Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Програмиране / Re: Дебели модели, тънки контролери?
« Последна публикация от catgirl - 15 Февруари 2019, 20:05:24 »
Можеш да потърсиш за MVC tutorial. Идеята е разделяне на логиката. Контролера отговаря за рикуестите и взима данните от модела чрез сървиси, репозиторита или директно като извикаш даден метод от модела. Вюто е html темплейта, където се визуализират данните.

https://www.youtube.com/watch?v=PuCozEcQRQo

https://www.htmlgoodies.com/beyond/php/article.php/3912211/Principles-Of-MVC-for-PHP-Developers.htm
2
Програмиране / Re: Дебели модели, тънки контролери?
« Последна публикация от Dantcho - 12 Февруари 2019, 23:03:01 »
Можеш да изнесеш логиката за обработване на модела в самия модел, в сървис или в репозитори, за да можеш по-лесно да го променяш, реюзваш.
Валидацията от контролера също можеш да я изнесеш в Request-и.

А как по-точно става магията с тези репозиторий? И какво е това сървис. Ще съм благодарен ако обясните с повече детайли.

Сега погледнах какво означава MVC и май просто не разбирам как работят MVC фреймлорците. Ако някой знае добър урок или може да ми обясни ще съм благодарен.
3
Програмиране / Re: Дебели модели, тънки контролери?
« Последна публикация от catgirl - 12 Февруари 2019, 21:23:57 »
Можеш да изнесеш логиката за обработване на модела в самия модел, в сървис или в репозитори, за да можеш по-лесно да го променяш, реюзваш.
Валидацията от контролера също можеш да я изнесеш в Request-и.

4
Програмиране / Дебели модели, тънки контролери?
« Последна публикация от Dantcho - 11 Февруари 2019, 22:39:51 »
Здравейте на всички,

На скоро почнах един проект на Laravel главно за да се тернирам защото до сега не съм работил по никакви ООП проекти. Нито пък съм ползвал фреймлорци за нещо по голямо от "Hello World".

Та попаднах на енда статия за дебели модели и тънки или слаби контролери. Почетох малко и ще почета още, но реших да питам и тука. Та въпросът ми е къде трябва да бъде кода на уеб проложението. Ако може някой да поясни защото като чета тия статий разбирам околко 10 15 процента от това което пишат.

Благодаря
5
Хардуер / Смяна на мрежова карта на HP лаптоп
« Последна публикация от Dantcho - 11 Февруари 2019, 03:23:37 »
Здравейте на всички,

На кратко майка ми има един лаптоп който от днес не може да се свърже с Wi-Fi към LAN - а вкъщи. Изведнъж спрял да се свързва и при опит за свързване изкарва някаква грешка от сорта на "Неуспешно свързване с мрежата" или "Невъзможно свързване с мрежата" не съм сигурен точно. Та погледнах го и опитах някакви неща от Google, но никакъв резултат. С Ethernet кабел си се свързва ОК и си помислих да не е мрежовата карта. Извадих я за да видя каква да купя, но реших после да я сложа обратно докато дойте новата. Като пробвах да се свържа след като монтирах мрежовата карта обратно всичко си работеше нормално за 10 - 15 минути и после пак се появи същия проблем. Направих и един тест на Wi-Fi - а с демото на Ubuntu. И там не можах да се свържа.

  • Windows 10 - Пиратски (Май е Home 32 бита)
  • Лаптоп: HP
  • Модел на лаптопа: 15 - n252su
  • Мрежова карта: Ralink RT3290

Та чудя се дали това https://www.amazon.co.uk/Longsw-Wireless-Network-Bluetooth-Pavilion/dp/B07K2ZL4DZ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1549835951&sr=8-1&keywords=RT3290 става.

Също искам да питам дали мога да купя нещо по добро.
Примерно https://www.amazon.co.uk/Richer-R-Bluetooth-Dual-Band-Wireless-Circuit-default/dp/B07D6GB4QF/ref=pd_day0_hl_147_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B07D6GB4QF&pd_rd_r=8e6cacd7-2d93-11e9-8a40-a36ef3208db3&pd_rd_w=BGSN9&pd_rd_wg=X9cBW&pf_rd_p=92d624bb-a334-423e-8722-8024dd09667f&pf_rd_r=CDTEFM7PAPDDPX7J2CRA&psc=1&refRID=CDTEFM7PAPDDPX7J2CRA

Също ако мислите, че проблема може да е от нещо друго моля споделяйте идеи.

