Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Програмиране / Re: Помощ за избор на език за проект с краен срок
« Последна публикация от Dantcho - 19 Април 2019, 03:38:28 »
За Visual Basic става въпрос. На машините в колежа има няква стара версия на Visual Basic, Notepad++ който работи и Andorid Studio който не работи. Май има и NetBeans ама дори не искам и да го пускам като знам колко добре работи всичко друго.

Поне малко ни развързаха ръцете. Сега може да ползваме каквото си искаме, стига да покажем нещо работещо на края. Също казаха, че може и да одължът срока. Та аз реших, че ще го правя от вкъщи и ще ползвам Native Script.
2
JavaScript / MEAN stack
« Последна публикация от maria11 - 17 Април 2019, 17:14:28 »
 :) MEAN stack изчетох, каквото намерих из интернет, но не получих яснота. Каква е folder structure на един MEAN stack project? Технологиите, които изграждат стека ги познавам поотделно, нямам представа каква е структурата, когато действат така "отборно" Mongo DB, Express.js, Angular, Node.js. Правилно ли е според вас с Angular Cli  създаваш началната структура на проекта, после през npm инсталираш  Express, mongoose и всичко необходимо. Добре е към обяснението да има картинка  ;D
3
Програмиране / Re: Помощ за избор на език за проект с краен срок
« Последна публикация от Avalanche - 03 Април 2019, 18:54:08 »
Android Studio е програма за писане на код (IDE), а Visual Basic е програмен език, който не е особено харесвам от булшинството програмисти. Сигурен ли си, че не става дума за Visual Studio Code? Което напрактика също е текстови редактор, с който може да изпълниш задачата.
4
Програмиране / Помощ за избор на език за проект с краен срок
« Последна публикация от Dantcho - 29 Март 2019, 01:51:22 »
Та в колежа където уча ни дадоха един проект който трябва да направим до 4 май. Раздела е върху HCI (Human Computer Interaction) което не знам как се превежда точно на Български.
Трябва да е просто приложение за телефон с няколко функции за криптиране. Потребителя да може да напише нещо и приложението да го криптира и да му покаже резултата. До тук няма проблеми освен един.
Казаха ни, че може да използваме Android Studio или Visual Basic. Не съм сигурен дали Visual Basic може да се използва за приложения на Android, но не е нужно да работи на телефон а просто да го покажем как работи. Проблема е следният. Имам малко опит с Java, но не мога да седна и да пиша уверено, а Visual Basic даже не съм сигурен какво е точно.
И сега се чудя като имам работа и по 2 други раздела какво да правя. Според вас кой е по-добрия избор като се има на предвид уменията ми и крайният срок? Забравих да спомена, че се занимавал с уебсайтове (PHP, JavaScript, CSS, HTML, etc.) от около 5 години.
5
PHP / Re: Помощ със записване на масив
« Последна публикация от Darnel - 08 Март 2019, 08:10:19 »
Здравей, не можах да схвана идеята на приложението, обясни по-подробно.
Струва ми се, че е прекалено усложнено, мисля, че това ще се реши с 3-4 реда.
Идеята е следната. Исках да направя таблица за турнир. Трябваше ми да запиша масив в база данни от рандом числа от 1-10. Тези числа бяха отборите,след което ми трябваше да направя така , че при следващо разбъркване на отборите вече записаните масиви да не се използват и да избере нови 2,след което да бъдат показани в таблицата вече сформираните отбори и тъй-като когато нямаше кой да ми помогне се помъчих сам и съм написал какво съм направил. Да , може да е сложно , но за момента това направих.
6
PHP / Извеждане na title атрибут
« Последна публикация от puzzelbrain - 04 Март 2019, 10:16:29 »
Здравейте, имам следния multiselect с options генерирани динамично с цикъл:

Код: PHP
  1. <select  name="tests[]"  class="ui-choose" multiple="multiple" id="uc_04">
  2.     {foreach from=$tests item=test}
  3.     <option value="{$test.code}" title="{$test.price}" style="list-style: none;">{$test.button}</option>
  4.     {/foreach}  
  5.  </select>  

Искам при избирането на опция javascript да показва стойността на title атрибута, а при избиране на втора опция стойността на втория title да се прибавя към първия (integer очакваме в title става въпрос за цени) Има подобни неща из интернет, но не можах да се справя тъй като нямам много опит с js. Моля за помощ.
7
Програмиране / Re: Дебели модели, тънки контролери?
« Последна публикация от catgirl - 15 Февруари 2019, 20:05:24 »
Можеш да потърсиш за MVC tutorial. Идеята е разделяне на логиката. Контролера отговаря за рикуестите и взима данните от модела чрез сървиси, репозиторита или директно като извикаш даден метод от модела. Вюто е html темплейта, където се визуализират данните.

https://www.youtube.com/watch?v=PuCozEcQRQo

https://www.htmlgoodies.com/beyond/php/article.php/3912211/Principles-Of-MVC-for-PHP-Developers.htm
8
Програмиране / Re: Дебели модели, тънки контролери?
« Последна публикация от Dantcho - 12 Февруари 2019, 23:03:01 »
Можеш да изнесеш логиката за обработване на модела в самия модел, в сървис или в репозитори, за да можеш по-лесно да го променяш, реюзваш.
Валидацията от контролера също можеш да я изнесеш в Request-и.

А как по-точно става магията с тези репозиторий? И какво е това сървис. Ще съм благодарен ако обясните с повече детайли.

Сега погледнах какво означава MVC и май просто не разбирам как работят MVC фреймлорците. Ако някой знае добър урок или може да ми обясни ще съм благодарен.
9
Програмиране / Re: Дебели модели, тънки контролери?
« Последна публикация от catgirl - 12 Февруари 2019, 21:23:57 »
Можеш да изнесеш логиката за обработване на модела в самия модел, в сървис или в репозитори, за да можеш по-лесно да го променяш, реюзваш.
Валидацията от контролера също можеш да я изнесеш в Request-и.

10
Програмиране / Дебели модели, тънки контролери?
« Последна публикация от Dantcho - 11 Февруари 2019, 22:39:51 »
Здравейте на всички,

На скоро почнах един проект на Laravel главно за да се тернирам защото до сега не съм работил по никакви ООП проекти. Нито пък съм ползвал фреймлорци за нещо по голямо от "Hello World".

Та попаднах на енда статия за дебели модели и тънки или слаби контролери. Почетох малко и ще почета още, но реших да питам и тука. Та въпросът ми е къде трябва да бъде кода на уеб проложението. Ако може някой да поясни защото като чета тия статий разбирам околко 10 15 процента от това което пишат.

Благодаря
Страници: [1] 2 3 ... 10