as cnt FROM users WHERE login= "  '  . addslashes($login) .  '  "  OR email= "  '  . addslashes($email) .  '  "  ' ;
  70.             $res = mysql_query($sql);
  71.             $row = mysql_fetch_assoc($res);
  72.             if ($row[ ' snt ' ] == 0) {
  73.                 mysql_query( ' INSERT INTO users (login,pass,real_name,email,date_registerd)
  74.              Valus( "  '  . addslashes($login) .  '  " , "  '  . md5($Pass) .  '  " , "  '  . addslashes($name) .  '  " , "  '  . addslashes($email) .  '  " . '  . time() .  ' ) ' );
  75.                 if (mysql_error ()) {
  76.                     $error_array[ ' sql ' ] =  ' <h1>Грешка.Моля опитаите отново!</h1> ' ;
  77.                 } else {
  78.                     header( ' Location= index.php ' );
  79.                     exit;
  80.                 }
  81.             } else {
  82.                 $error_array[ ' Login ' ] =  ' Името или адреса са заети ' ;
  83.                 $error_array[ ' Login ' ] =  ' Името или адреса са заети ' ;
  84.             }
  85.         }
  86.     }
  87.     my_header( ' Регистрация ' );
  88.     if ($error_array[ ' sql ' ]) {
  89.         echo $error_array[ ' sql ' ];
  90.     }
  91. ?>
  92.     <form action= " register.php "  method= " POST " >
  93.         Login:<input type= " text "  name= " Login "  value= "  "  />
  94. <?php
  95.     if ($error_array[ ' login ' ]) {
  96.         echo($error_array[ ' Login ' ]);
  97.     }
  98. ?>
  99.  
  100.         Парола:<input type= " password "  name= " pass "  value= "  "  /><?php
  101.     if ($error_array[ ' pass ' ]) {
  102.         echo($error_array[ ' pass ' ]);
  103.     }
  104. ?>
  105.  
  106.         Повтори парола:<input type= " password "  name= " pass2 "  value= "  "  /><?php /*  if($error_array[ ' pass ' ])
  107.       {
  108.       echo($error_array[ ' pass ' ]);
  109.  
  110.       }
  111.      */ ?>
  112.  
  113.     Email:<input type= " text "  name= " mail "  value= "  "  /><?php
  114.     if ($error_array[ ' mail ' ]) {
  115.         echo($error_array[ ' mail ' ]);
  116.     }
  117. ?>
  118.  
  119.     Име:<input type= " text "  name= " name "  value= "  "  /><?php
  120.     if ($error_array[ ' name ' ]) {
  121.         echo($error_array[ ' name ' ]);
  122.     }
  123. ?>
  124.  
  125.     <input type= " submit "  name= " Регистрирай се "  value= " Регистрирай се "  />
  126.  
  127.     <input type= " hidden "  name= " form_submit "  value= " 1 " >
  128. </form>
  129.  
  130.     <?php
  131.     footer();
  132. } else {
  133.     header( ' Loaction: index.php ' );
  134.     exit;
  135. }
  136. ?>
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:25:20 от Avalanche »

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #4 -: 25 Ноември 2010, 00:49:10 »
Код: PHP
  1. <?php
  2. include  ' functions.php ' ;
  3. if (!$_SESSION[ ' is_logged ' ] == true) {
  4. if ($_POST[ ' form_submit ' ] == 1) {
  5. $login = trim($_POST[ ' Login ' ]);
  6. $pass = trim($_POST[ ' pass ' ]);
  7. $pass2 = trim($_POST[ ' pass ' ]);
  8. $Email = trim($_POST[ ' mail ' ]);
  9. $name = trim($_POST[ ' name ' ]);


къде тука ти стартира сесията. Гледай пак урока!
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:25:30 от Avalanche »
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #5 -: 25 Ноември 2010, 03:07:44 »
Ами сесията сьм я сложил в фаила functions.php които го include-вам най отгоре в register.php

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #6 -: 25 Ноември 2010, 12:47:03 »
Забрави тази техника, аз видеото не съм го гледал, ама не вярвам Иван да е направил така!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #7 -: 25 Ноември 2010, 13:02:59 »
Ми,... ок.
Ще пробвам и по твоя на4ин,като вьв всеки отделен фаил ще слагам session_start().
Но аз правих квото беше показано вьв видеото.

