Автор Тема: Клас за странициране  (Прочетена 8151 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kerkenez

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 2
  • -Получени: 14
  • Публикации: 1205
Клас за странициране
« -: 14 Октомври 2010, 17:25:40 »
** Тази тема дискутира:: Клас за странициране **

« Последна редакция: 15 Април 2015, 22:48:04 от Avalanche »

lamondbg

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 75
Отг:Клас за странициране
« Отговор #1 -: 14 Октомври 2010, 19:43:16 »
Урока е меко казано абсурден. В него няма нищо обектно ориентирано, с изключение на няколко ключови думи...  :S

borovaka

• Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 48
  • Публикации: 906
« Отговор #2 -: 14 Октомври 2010, 22:18:03 »
Ами от мене поздрави на момчето. Не знам на колко е години но има потенциал така като гледам.
Относно ООП какво по-точно имаш в предвид, че няма нищо общо?

Само малка препоръка към автора следващия път да бъде малко по-концентриран и да научи английските термини /не, че е проблем обаче мисля, че занапред ще ти е полезно на теб/.
Поздрави за старанието.
Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

Karo96

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • Публикации: 4
« Отговор #3 -: 14 Октомври 2010, 22:39:46 »
Здравейте, благодаря Ви и на двамата, но @lamondbg, наистина какво имаш предвид, че няма нищо общо? Я напиши някое примерно класче за pagination, да имам реална представа за нещо Обектно ориентирано, та да се науча :P Относно концентрацията - ще се опитам да се подобря, а английските термини, както казваш, си ги знам, поне тези споменати в урока, просто аз така си ги казвам :D

btw: На 14 съм.

lamondbg

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
« Отговор #4 -: 15 Октомври 2010, 09:17:15 »
Ако вкараш обикновенни функции, като методи на клас, това не е ООП. Основата на ООП е взаимодействието между обекти. Това което ти си написал е метод който ти прави линкове на страницирането. За да е истински клас за странициране, трябва да енкапсулираш извеждането на резултатите в него и в най-добрия случай само да му кажеш колко резулата искаш на ред, с възможност да му кажеш коя страница искаш, но да не си ззадължен и пак да работи коректно. А ако изнесеш логиката свързана с базата в отделен mapper/peer/manager клас на този, вече ще имаш относително истински обектно ориентирано програмиране. Няма нужда да ти давам аз  ' класче '  за странициране. Можеш да си намериш сам и да видиш как се правят.
Ако сам си съчинил това от някакъв процедурен метод - браво, но имаш много да учиш и не смятам, че видеото е подходящо да се нарече урок.

P.C++ Да наричаш клас - класче, само показва несериозност. (:

Karo96

• Newbie
  • *
  • Благодарности
  • Публикации: 4
« Отговор #5 -: 16 Октомври 2010, 13:28:59 »
Добре, но все пак не oдобрявам миналият ти пост.

Цитат
P.C++ Да наричаш клас - класче, само показва несериозност. (:

А за това... Скрий се и се търси, пич, къде е несериозността ми, че съм написал класче ахахах.

lamondbg

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
« Отговор #6 -: 16 Октомври 2010, 19:54:46 »
Одобрявам се пише с О.
И ето я несериозността ти, която най-вероятно се дължи на крехката ти детска възраст... Дано само като поотраснеш разбереш, че критиката е хубаво нещо, особено когато е основателна. (:

svet1bg

• Full Member
  • Благодарности
  • -Получени: 1
  • Публикации: 124
« Отговор #7 -: 16 Октомври 2010, 20:33:01 »
lamondbg написа:
Цитат
Одобрявам се пише с О.
И ето я несериозността ти, която най-вероятно се дължи на крехката ти детска възраст... Дано само като поотраснеш разбереш, че критиката е хубаво нещо, особено когато е основателна. (:

абе ти вместо да се заяждаш #Karo96  неможе ли да покажеш по добър вариянт на неговото решение или само устата ти знае повече ?????

нали затова е този сайт за обмяна на занния или пък грешно съм разбрал или пък  " твоите са толкова много че незнаеш от къде да почнеш "  

или написши нещо по темата или замълчи !!!!  :blink:

intel

• Гост
« Отговор #8 -: 16 Октомври 2010, 20:48:03 »
Хора по-полека де. Тука не е място да се джавкате като кучета.
Това че Karo e още малък не значи, че и Вие трябва да се държите като малки деца - керкенеза като я види тая тема, направо ще му дойде да я изчисти до първия коментар....

По темата: И според мен най-важното и най-ценно нещо за ООП e истинското взаимодействие м/у обектите. Това е вярно.

Но това не значи, че не може ти да си пишеш клас реализиран чрез ООП... Няма лошо да го критикувате, но това не е критика, а нещо от сорта  " Абе къде си тръгнал да правиш уроци, и то за ООП " .

Просто не върви по тоя начин. По-добре дето каза ядосания пич отгоре - кажете Вие по-добро решение или му напишете рецензия.

А не коментари ала flame...

lamondbg

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
« Отговор #9 -: 16 Октомври 2010, 21:16:51 »
Аз нямам нищо против да си пише класове, каквито иска. Имам против неправилни(не грешни, защото наистина не е грешно, щом работи) неща да се показва в уроци.
Току що написах клас за странициране(по-скоро основите на такъв...), както трябва да изглежда според мен. Утре ще снимам и урок. (:

svet1bg

• Full Member
  • Благодарности
  • -Получени: 1
  • Публикации: 124
« Отговор #10 -: 16 Октомври 2010, 21:19:23 »
lamondbg написа:
Цитат
Аз нямам нищо против да си пише класове, каквито иска. Имам против неправилни(не грешни, защото наистина не е грешно, щом работи) неща да се показва в уроци.
Току що написах клас за странициране(по-скоро основите на такъв...), както трябва да изглежда според мен. Утре ще снимам и урок. (:

Разкошно ето това вече е отговор на зрял човк благодаря че се разбрахме чудесно  :)

wuser

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
« Отговор #11 -: 16 Октомври 2010, 22:01:08 »
lamondbg, а аз с най-голямо удоволствие ще ти кача урока. Ей точно сега стигнахте до същността да се учим един друг. Признавам си най-откровено, че на теория знам за ООП  " всичко "  от години, но така и не ми хвумва как се прави, а даже и най-вероятно не искам. Процедурното писане ми е приятно. И точно защото не всички са ретроградни като мен, и искат да се развиват, аз съм най-щастлив при подобен развой.

Привет на всички!
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz

Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

lamondbg

• Jr. Member
  • **
  • Благодарности
« Отговор #12 -: 18 Октомври 2010, 19:21:43 »
Съжалявам не успях вчера. В момента се сейва урока. В какъв формат да го кача?

wuser

• Administrator
  • Hero Member
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
« Отговор #13 -: 18 Октомври 2010, 20:47:06 »
Може във всякакъв. Самия falsh поддържа само mp4, но масово уроците се качват в ogg. Ние просто ги конвертираме. Все пак ако имаш възможност да качиш директно в mp4, то ще ни спестиш около 5-15 минути, но това в никакъв случай не е проблем.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz

Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

Ludjov

• Sr. Member
  • Благодарности
  • Публикации: 312
« Отговор #14 -: 19 Октомври 2010, 15:43:29 »
Добър урок браво!