Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Проекти / Сайт за резервни части
« Последна публикация от HanKrum - 04 Ноември 2019, 03:55:46 »
http://parts.vaevbg.com/
Тук с пълна сила ползвах Силата на релациите в БД.
Например: Един тип като перални може да приеме различни марки -> различни модели -> различни резервни части
Една марка приема различни типове -> различни модели -> различни резервни части
Една резерна част с различен ID може да бъде за различни модели, марки и типове.
Има няколко вида навигация: с икони, падащи менюта и интуитивно търсене.
При навигация до определено ниво има полета за отсяване на резултатите.
2
Проекти / Re: Православни будители
« Последна публикация от HanKrum - 04 Ноември 2019, 03:45:09 »
Здравейте, реших да да раздухам угасващото въгленче и да поразпаля живота в сайта с новата придобивка на този сайт.
http://buditeli.info/  Вечен Православен Календар.
Не е ограничен от години нито от празници.
Всички празници са по Стар стил (Юлианския календар).
За изчисление на Православния Великден използвах алгоритъма на Меус, като го поосъвършенствах с класа Pravoslaven, където е метода trinadeset.
Код: PHP
  1. /**
  2.      * При подадена година формат YYYY връща unix timestamp на датата на Православния Великден
  3.      * @param string/integer $godina
  4.      * @return integer
  5.      */
  6.     private function pravoslavenVelikden($godina = null) {
  7.         if ($godina == null) {
  8.             $godina = date('Y');
  9.         }
  10.         $a = $godina % 4;
  11.         $b = $godina % 7;
  12.         $c = $godina % 19;
  13.         $d = (19 * $c + 15) % 30;
  14.         $e = (2 * $a + 4 * $b - $d + 34) % 7;
  15.         $mesec = \floor(($d + $e + 114) / 31);
  16.         $den = (($d + $e + 114) % 31) + 1;
  17.         $velikden = \mktime(0, 0, 0, $mesec, $den + $this->trinadeset($godina . '-' . $mesec . '-' . $den), $godina);
  18.         return $velikden;
  19.     }
  20.  
Код: PHP
  1. <?php
  2.  
  3. /**
  4.  * Description of Pravoslaven
  5.  *
  6.  * @author HanKrum
  7.  */
  8.  
  9. namespace Here;
  10.  
  11. class Pravoslaven {
  12.  
  13.     public static function pravoslavenDen($time = null) {
  14.         if ($time == null) {
  15.             $time = \time();
  16.         }
  17.         return \date('Y-m-d', \strtotime('-' . self::trinadeset() . ' days', $time));
  18.     }
  19.  
  20.     /**
  21.      * Отчитане на натрупаната грешка дали 13, 14 или 15 дни и т.н.
  22.      * @param string $data
  23.      * @return integer
  24.      */
  25.     public static function trinadeset($data = null) {
  26.         if ($data == null) {
  27.             $data = \date('Y-m-d');
  28.             $godina = \date('Y');
  29.         } else {
  30.             $godina = \explode('-', $data)[0];
  31.         }
  32.         $trinadeset = \intval(($godina / 100)) -  \intval(($godina / 400)) - 2;
  33.         if (\strtotime($godina . '-02-29') > \strtotime($data) && $trinadeset >  \intval((($godina - 1) / 100)) -  \intval((($godina - 1) / 400)) - 2) {
  34.             $trinadeset = $trinadeset - 1;
  35.         }
  36.         return $trinadeset;
  37.     }
  38.    
  39.     /**
  40.      *
  41.      * @param string $data
  42.      * @example format (Y-m-d)
  43.      * @return string
  44.      */
  45.     public static function getPravData($data = null) {
  46.         if ($data == null) {
  47.             $time = \time();
  48.         } else {
  49.             $time = \strtotime($data);
  50.         }
  51.         $prav_data = \explode('-', self::pravoslavenDen($time));
  52.         return $prav_data[2] . ' ' . \Main\Time::getInstance()->getFullMonths()[\intval($prav_data[1])] . ' ' . $prav_data[0];// Взема пълното име на месеца от външен клас
  53.     }
  54. }
  55.  
Всички подвижни празници са свързани с Великден.
3
Хардуер / Re: Твърд диск 500GB SSD WD
« Последна публикация от Avalanche - 11 Октомври 2019, 18:29:49 »
Ако все още не си решил проблема - потърси за "M2 to PCI Express adapter" и ще го откриеш.
4
PHP / Re: Проблем с вход в потребителски профил
« Последна публикация от Darnel - 27 Август 2019, 18:41:55 »
Дефинирал си метод, който не приема параметри:
Код: PHP
  1. public function signin() {

Пък после го извикваш с 3 параметъра?
Код: PHP
  1. if($users->signin($users->u_name, $user->u_email, $users->u_pass)) {

Доста объркващо, това същия метод ли е?

