Автор Тема: Запознаване с id, class и стилизиране на background  (Прочетена 2803 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kerkenez

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
** Тази тема дискутира:: Запознаване с id, class и стилизиране на background **
Автор: Freak
« Последна редакция: 06 Май 2015, 20:32:32 от Avalanche »

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Re: Запознаване с id, class и стилизиране на background
« Отговор #1 -: 07 Януари 2011, 14:07:18 »
Искам да попитам когато задавам синтакса за вкарване на снимка в CSS в скобите трябва ли да показвам пътя през който да мине зада я намери или НЕ   ??? ?
Например:
background-image: url('C:\xampp\htdocs\CSS\css\wow-cataclysm-logo.jpg'); 

Pitankata

  • Мно'о доблестни
  • Hero Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 89
  • -Получени: 136
  • Публикации: 1321
  • ПАЗИТЕЛ НА ЧАТА
Re: Запознаване с id, class и стилизиране на background
« Отговор #2 -: 07 Януари 2011, 14:24:13 »
Искам да попитам когато задавам синтакса за вкарване на снимка в CSS в скобите трябва ли да показвам пътя през който да мине зада я намери или НЕ   ??? ?
Например:
background-image: url('C:\xampp\htdocs\CSS\css\wow-cataclysm-logo.jpg');
разбира се че трябва да му покажеш пътя все пак трябва да знае от къде да я вземе :о)
по ското искаш да попиташ трябва ли да му показваш целия път ... и отговора е НЕ ноже да му покажеш пътя спрямо цсс файла например  url('wow-cataclysm-logo.jpg')  или url('../img/wow-cataclysm-logo.jpg')  или пък url('www.example.com/img/wow-cataclysm-logo.jpg') въпрос на удобство :о)
Мързелът всъщност е доста гадна работа, не можеш да спреш за да си починеш...

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Re: Запознаване с id, class и стилизиране на background
« Отговор #3 -: 07 Януари 2011, 14:38:53 »
А,супер благодарско  :) !

cherenko2

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 1
Re: Запознаване с id, class и стилизиране на background
« Отговор #4 -: 29 Март 2013, 12:06:43 »
Здравейте и от мен  :)

Уроците са супер искам само да попитам за Notpad++ , забелязах че имаш autocomplete ,ако може да споделиш как се пуска ще съм ти много благодарен ,мерси предварително :)

metost

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 13
  • -Получени: 41
  • Публикации: 764
Re: Запознаване с id, class и стилизиране на background
« Отговор #5 -: 29 Март 2013, 13:55:53 »
Става с натискането на Ctrl+Space.
(рɐǝɥ ɹпoʎ uɹпʇ ʇ,uoр)