Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Web системи за всички / Wordpress post grid without plugins
« Последна публикация от maria11 - 20 Юни 2018, 12:20:40 »
Здравейте  :)
Искам  в wp темата ми да направя ето такова нещо https://www.kulinarno-joana.com/, страница, в която има картинка от поста, част от текста на поста и малко мета информация. Четох и опитвах, но не успях да реализирам така желания грид от постове без плъгини.
Код: PHP
  1. // Build our basic custom query arguments
  2. $custom_query_args = array(
  3.         'posts_per_page' => 9, // Number of related posts to display
  4.         'post__not_in' => array($post->ID), // Ensure that the current post is not displayed
  5.         'orderby' => 'rand', // Randomize the results
  6. );
  7. // Initiate the custom query
  8. $custom_query = new WP_Query( $custom_query_args );
  9.  
  10. // Run the loop and output data for the results
  11. if ( $custom_query->have_posts() ) : ?>
  12.         <?php while ( $custom_query->have_posts() ) : $custom_query->the_post();?>
  13.                 <?php if ( has_post_thumbnail() ) { ?>
  14.                 <div class="grid-post">
  15.                         <a href="<?php the_permalink(); ?>"> <?php the_post_thumbnail( 'medium' ); ?></a>
  16.                 <?php } ?>
  17.                 <span class="entry-date"><?php echo get_the_date(); ?></span>
  18.  
  19.                 <a href="<?php the_permalink(); ?>"><b><?php the_title(); ?></b></a>
  20.         <?php endwhile; ?>
  21. <?php else : ?>
  22.                 <p>Sorry, no related articles to display.</p></div>
  23. <?php endif;
  24. // Reset postdata
  25. wp_reset_postdata();
във front-page.php  имам кода от по-горе.  ::) Объркала ли съм нещо?!
2
JavaScript / Re: ECMAScript 6
« Последна публикация от bulforce - 08 Юни 2018, 00:36:18 »
Код: Javascript
  1. // Обектче
  2. const o = {a: 1, b: 2, c: 3};
  3.  
  4. // Фокусче
  5. const {b, ...rest} = o;
  6.  
  7. // Опааа
  8. console.log(b); // 2
  9. console.log(rest); // {a: 1, c: 3}
  10.  

Много добро!
3
PHP / Re: Сесия взема предпоследен резултат
« Последна публикация от canon4o - 04 Юни 2018, 22:34:17 »
Здравей!

За целта ще трябва да добавиш атрибута „target“ на тага „form“, като махнеш този JS код от „onclick“ ивента.
Формата ти трябва да изглежда по следния начин:
Код: HTML
  1. <form action="адреса-който-искаш-да-се-отвори" target="_blank" method="post">
  2.     <input type="submit" name="recordprint" value="Добавяне и заявка">
  3. </form>
4
PHP / Сесия взема предпоследен резултат
« Последна публикация от puzzelbrain - 02 Юни 2018, 01:45:15 »
Здравейте, нуждая се от помощ по следния въпрос. Имам форма която като се събмитне трябва да се отвори нов таб в браузъра с данните, които са събмитнати. Резтлтата е, че се отваря нов таб с данните вкарани в предния събмит.
Формата с данните е събмитната:
Код: PHP
  1. <input type="submit" onclick="myfunction()" name="recordprint" value="Добавяне и заявка">
  2.             <script>
  3.  
  4. function myfunction() {
  5.     window.open("print.php");
  6. }
  7. </script>
  8.  

Изпраща се към new_patient.php

Код: PHP
  1. if(isset($_POST['recordprint'])){
  2.    
  3.     $Basic->newPatientPrint($pname, $num, $doctor, $results, $date);
  4.    
  5. }

Код: PHP
  1. public function newPatientPrint($pname, $num, $doctor, $results, $date) {
  2.        
  3.         $results2 = $results;
  4.         $sql = "INSERT INTO `patients` (`number`, `names`, `doctor`, `tests`, `date`, `id`) VALUES ('".$num."', '".$pname."', '".$doctor."', '".$results2."', '".$date."', NULL)";
  5.         $this->sqliexecute($sql);
  6.         //$this->printRequest($results2, $pname, $num, $doctor, $results, $date);
  7.        
  8.     }

