Автор Тема: C/C++ hello world  (Прочетена 4066 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

VeNuMs

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 131
C/C++ hello world
« -: 19 Декември 2009, 17:34:20 »
** Тази тема дискутира:: C/C++ hello world **
Автор: Николай Янев
« Последна редакция: 23 Април 2015, 20:52:22 от Avalanche »

vascone

  • Newbie
  • *
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 16
Отг:C/C++ hello world
« Отговор #1 -: 19 Декември 2009, 19:08:42 »
Поздрави, че си започнал уроците за Си-то.

VeNuMs

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 0
  • Публикации: 131
Отг:C/C++ hello world
« Отговор #2 -: 19 Декември 2009, 19:11:03 »
Благодаря. Третият урок също е готов, но още не е качен.

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:C/C++ hello world
« Отговор #3 -: 21 Декември 2009, 17:13:11 »
едно малко пояснение какво значи int пред main. Това нзачи че main връща числова стойност както в случая return 0; Някои компилтори ще мрънкат ако я няма или е заменена с void.
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

federer_11

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 0
  • -Получени: 1
  • Публикации: 931
  • ULTRAS LEVSKI
Отг:C/C++ hello world
« Отговор #4 -: 21 Декември 2009, 22:26:56 »
Много е полезно да се учи C. Особено ако голямо PHP приложение има проблеми с бързойдествието, C идва на помощ да бутне едно рамо.  :laugh:
(x)HTML, CSS, PHP, MySQL, XML, WML, JavaScript (jQuery)

з.р.ъ.н.ч.о

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 179
Отг:C/C++ hello world
« Отговор #5 -: 22 Декември 2009, 00:30:31 »
echeveria написа:
Цитат
едно малко пояснение какво значи int пред main. Това нзачи че main връща числова стойност както в случая return 0; Някои компилтори ще мрънкат ако я няма или е заменена с void.

кой комп. мрънка, ако напишемvoid main(){
.
..
..
.}
Преди да започнете да упреквате персоналната електронноизчислителната машина, научете се да я ухажвате

echeveria

  • Hero Member
  • *****
  • Благодарности
  • -Казани: 72
  • -Получени: 93
  • Публикации: 4836
Отг:C/C++ hello world
« Отговор #6 -: 22 Декември 2009, 01:27:54 »
еми смени int s void в gcc и виж, даже  да махнеш return 0; вяро че това е само предупреждение и програмата ще се изпълни но не е добра практика да има предупреждения. В някои компилатори които не са развивани от поне 15 години даже няма и да изреве но колкото и дае странно и С и С++ се развиват и се спроменят конвенциите.
Айде ползвай г++ компилатора само така
cin>> cout<<
без да сложиш std
или
 using namespace std;
да видим какво ще стане!
А в повечето учебници в университета ми е така. Даже вижуъл студио не казва нищо но това не значи че е официален стандарт
Днес Печатарите използват парите за да купят мозъците на онези, които ги превъзхождат, за да ги накарат да им служат и така да се превърнат в жертва на посредствеността. Това ли е причината, поради която ги наричате благо?
<iframe src="http://www.corbindavenport.com/ubuntu/widget.html" style="width:

з.р.ъ.н.ч.о

  • Full Member
  • ***
  • Благодарности
  • -Казани: 1
  • -Получени: 0
  • Публикации: 179
Отг:C/C++ hello world
« Отговор #7 -: 22 Декември 2009, 08:34:11 »
echeveria написа:
Цитат
еми смени int s void в gcc и виж, даже  да махнеш return 0; вяро че това е само предупреждение и програмата ще се изпълни но не е добра практика да има предупреждения. В някои компилатори които не са развивани от поне 15 години даже няма и да изреве но колкото и дае странно и С и С++ се развиват и се спроменят конвенциите.
Айде ползвай г++ компилатора само така
cin>> cout<<
без да сложиш std
или
 using namespace std;
да видим какво ще стане!
А в повечето учебници в университета ми е така. Даже вижуъл студио не казва нищо но това не значи че е официален стандарт
г++ компилатор- ми е непознат, но комп. на МС никога съм нямал проблеми с void
Преди да започнете да упреквате персоналната електронноизчислителната машина, научете се да я ухажвате