Автор Тема: MCF- администрация част1  (Прочетена 12627 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gatakka

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 19
  • Публикации: 681
MCF- администрация част1
« -: 22 Декември 2009, 05:17:13 »
** Тази тема дискутира:: MCF - администрация, част 1 **
Автор: Гатака
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:37:49 от Avalanche »
За да знаеш трябва да питаш,
но за да знаеш някой трябва да ти отговори на питанията.
Добре дошли в Научи Ме!

streleca_stz

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 6
  • -Получени: 0
  • Публикации: 68
    • Tokio Hotel Фен Сайт
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #1 -: 17 Август 2010, 20:55:19 »
Аз имам 2 проблема за сега с първата част.. и те са :

когато добавям категория ми исписва че успешно съм добавил категория а като погледна в базата данни нищо няма :(

викам си  " ок ще ви питам вас дали знаете и продължих "
направих си категория от базата данни и продължих с урока и стигнах до редактирането

когато натисна на  " редактирай "  над полетата ми изписва това:
Цитат
Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in E:\\xampp\\htdocs\\forum\\admin\\groups.php on line 39

ето го и целия код
Код: PHP
  1. <?php
  2. include  ' ../functions.php ' ;
  3. my_adminheader( ' Групи Форуми ' );
  4.         db_init();
  5. if($_POST[ ' ng ' ]==1)
  6. {
  7.         $name = addslashes(trim($_POST[ ' group_name ' ]));
  8.         $desc = addslashes(trim($_POST[ ' desc ' ]));
  9.  
  10.         $rs = mysql_query( ' SELECT * FROM group_cat WHERE name= "  ' .$name. '  "  ' );
  11.         echo mysql_error();
  12.         if(!mysql_numrows($rs)>0)
  13.         {
  14.                 mysql_query( ' ISERT INTO group_cat (name.date_added.`desc`)
  15.                 VALUES ( "  ' .$name. '  " , "  ' .time(). '  " , "  ' .$desc. '  " ) ' );
  16.                 echo  ' <h3>Успешно добави категорията!</h3> ' ;
  17.         }
  18.         else
  19.         {
  20.                 //error
  21.                 echo  ' <h3>Името вече съществува!</h3> ' ;
  22.         }
  23. }
  24.  
  25. $rs = mysql_query( ' SELECT * FROM group_cat ' );
  26. echo  ' <table border= " 1 " ><tr><td>Име</td><td>Описание</td><td>Редактиране</td></tr> ' ;
  27. while($row = mysql_fetch_assoc($rs))
  28. {
  29.         echo  ' <tr><td> ' .$row[ ' name ' ]. ' </td><td> ' .$row[ ' desc ' ]. ' </td>
  30.         <td><a href= " groups.php?mode=edit&id= ' .$row[ ' group_cat_id ' ]. '  " >Редакция</a></td></tr> ' ;
  31. }
  32. echo  ' </table> ' ;
  33.  
  34. if($_GET[ ' mode ' ]== " edit "  && $_GET[ ' id ' ]>0)
  35. {
  36.         $id = (int)$_GET[ ' id ' ];
  37.         $rs = mysql_query( ' SELECY * FROM group_cat WHERE group_cat_id= "  ' .$id. '  "  ' );
  38.         $ed_info = mysql_fetch_assoc($rs);
  39. }
  40.  
  41. echo '
  42. <form method= " post "  action= " groups.php " >
  43.         Име на групата: <input type= " text "  name= " group_name "  value= "  ' .$ed_info[ ' name ' ]. '  " />
  44.  
  45.         Описание: <textarea name= " desc "  rows= " 5 "  cols= " 50 " > ' .$ed_info[ ' desc ' ]. '
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:36:29 от Avalanche »
In Your Shadow I Can Shine! (:

valkbtb

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 21
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #2 -: 03 Септември 2010, 23:20:01 »
Пф и на мен ми дава такава грешка:

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in E:\\xampp\\htdocs\\forum\\admin\\groups.php on line 39

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #3 -: 04 Септември 2010, 14:26:54 »
И какво имаш на 39-ти ред?
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

valkbtb

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 21
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #4 -: 04 Септември 2010, 21:41:41 »
wuser написа:
Цитат
И какво имаш на 39-ти ред?


