Автор Тема: Галерия - част 3  (Прочетена 57883 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bgludost

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 41
Re: Галерия - част 3
« Отговор #60 -: 06 Май 2012, 11:23:45 »
Мерси мн за отговора Svetl1bg наистина съм на win xp, но за съжаление дори и така написан кода като заместим DIRECTORY_SEPARATOR с \ отново резултата е същия. Показва ми се снимката с правелния урл, но без изображение и с хиксче  ???

bgludost

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #61 -: 06 Май 2012, 22:24:59 »
Немога да повярвам, че до сега никои не се е сблъсквал с този проблем и нз как да го оправя  :o Каже те ми поне някакъв друг начин за да си защитя снимките да може само потребителя на които са да има достъп до тях, ако не са публични, за да мога да продължа с видео урока.

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 25
  • -Получени: 191
  • Публикации: 3624
« Отговор #62 -: 06 Май 2012, 22:34:01 »
Немога да повярвам, че до сега никои не се е сблъсквал с този проблем и нз как да го оправя  :o Каже те ми поне някакъв друг начин за да си защитя снимките да може само потребителя на които са да има достъп до тях, ако не са публични, за да мога да продължа с видео урока.
Не разбрах, ако създадеш файл в същата директория където е снимката, можеш  ли да го достъпиш през браузъра  ?
Java is to Javascript as fun is to funeral.

http://nau4i.me/forum/index.php/topic,15129.0.html

bgludost

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #63 -: 06 Май 2012, 23:00:02 »
Не, файла .htaccess ми блокирва опита Access forbidden!
You don't have permission to access the requested object. It is either read-protected or not readable by the server.

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #64 -: 07 Май 2012, 01:02:10 »
Не, файла .htaccess ми блокирва опита Access forbidden!
You don't have permission to access the requested object. It is either read-protected or not readable by the server.
Ами що се чудиш тогава, що снимките не се визуализират ?

bgludost

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #65 -: 07 Май 2012, 09:44:56 »
Добре де, неможа ли да ми кажеш къде ми е грешката. В начина по които извиквам снимките, в пътя към тях, в цсс или някъде на друго място, а вместо това ми отговаряш с въпрос. Аз щом няколко дена пускам теми и питам се вижда, че сам не успявам да си намеря грешката. Ако знаеш къде бъркам ще съм ти благодарен да ми покажеш.

Pitankata

• Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
« Отговор #66 -: 07 Май 2012, 09:51:02 »
Добре де, неможа ли да ми кажеш къде ми е грешката. В начина по които извиквам снимките, в пътя към тях, в цсс или някъде на друго място, а вместо това ми отговаряш с въпрос. Аз щом няколко дена пускам теми и питам се вижда, че сам не успявам да си намеря грешката. Ако знаеш къде бъркам ще съм ти благодарен да ми покажеш.
аз малко много се обърках вече ... като достъпваш снимката през УРЛ  .htaccess-a ти спира достъпа така ли???
ако да то трябва да я достъпваш по файлова система примерно c:\wamp\www\pictures\USER\picture1.jpg или там каквато ти е йерархията на паТките
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 208
  • -Получени: 165
  • Публикации: 3077
« Отговор #67 -: 07 Май 2012, 12:05:18 »
Не .htaccess файла ами самите permission-и на Windows-a.  Папките си имат някакви пермисиони, не е като при Линукс, но си имат и те няква сигурност.

bgludost

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #68 -: 07 Май 2012, 12:55:23 »
HD как да оправя тези пемисиони за да може да ми се отварят снимките ? За линукс знам, че папките имат права, но за windows сега чувам.

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #69 -: 07 Май 2012, 13:04:05 »
Това може да ти е полезно. При Виста и 7 положението е малко различно. Ако си на Xp  ще ти свърши работа
http://www.uwec.edu/help/WinXP/perm-estab.htm

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #70 -: 07 Май 2012, 15:46:52 »
Няма грешка! Проблема идва от правата ти в/у директорията в/у която пишеш, както и се вижда от изхода изведен от сървъра. Очевидно си пипал нещо по този фолдър. Това което HD е дал би трябвало да ти свърши работа, другото което би могъл да направиш е чекнеш в съпорт страницата на Microsoft и да видиш как да отстраниш проблема... 

bgludost

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #71 -: 07 Май 2012, 22:29:13 »
Благодаря ви мн за отговорите. Ще пробвам утре и двете неща които ми казахте и се надявам, че всичко ще се оправи :)

bgludost

• Newbie
  • *
  • Благодарности
« Отговор #72 -: 09 Май 2012, 14:42:16 »
Голяма борба направих с това нещо. В крайна сметка с даване на права на папката не се промениха нещата. Търсих доста в нета и намерих някакви теми в които потребителите са имали същата грешка и са я оправили като променят на apache httpd_xampp.conf файла там където е зададено да ти показва тази грешка с Allow from 127.0.0.1 , но при мен нямаше ефект. Накрая прибавих този ред към моя .htaccess файл и нещата се получиха. Вече мога да отварям папките и снимките, но само през урл. В галерията ми не се показва, а се показва само хиксче на снимката, което според мен означава, че аз съм объркал нещо в скрипта. Вие какво мислите дали наистина е в скрипта за да ви го пейстна за да го видите или причината е друга ?

jazzman

• Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #73 -: 09 Май 2012, 16:17:17 »
Здравей,
нямам опит с виндовс и XAMMP, но ще ти препоръчам да го деинсталираш и да си качиш WAMP server или още по-добре да минеш на някоя Linux дистрибуция - aз ползвам CentOS 6.2..

HD

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
« Отговор #74 -: 09 Май 2012, 16:18:42 »
Сложи го като архив и ще го погледна.