Научи ме

Програмиране => Уроци => PHP - OOP => Темата е започната от: kerkenez в 12 Октомври 2010, 14:06:43

Титла: Константи в обектите
Публикувано от: kerkenez в 12 Октомври 2010, 14:06:43
** Тази тема дискутира:: Константи в обектите (http://nau4i.me/c/192) **
Автор: Гатака
Титла: Отг: Константи в обектите
Публикувано от: echeveria в 12 Октомври 2010, 14:07:55
Урока е почти на година и ако има критики най вероятно ще го махнем въпреки, че някой хора тука държаха да го качим, аз самият не съм доволен от него.
Титла: Отг: Константи в обектите
Публикувано от: wuser в 12 Октомври 2010, 17:21:42
Ей ама си упорит като магаре, урока си е перфектен.
Титла: Отг: Константи в обектите
Публикувано от: svet1bg в 12 Октомври 2010, 20:56:45
echeveria написа:
Цитат
Урока е почти на година и ако има критики най вероятно ще го махнем въпреки, че някой хора тука държаха да го качим, аз самият не съм доволен от него.


Според мене всеки урок си има и плюсове и минуси а на който не му харесва НА ПАЛАТКА С ПАРНО ОТОПЛЕНИЕ  ;)
Титла: Re: Отг: Константи в обектите
Публикувано от: federer_11 в 05 Декември 2010, 23:21:37
Урока е почти на година и ако има критики най вероятно ще го махнем въпреки, че някой хора тука държаха да го качим, аз самият не съм доволен от него.

С кое по-точно не си съгласен?
Титла: Re:Константи в обектите
Публикувано от: velizar в 02 Май 2011, 22:32:57
има малка неточност в урока .. незнам дали някой е забелязал но накрая когато се опитва да се извика метода с костантата кода е
Код: PHP
  1. echo Test::NOWA2;
, което вика направо константата ,а не метода.
Титла: Re: Константи в обектите
Публикувано от: infinity1305 в 07 Август 2011, 21:18:11
Да, забелязах го. Логиката предполага викане на метода (public function constanta()), но се получава два пъти показ на константата.
Титла: Re: Константи в обектите
Публикувано от: echeveria в 07 Август 2011, 22:15:19
Аз вече предупредих че урока не е качен от мен макар аз да съм го правил. Другите сметнаха че става за гледане. Просто си играх и Гошко имаше една версия при него. В момента не мога да го оправям, щом сте забелязали грешката значи сте осъзнали и логиката.
Титла: Re: Константи в обектите
Публикувано от: infinity1305 в 09 Август 2011, 22:08:29
След като е отредено място на твоите обучаващи видео-филми, няма никакво значение кога и защо си предупреждавал. Имам обаче една молба. Да снимаш на черен (тъмен) фон. Шарениите зад кадър са си твои, но е леко мъка. Разсейват, че чак дразнат.

Иначе да си играеш и после Гошко да те плъзга, не знам какво да кажа. А ако си поиграеш за функция eval давам дума, че ще станат част от видеотеката ми.

За __invoke и анонимни функции лични благодарности.
Титла: Re: Константи в обектите
Публикувано от: echeveria в 09 Август 2011, 22:19:40
След като е отредено място на твоите обучаващи видео-филми, няма никакво значение кога и защо си предупреждавал. Имам обаче една молба. Да снимаш на черен (тъмен) фон. Шарениите зад кадър са си твои, но е леко мъка. Разсейват, че чак дразнат.

Иначе да си играеш и после Гошко да те плъзга, не знам какво да кажа. А ако си поиграеш за функция eval давам дума, че ще станат част от видеотеката ми.

За __invoke и анонимни функции лични благодарности.
Абсолютно не съм съгласен за черното, няма и да го направя де. Аз не съм качил тоя урок пак казвам, аз съм го правил, но не съм го качил! Оплачи се на wuser!
Титла: Re: Константи в обектите
Публикувано от: infinity1305 в 03 Септември 2011, 14:03:09
Съжалявам, че те дразня, но съзрях поредна грешка в филма.
В обяснението за обявление на константа при процедурен код има следната грешка:

define('NOWA', 321);

забелязваш ли?
В учебниците ми по PHP изрично пише, че име на константа и нейнo значение (string) се ползва двойни кавички, а не ординарни!
Или:

define("NOWA", 321);
Титла: Re: Константи в обектите
Публикувано от: echeveria в 03 Септември 2011, 14:08:22
Сто пъти казах е това видео е качено въпреки моето съгласие! Ся го няма така че се надявам вече да има доволни! Изрично казах че видеото е боклук на Гошко и той не, та не - ай ся да му сърба попарата и да го накараш да направи ново!
Титла: Re: Константи в обектите
Публикувано от: wuser в 03 Септември 2011, 18:55:22
Продължавам да твърдя, че си по-голям инат от магарето си (имаш ли магаре?)! Объркал си една кавичка, голямо важно. Кода работи и така, а защо работи и защо по принцип е редно да е двойна, ако някой има желание ще обясня. Урока е много ценен и не бих го свалил за нищо на света. Концепцията за константите е основополагаща и за математиката, и за програмирането и просто не може да няма такъв урок. Все едно да няма урок за променливи, цикли или условни оператори!!!
Титла: Re: Константи в обектите
Публикувано от: echeveria в 03 Септември 2011, 20:07:05
Ми направи нов.
Титла: Re: Константи в обектите
Публикувано от: wuser в 03 Септември 2011, 21:00:00
За разлика от тебе дето си маестро, аз съм кръгла нула като даскал  :'(