Да , същия метод е. Проблемът беше в това , че имам метод за вход (signin) и такъв за валидиране на формата за вход (isValidForm). Проблемът беше там че съм объркал if-овете и не беше подреден кода за това уж изпраща нещо а в същото време не изпраща нищо.
Ако желаете може да заключите и дори да изтриете темата. Благодаря за отзива.
5
Хардуер / Твърд диск 500GB SSD WD
« Последна публикация от angel40 - 27 Август 2019, 17:24:40 »
Как се монтира ето този  диск 500GB SSD WD на дъното.Имам предвид с надписите нагоре понеже диска има два прореза а на самото дъно слота за диска  има един прорез.Ето снимка на евентуален монтаж дано да е правилен.
Имам и друг въпрос като се монтира този диск м2 и на него се инсталира Win 10 останалите сата портове които са 6 на брой ще работят ли,понеже в книжката пише
When the M.2_1(Socket 3) is operating in SATA mode ,SATA port 2 ( SATA6G_2) will be disabled.Преведох си го с гугъл преводача ето превода Когато M.2_1 (Socket 3) работи в режим SATA, SATA порт 2 (SATA6G_2) ще бъде деактивиран.Но не можах да разбера само един порт ли ще бъде деактивиран или всичките.
6
Хардуер / Бутон "start" на дънна платка
« Последна публикация от angel40 - 27 Август 2019, 16:50:09 »
Взех си ново дъно Asus maxmus hero 11.На дъното има един бутон  Старт за каво служи той.Ето снимка на въпросния бутон.
7
PHP / Re: Проблем с вход в потребителски профил
« Последна публикация от Avalanche - 23 Август 2019, 21:43:23 »
Дефинирал си метод, който не приема параметри:
Код: PHP
  1. public function signin() {

Пък после го извикваш с 3 параметъра?
Код: PHP
  1. if($users->signin($users->u_name, $user->u_email, $users->u_pass)) {

Доста объркващо, това същия метод ли е?
8
Едит: Тъй-като се оправих с моя проблем , ще напиша директно решението му и как съм го постигнал.
Имах проблем с преброяването на обшия брой коментари за дадена новина и всичко беше от заявката.
Така , да вземем следната таблица:

Код: SQL
  1.     CREATE TABLE `comments` (
  2.       `id` INT(11) NOT NULL,
  3.     /* pid е айди-то на поста*/
  4.       `id` INT(11) NOT NULL,
  5.       `title` VARCHAR(70) NOT NULL,
  6.       `author` VARCHAR(50) NOT NULL,
  7.       `comment` text NOT NULL,
  8.       `dateAdded` text NOT NULL
  9.     ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

Да речем , че в базата данни имаме записани 3 коментара за поста с айди 1. За да покажем техния брой правим следната заявка:
Код: PHP
  1. $query = "SELECT count(comment) AS total FROM comments WHERE pid = ". $id .""; // Тук броим коментарите и заявяваме че пост айди-то е равно на айди-то на поста в който ги показваме.
  2. $stmt = $db->prepare($query);
  3. $stmt->execute();
  4. $num = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
  5. $total = $num['total'];
  6. echo $total;

Решението на проблема ми беше лесно , но дълго време не виждах къде ми е грешката. Моята грешка беше там , че не бях задал "WHERE" и не бях казал на базата данни , че пост айди-то (pid) = на айди-то от поста.
9
PHP / Проблем с вход в потребителски профил
« Последна публикация от Darnel - 09 Август 2019, 23:09:08 »
Здравейте. Имам проблем с входа в потребителския профил и той е че не влиза.
Уж изпраща заявка и уж всичко е правилно написано но без успех.