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #8 -: 25 Ноември 2010, 13:11:46 »
Аз сериозно не съм гледал видеото, но моята практика показва че session_start(); се слага винаги веднага след за да няма неразбории след това в сесията.
Проверявай кода си с:
var_dump(), print_r()
за да проверяваш каква стойност и тип е някоя променлива или функция в която се съмняваш.
Ако не знаеш какво е това и как се ползва виж в документацията на рнр!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #9 -: 25 Ноември 2010, 14:45:04 »
Това ми е сигорно 3-ти ден в тьрсене на кво сьм прецакал в кода...Открих някои грешки като скоби които са излишни или такива подобни дребни детаийли,но самият резултат не се промени.Все оше остава проблема с проверката за изискванията на информацията което се вписва в
Login
парола:
повтори парола:
email:
име:
Сьщо така информациаята все оше не се праща кум базата данни и сьответно да се прави проверка дали сьщесвиват!
Отново ще покажа фаиловете,ако някои забележи нередности нека да сподели!.
Благодаря!


functions.php
~~~~~~~~~~~~~
Код: PHP
  1. <?php
  2. function my_header($title)
  3. {
  4. ?>
  5. <!DOCTYPE HTML PUBLIC  " -//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN " >
  6.     <html>
  7.         <head>
  8.             <meta http-equiv= " Content-Type "  content= " text/html; charset=UTF-8 " >
  9.             <title><?php echo $title; ?></title>
  10.         </head>
  11.         <body>
  12.             <div id= " top_menu " >
  13.             <?php
  14.             if ($_SESSION[ ' is_logged ' ]==true)
  15.             {
  16.  
  17.             }
  18.             else
  19.             {
  20.                echo  ' <a href= " register.php " >Регистрирай се</а> ' ;
  21.            }
  22.             ?>
  23.         </div>
  24.         <?php
  25.    }
  26.  function footer()
  27.    {
  28.           echo  '
  29.           </body>
  30.              </html> ' ;
  31.         }
  32.         function db_init()
  33.         {
  34.            mysql_connect( ' localhost ' ,  ' karborator ' ,  ' maleopa ' ) or die( " Грешка в базата данни " );
  35.            mysql_select_db( ' mcf ' );
  36.            
  37.         }
  38.         ?>
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
index.php

Код: PHP
  1. <?php
  2. include  ' functions.php ' ;
  3. echo  ' <h1>Здравейте!</h1> ' ;
  4. my_header( ' Начало ' );
  5. footer();
  6. ?>
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
register.php



Код: PHP
  1. <?php
  2. include  ' functions.php ' ;
  3. if (!$_SESSION[ ' is_logged ' ] == true)
  4.   {
  5.     if ($_POST[ ' form_submit ' ]==1)
  6.      {
  7.       $login = trim($_POST[ ' Login ' ]);
  8.         $pass = trim($_POST[ ' pass ' ]);
  9.         $pass2 = trim($_POST[ ' pass2 ' ]);
  10.         $Email = trim($_POST[ ' mail ' ]);
  11.         $name = trim($_POST[ ' name ' ]);
  12.      
  13.          if (strlen($login) < 4) {
  14.             $error_array[ ' login ' ] =  ' Невалидно потребителско име ' ;
  15.             print_r($login);
  16.         }
  17.  
  18.         if (strlen($Pass) < 4) {
  19.             $error_array[ ' pass ' ] =  ' Кратка парола ' ;
  20.         }
  21.  
  22.         if (pass!=pass2) {
  23.             $error_array[ ' pass2 ' ] =  ' Паролите не отговарят ' ;
  24.         }
  25.  
  26.         if (!eregi( " ^[a-z0-9_-]+[a-z0-9_.-]*@[a-z0-9_-]+[a-z0-9_.-]*\\.[a-z]{2,5}$ " , $Email)) {
  27.             echo $error_array[ ' mail ' ] =  ' Невалиден адрес ' ;
  28.         }
  29.         if (!ereg( " ^[a-zA-Z]{3,16}$ " , $name)) {
  30.             $error_array[ ' name ' ] =  ' Невалидно име ' ;
  31.         }
  32.  
  33.  
  34.         if (!count($error_array) > 0)
  35.         {
  36.             db_init();
  37.             $sql = ' SELECT COUNT(*) FROM users WHERE login= "  ' .addslashes($login). '  "  OR email= "  ' .addslashes($email). '  "  ' ;
  38.             $res=mysql_query($sql);
  39.             $row = mysql_fetch_assoc($res);
  40.             if ($row[ ' mcf ' ] == 0)
  41.             {          
  42.                 mysql_query( ' INSERT INTO `mcf`.`users` (`login`, `pass`, `real_name`, `email`, `date_registerd`)
  43.                VALUES( "  ' .addslashes($login). '  " , "  ' .md5($pass). '  " , "  ' .addslashes($real_name). '  " , "  ' .addslashes($email). '  " . ' .time(). ' ) ' );
  44.                
  45.                 if (mysql_error()) {
  46.                     echo $error_array[ ' sql ' ] =  ' <h1>Грешка.Моля опитаите отново!</h1> ' ;
  47.                 } else {
  48.                     header( ' Location: index.php ' );
  49.                     exit;
  50.                 }
  51.              }
  52.             else
  53.               {
  54.                 $error_array[ ' Login ' ] =  ' Името или адреса са заети ' ;