Вземаме последния резултат:
Код: PHP
  1.  public function takeLastResult() {
  2.         $sql = "SELECT  MAX(Id)
  3.    FROM patients";
  4.        $id = $this->sqliexecute($sql);
  5.        $sql2 = "SELECT * FROM patients WHERE id = ".$id[0]['MAX(Id)']."";
  6.        return $this->sqliexecute($sql2);
  7.     }

и го хвърляме към print.php
Код: PHP
  1. $Basic = new Basic();
  2. $lastres = $Basic->takeLastResult();
  3.  
  4.     print_r($lastres);

Проблема е, че всичко това се случва след като вече новия таб се е отворил (onclick="myfunction()"). Опитах и със сесии и с какво ли не. Просто javascript-a се изпълнява преди php-то (нормално) И не знам какво да правя. МОЛЯ помогнете
5
PHP / Re: MVC Framework - проблемче
« Последна публикация от HD - 14 Март 2018, 11:55:49 »
Здравей,
Дай да видим кода на ред 54, защото кода не си го спомням въобще.
6
PHP / Re: MVC Framework - проблемче
« Последна публикация от valio kita - 13 Март 2018, 08:11:33 »
Да грешките ми ги показва,хвърля ми ексепшън в класа Loader

Fatal error: Uncaught Exception: File not be includet- - in C:\Users\Slavchovi\Documents\NetBeansProjects\gf\Loader.php:54 Stack trace: #0 C:\Users\Slavchovi\Documents\NetBeansProjects\gf\Loader.php(11): GF\Loader::loadClass('Controllers\\Ind...') #1 [internal function]: GF\Loader::autoload('Controllers\\Ind...') #2 C:\Users\Slavchovi\Documents\NetBeansProjects\gf\FrontConrtoller.php(62): spl_autoload_call('Controllers\\Ind...') #3 C:\Users\Slavchovi\Documents\NetBeansProjects\gf\App.php(41): GF\FrontConrtoller->dispatch() #4 C:\Users\Slavchovi\Documents\NetBeansProjects\gftest\public\index.php(6): GF\App->run() #5 {main} thrown in C:\Users\Slavchovi\Documents\NetBeansProjects\gf\Loader.php on line 54
7
PHP / Re: MVC Framework - проблемче
« Последна публикация от Avalanche - 12 Март 2018, 21:36:23 »
Здрасти, а нещо грешки не излизат ли, включил ли си им показването?
8
PHP / MVC Framework - проблемче
« Последна публикация от valio kita - 12 Март 2018, 09:54:07 »
Здравйте,упражнявам се по MVC модела от видео уроците.
Проблема е че фронтконтролера не ми зарежда класовете,зациклил съм яко и не откривам проблем и имам нужда от помощ.
9
JavaScript / Re: ECMAScript 6
« Последна публикация от bulforce - 07 Март 2018, 00:56:09 »
Гледам нещо позамряло форумчето и викам я да драсна нещо.

Не че е екмаскрипт 6, но е интересен начин за съкратен switch в джаваскрипт.

Код: Javascript
  1. const a = {edno: 1, dve: 2, tri: 3}['dve']; // a = 2
  2.  

Едно нещо трябва да се вземе под внимание, за разлика от истинския switch тук всеки "case" в случай, че е експрешън ще бъде изпълнен, така че този синтаксис е подходящ за по-примитивни неща. Също недостатък е и липсата на дифолт.
10
Задайте въпрос / Re: средно дневно потребление на бойлер
« Последна публикация от Pitankata - 19 Февруари 2018, 08:28:50 »
Не Джаз vrf.  То е огромно чудо за централна климатизация на сгради... това дет разправям си е най обикновен климатик на който вътрешното тяло не е на стената да духа топло/студено а е в самия бойлер и нагрява водата ;)

Даже съм очуден, че и наще елдомци правят такива ...

http://eldominvest.com/bg/category/21.html
Страници: [1] 2 3 ... 10