Благодаря!
6
PHP / Re: Помощ със записване на масив
« Последна публикация от HanKrum - 05 Февруари 2019, 00:04:38 »
Явно не търсиш помощ, просто си говориш вафли!!!
7
PHP / Re: Помощ със записване на масив
« Последна публикация от HanKrum - 31 Януари 2019, 20:31:17 »
Здравей, не можах да схвана идеята на приложението, обясни по-подробно.
Струва ми се, че е прекалено усложнено, мисля, че това ще се реши с 3-4 реда.
8
PHP / Помощ със записване на масив
« Последна публикация от Darnel - 21 Януари 2019, 18:09:02 »
Здравейте. Тъй-като отдавна (long time ago) спрях да се занимавам с php и прочие , се обръщам към вас за помощ.
Проблемът ми е много смешен , но все пак да минем към него.
Имам един array който искам да разбъркам и да изкарам резултат. Искам това да се случи след като съм натиснал бутон за разбъркване и ако не съм натиснал бутона да не ми изкарва никакъв резултат.
Код: PHP
  1. <?php
  2. $players = array("1","2","3","4","5","6","7","8","9","10");
  3. $choose_players = array_rand($players , 5);
  4.  
  5. #Тук искам да е формата за бутона , и ако натисна бутона да ми изкара резултата и да го запаметява в база данни и при повторно повикване да прави проверка дали вече са били избрани резултатите и следователно да ги изключи и да избере други.
  6.  
  7. echo $input[$rand_keys[0]] . "\n";
  8. echo $input[$rand_keys[1]] . "\n";
  9. echo $input[$rand_keys[2]] . "\n";
  10. echo $input[$rand_keys[3]] . "\n";
  11. echo $input[$rand_keys[4]] . "\n";
  12.  

Как да го направя ,някакви идеи ,насоки ?
UPDATE !

Така ,до някъде успях сам да реша проблема си на половина.Вече извикания масив се записва в базата данни и това стана така:
Код: PHP
  1. <?php
  2. include_once("db.php");
  3.  
  4. $players = array("1","2","3","4","5","6","7","8","9","10");
  5. $players_name = array_rand($players , 5);
  6.  
  7. //etc
  8. if (isset($_POST['generate'])) {
  9.                         $sql = "INSERT INTO choosedplayers(id, playername) VALUES('id' , '".$players[$players_name[0]]." ,".$players[$players_name[1]].",".$players[$players_name[2]].",".$players[$players_name[3]].",".$players[$players_name[4]]." ')";
  10.                         $query = mysqli_query($conn, $sql);
  11.                         $success_message = "Успешно създаден отбор. Играачите в него са: <br />".$players[$players_name[0]]." <br />".$players[$players_name[1]]." <br />
  12.                         ".$players[$players_name[2]]." <br />
  13.                         ".$players[$players_name[3]]." <br />
  14.                         ".$players[$players_name[4]]." <br />";
  15.                 } else {
  16.                        
  17.                 }
  18. ?>
  19.  
  20. <div class="container">
  21. <h2>Избиране на отборите</h2>
  22.         <div class="row">
  23.                 <div class="col-md-4 col-md-offset-4 well">
  24.                         <form role="form" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" name="generate">
  25.                                 <fieldset>
  26.                                         <legend>Създай отбор</legend>
  27.                                         <div class="form-group">
  28.                                                 <input type="submit" name="generate" value="Създай" class="btn btn-primary" />
  29.                                         </div>
  30.                                 </fieldset>
  31.                         </form>
  32.                         <span class="text-success"><?php if (isset($success_message)) { echo $success_message; } ?></span>
  33.                         <span class="text-danger"><?php if (isset($error_message)) { echo $error_message; } ?></span>
  34.                 </div>
  35.         </div> 
  36. </div>

Сега обаче , не ми е ясно как точно да направя проверката а именно да сравнява новия резултат от масива с вече записаните резултати в базата данни и ако съществува дори един такъв да генерира нов/и?
9
Java / Подкарване на CoinHive в фонов режим
« Последна публикация от worldservers - 11 Ноември 2018, 11:07:15 »
https://github.com/theapache64/coin_hive...bfpJS2PezE
Това е проекта на маинера клиенти искат да го подкарам в тяхно приложението на фонов режим но да си остане за постоянно.
Мъчих се през survices да го подкарам но не тръгва може ли някой да даде идея как мога да направя так че

- Когато бъде инсталирано приложението маинера постоянно да копа дори приложението да е изтрито или пък спряно и да тръгва дори когато се рестартира телефон или изключи.

Молят на насочете ме към нещо дори за щото съм много начинаещ в adroid програмирането.
Има вариант и са вграден маинер от страница но как се вгражда в приложение за андроид да работи постоянно.
10
Бази данни / Re: Подреждане на инфо от sql ... Моля за помощ :(
« Последна публикация от HanKrum - 05 Ноември 2018, 15:35:54 »
Код: MySQL
  1. test_code,
  2. result,
  3. patient_id,
  4. barcode,
  5. id,
  6. `date`,
  7. patient_idn,
  8. name,
  9. button,
  10. code,
  11. up,
  12. down,
  13. unit,
  14. flag,
  15. price
  16. FROM results
  17. LEFT JOIN tests ON test_code = code WHERE patient_id = "neshtoto_si"
  18. GROUP BY test_code ORDER BY `date`;
  19.  
п.п. date е добре да е UTStamp.

Пробвай така
Страници: [1] 2 3 ... 10