34.if($_GET[ ' mode ' ]== " edit "  && $_GET[ ' id ' ]>0)
35.{
36.    $id=(int)$_GET[ ' id ' ];
37.    $rs=mysql_query( ' SELECT * FROM 38.group_cat WHERE group_cat_id= "  ' .$id);
39.    $ed_info=mysql_fetch_assoc($rs);
40.}

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #5 -: 04 Септември 2010, 21:57:15 »
 "  ' .$id);

трябва да е:

 "  ' .$id. '  " ) ' ;
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

valkbtb

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 21
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #6 -: 04 Септември 2010, 22:12:58 »
wuser написа:
Цитат
"  ' .$id);

трябва да е:

 "  ' .$id. '  " ) ' ;


Мерси много човек ! Хич не погледах там,мислих че е съвсем различно :D

wuser

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 85
  • -Получени: 49
  • Публикации: 2761
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #7 -: 04 Септември 2010, 22:14:21 »
Тия кавички много есто объркват и то не само новаците.
Мъдростта на патилото
Perl Monks: PHP - it's "training wheels without the bike" -- Randal L. Schwartz


Дееба... чувствам се все едно обяснявам на майка ми как да си отвори пощата
"не работи"
WTF?!?!? к'во значи че не работи?
Не ти се компилира, дава ти грешка, вади ти грешни резултати, компютърът ти се изключва като го напишеш или на целия квартал му спира тока?
Stilgar

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #8 -: 29 Ноември 2010, 19:43:12 »
А някои има ли предложение как да се оправя първият проблем защото аз също го получавам..?

когато добавям категория ми исписва че успешно съм добавил категория а като погледна в базата данни нищо няма

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #9 -: 29 Ноември 2010, 20:09:24 »
Няма да стане така, никой не  е врачка тука!
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #10 -: 30 Ноември 2010, 01:30:09 »
Ами щом има желаещ да ми помогне... ето и фаила.....

Код: PHP
  1. <?php
  2. include  ' ../functions.php ' ;
  3. my_adminheader( ' Групи форуми ' );
  4.  
  5. if($_POST[ ' ng ' ]==1)
  6. {
  7.   $name=addslashes(trim($_POST[ ' group_name ' ]));
  8.   $desc=addslashes(trim($_POST[ ' desc ' ]));
  9.  
  10.   db_init();
  11.   $rs=mysql_query( ' SELECT * FROM group_cat WHERE name= "  ' .$name. '  "  ' );
  12.   if(!mysql_numrows($rs)>0)
  13.   {
  14.       mysql_query( ' INSERT INTO group_cat (name,date_added, " desc " )
  15.      VALUES( "  ' .$name. '  " , ' .time(). ' , "  ' .$desc. '  " ) ' );
  16.       echo  ' <h1>Успешен запис</h1> ' ;
  17.   }
  18.   else
  19.   {
  20.       //error
  21.       echo  ' <h1>Името съществува</h1> ' ;
  22.   }
  23. }
  24. ?>
  25. <form action= " groups.php "  method= " POST " >
  26.     Име на групата:<input type= " text "  name= " group_name " >
  27.  
  28.     Описание:<textarea name= " desc "  rows= " 5 "  cols= " 50 " >
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:36:46 от Avalanche »

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #11 -: 30 Ноември 2010, 03:47:38 »
Код: PHP
  1. mysql_query( ' INSERT INTO group_cat (name,date_added, " desc " )
  2. VALUES( "  ' .$name. '  " , ' .time(). ' , "  ' .$desc. '  " ) ' );
Това като го пуснеш в прозореца за скриптове на phpmyadmin минавали като заявка?
« Последна редакция: 14 Април 2015, 23:36:53 от Avalanche »
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

KarBorAtoR

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 3
  • -Получени: 1
  • Публикации: 182
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #12 -: 30 Ноември 2010, 09:31:59 »
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near  ' mysql_query( ' INSERT INTO group_cat (name,date_added, " desc " ) VALUES( "  ' .$name. '  " , '  at line 1


Само това се показа в phpmyadmin... :S

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:MCF- администрация част1
« Отговор #13 -: 30 Ноември 2010, 12:01:10 »
Добре бе човек може ли такова работи. Много ясно че така дадена заявката ще даде грешка - то не може директно да я пренесеш от рнр код и тя да работи. Ама наистина иска четене не само питане. Не можем да отделим цялото си време за да ви обясним смешни неща.
INSERT INTO `group_cat`(`name`, `date_added`, `desc`) VALUES ( ' test ' ,  ' 12232435 ' ,  ' test ' );
Тази заявка минавали през phpmyadmin и ако да защо?
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

ashaman

  • Jr. Member
  • **
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 76
Re: MCF- администрация част1
« Отговор #14 -: 13 Ноември 2011, 17:56:38 »
Ще си позволя един офф топик само - по-подробни уроци може би само в някой курс. Човека обяснява доста подробно, но както сте го пуснали тоя "виц" - еми и аз се нервя ако трябва да обяснявам нещо което за мен изглежда много лесно. Но това което изглежда лесно за вас, за новите в php като мен всъщност може да е голям батак. На мен примерно css ми е сравнително разбираем, и доста по-лесен, но php просто - толкова много символи и ме объркват всичките тези запетайки, долари и прочее или и аз незнам какво но ми е доста по-сложен, чесно казано JS дори не бих казал, че ми е по-сложен а пък и там нямам почти опит. Примерно Css преди година може да съм правил нещо, но все пак помня основни неща, докато php..