Ето кода от индекс пхп
Код: PHP
  1. include 'includes/autoloader.php';
  2.  
  3. if($users->isLogged()!="") {
  4.         $users->redirect('home.php');
  5. }
  6.  
  7. if(isset($_POST['signin'])) {
  8.         $users->u_name = $_POST['u_useremail'];
  9.         $users->u_email = $_POST['u_useremail'];
  10.         $users->u_pass = $_POST['u_pass'];
  11.        
  12.         if($users->signin($users->u_name, $user->u_email, $users->u_pass)) {
  13.                 $users->redirect("home.php");
  14.         } else {
  15.                 echo "Wrong details!";
  16.         }
  17. }
  18. ?>
  19. <form method="post">
  20.             <h2>Sign in.</h2><hr />
  21.             <div class="form-group">
  22.              <input type="text" class="form-control" name="u_useremail" placeholder="Username or E mail ID" required />
  23.             </div>
  24.             <div class="form-group">
  25.              <input type="password" class="form-control" name="u_pass" placeholder="Your Password" required />
  26.             </div>
  27.             <div class="clearfix"></div><hr />
  28.             <div class="form-group">
  29.              <button type="signin" name="signin">
  30.                  <i class="glyphicon glyphicon-log-in"></i>&nbsp;SIGN IN
  31.                 </button>
  32.             </div>
  33.             <br />
  34.             <label>Don't have account yet ! <a href="register.php">Sign Up</a></label>
  35.        </form>

Ето и метода от класа

Код: PHP
  1.     public function signin() {
  2.         try {
  3.             $stmt = $this->conn->prepare("SELECT * FROM " . $this->table . " WHERE u_name = :u_name OR u_email = :u_email LIMIT 1");
  4.             $stmt->execute(array(':u_name'=>$this->u_name, ':u_email'=>$this->u_email));
  5.             $userRow = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
  6.            
  7.             if($stmt->rowCount() > 0) {
  8.                 if(password_verify($this->u_pass, $userRow['u_pass'])) {
  9.                     $_SESSION['id'] = $userRow['id'];
  10.                     $_SESSIOn[key] = $userRow[key];
  11.                     return true;
  12.                 } else {
  13.                     return false;
  14.                 }
  15.             }
  16.         }
  17.         catch (PDOException $e) {
  18.             echo $e->getMessage();
  19.         }
  20.     }

Ако имате насока къде точно греша ще е добре да помогнете ;)
10
PHP / Проблем с PHP Mvc
« Последна публикация от Darnel - 02 Август 2019, 18:58:59 »
Здравейте. Опитвам се да пиша MVC но се натъкнах на един проблем и не знам как да го реша. Излиза ми тази грешка
Warning: require_once(C:/xampp/htdocs/models/Model.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\mvc\inc\config.php on line 10

Fatal error: require_once(): Failed opening required 'C:/xampp/htdocs/models/Model.php' (include_path='C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\mvc\inc\config.php on line 10

Ще предоставя конфиг файла и маршрутизатора
Код: PHP
  1. <?php
  2. //Config.php
  3. //DEFINE("ROOT", $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']); Old
  4. DEFINE("ROOT", dirname(__DIR__)); //New
  5. DEFINE("CONTROLLER_PATH", ROOT . '/controllers/');
  6. DEFINE("MODEL_PATH", ROOT . '/models/');
  7. DEFINE("VIEWS_PATH", ROOT . '/views/');
  8.  
  9. require_once("inc/db.php");
  10. require_once("inc/route.php");
  11. require_once MODEL_PATH . 'Model.php';
  12. require_once VIEWS_PATH . 'View.php';
  13. require_once CONTROLLER_PATH . 'Controller.php';
  14.  
  15. Routing::buildRoute();
  16.  

Код: PHP
  1. <?php
  2.  
  3. class Routing {
  4.  
  5.         public static function buildRoute () {
  6.                 $controllerName = "IndexController";
  7.                 $modelName = "IndexModel";
  8.                 $action = "Index";
  9.  
  10.                 $route = explode("/", $_SERVER['REQUEST_URI']);
  11.  
  12.                 if($route[1] !='') {
  13.                         $controllerName = ucfirst($route[1] . "Controller");
  14.                         $modelName = ucfirst($route[1] . "Model");
  15.                 }
  16.  
  17.                 include CONTROLLER_PATH . $controllerName . ".php";
  18.                 include MODEL_NAME . $modelName . ".php";
  19.  
  20.                 if(isset($route[2]) && $route[2] !== ''){
  21.                         $action = $route[2];
  22.                        
  23.                 }
  24.                 $controller = new $controllerName();
  25.                 $controller->$action();
  26.  
  27.  
  28.         }
  29. }

Пробвах да задам и абсолютния път и пак ми дава същата грешка.
Някакви идеи ако имате да помагате ще съм благодарен :)

Едит: Оправих си грешките видях къде са и те са 2.
1.Първо не трябва да е $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']); а dirname(__DIR__)
2.Във Route.php съм изпуснал ' . ' (точката при php);

Може да заключвате темата.
Страници: [1] 2 3 ... 10