  55.                 $error_array[ ' mail ' ] =  ' Името или адреса са заети ' ;
  56.               }
  57.         }
  58.      }
  59.    
  60.     my_header( ' Регистрация ' );
  61.    if ($error_array[ ' sql ' ])
  62.        {
  63.         echo $error_array[ ' sql ' ];
  64.        }
  65. ?>
  66.     <form action= " register.php "  method= " POST " >
  67.         <input type= " hidden "  name= " form_submit "  value= " 1 " />
  68.  
  69.         Login:<input type= " text "  name= " login " >    <?php
  70.     if ($error_array[ ' login ' ]) {
  71.         echo($error_array[ ' login ' ]);
  72.     }
  73. ?>
  74.  
  75.         Парола:<input type= " text "  name= " pass " >    <?php
  76.     if ($error_array[ ' pass ' ]) {
  77.         echo($error_array[ ' pass ' ]);
  78.     }
  79. ?>
  80.  
  81.         Повтори парола:<input type= " text "  name= " pass2 " >    <?php
  82.         if($error_array[ ' pass2 ' ])
  83.       {
  84.       echo($error_array[ ' pass2 ' ]);
  85.  
  86.       }
  87.       ?>
  88.  
  89.     Email:<input type= " text "  name= " mail " >    <?php
  90.     if ($error_array[ ' mail ' ]) {
  91.         echo($error_array[ ' mail ' ]);
  92.     }
  93. ?>
  94.  
  95.     Име:<input type= " text "  name= " name " >    <?php
  96.     if ($error_array[ ' name ' ]) {
  97.         echo($error_array[ ' name ' ]);
  98.     }
  99. ?>
  100.  
  101.     <input type= " submit "  name= " register "  value= " Регистрирай се " >
  102.  
  103. </form>
  104.    <?php
  105.    footer();
  106. }  
  107. else
  108. {
  109.     header( ' Loaction: index.php ' );
  110.     exit;
  111. }
  112. ?>
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:25:56 от Avalanche »

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #10 -: 25 Ноември 2010, 14:52:58 »
Извини ме но кода ти е една тотална главоблъсканица и ще ми отнеме врем да го прочета.
Виж на лично съобщение имаш пощата ми и ми изпрати файловете в архив. Обаче аз продължавам да си мисля че нещо не си разбрал смисълът на сесията и трябва да си преговориш това най вече
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #11 -: 25 Ноември 2010, 21:03:51 »
Определено в кода ти има мнооого дупки. Виж сега например пост заявката носи име:
$_POST[ ' Login ' ] а формата носи име name= " login " . Кога е тотална главоблъсканица от html и скриптове която и ти скоро няма да може да прочетеш.
Забрави на тоя етап проверките за, дължина на полето, разни trim функции и спокойно си направи приложението да работи в идеални условия и после направи тези проверки.
Почни отначало аз утре ще ти дам някакви насоки. Направо забрави за този код може да гледаш в него но напиши нов.
Заявката към базата има грешки .(точка) вместо запетая абе мнооого са !
 '  " , "  ' .addslashes($email). '  " . ' .time(). ' ) ' );
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #12 -: 25 Ноември 2010, 21:46:02 »
echeveria написа:
Цитат
Направо забрави за този код може да гледаш в него но напиши нов.
Заявката към базата има грешки .(точка) вместо запетая абе мнооого са !
 '  " , "  ' .addslashes($email). '  " . ' .time(). ' ) ' );

Да, аз набързо погледнах кода и видях онези грешки, не съм го ровил надълбоко. Най-добре почни етап по етап, не преписвай всичко наведнъж, както виждаш това не е добра практика. Почни всичко както Иван прави. Почваш от връзката с базата данни и постепенно проверяваш всичко в движение, а не накрая след като имаш  " готов "  код. Успех!
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #13 -: 26 Ноември 2010, 00:12:02 »
Извинете!Мисля че не съм се изразил правилно в началото на темата.Аз преписвах кода стъпка по стъпка и слушах обясненията към него.Тези запетайки точки кавички направо ме побъркват в заявката към базата данни :lol:

Avalanche

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 65
  • -Получени: 275
  • Публикации: 2602
  • meow
Отг:Нещо не ми се получава !
« Отговор #14 -: 26 Ноември 2010, 19:49:27 »
KarBorAtoR написа:
Цитат
Извинете!Мисля че не съм се изразил правилно в началото на темата.Аз преписвах кода стъпка по стъпка и слушах обясненията към него.Тези запетайки точки кавички направо ме побъркват в заявката към базата данни :lol:

Запетаите се използват за отделяне на различните полета, а точките за създаване на alias-и (кратките обръщения) и също така ти отделят променливите и други такива, да ги наречем външни за mysql заявката, неща(може да има и други, не съм голям специалист в теорията). Мисля, че с помощта на редактора в NetBeans доста лесно разбираш къде, какво трябва да сложиш (поне аз лесно се ориентирам...).
"Компютрите не правят каквото искаме, а каквото им кажем." Ако разбереш какво значи това няма да имаш големи проблеми, нито с никоя ОС, нито език, или софтуер.
Аз не съм програмист между другото!